Mnie boli to, że ciężko znaleźć duży wybór z obwodem 60, a czasem i to 60 jest za duże. Mimo, że po ciasnym zmierzeniu mam pod biustem ok 74cm, to w staniki wchodzę 60. I niestety wybór jest całkiem nieciekawy..
Ostatnio kupiłam Panache Tango II, ciemnofioletowy plunge. Mniam, strasznie mi się podoba, ale mimo, że to plunge to fiszbiny się wbijają.. Mam dokładni ten sam problem! mimo że wymieniane w tym wątku firmy szczycą się rozmiarówką na każdy biust, to skupiają się i tak na tych rozmiarach które są najbardziej popularne... już jestem załamana... jeśli już uda mi się znaleźć biustonosz w moim rozmiarze to albo wygląda jak ortopedyczny (zabudowany na maksa), albo wzornictwo targowiskowe - a ja szukam klasycznego, czarnego, seksownego, do bluzek z dużym dekoltem... 😵
aktualnie mam 2 biustonosze i żaden nie jest właściwie dopasowany:
balkonetka Dalii, rozm 60F
obwód ścisły, w sklepie miseczka była ok (wydawało mi się że trochę robią mi się bułki, ale ekspedientka ze sklepu - Milla- twierdziła że jest dobrze), po roku skurczyła się do tego stopnia, że ledwo mi sutki zakrywa (ale może to kwestia tego że powinnam jednak wziąć rozmiar 60G?)
drugi tez Dalia, push up, rozm 65F

pani w sklepie Dalii zapewniała mnie że obwód jest satynowy, więc mało rozciągliwy, oczywiście jest za duży o te 5cm... Miseczka o dziwo super, piersi bardzo fajnie wyglądają, jedynie ta satyna się pozaciągała