Bożonarodzeniowa Szkoła Hiszpańska

"Drodzy widzowie, w dniach 5 i 6 grudnia tego roku ostrawska CEZ Arena stanie się domem spektaklu jeździeckiego "Bożonarodzeniowa szkoła hiszpańska", opatrzonego wtym roku podtytułem, który w tłumaczeniu znaczy "Jak tańczą konie andaluzyjskie"- i nie tylko. Dzięki temu po trzech latach istnienia treść widowiska w pełni odpowiada jego nazwie, a tegoroczne przedstawienie staje się absolutnie wyjątkowe i eskluzywne. Zaproszenie przyjęła bowiem i przyjedzie do Ostrawy Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre ze swoim kompletnym progrmaem, królewska hiszpańska szkoła sztuki jeżdzieckiej, razem z nią prawdopodobnie Jego Ekselencja ambasador Hiszpani i wiele innych waxnych osobistości, które zasiądą wraz z Państwem na widowni, aby nacieszyć się kunsztem jeździeckim na najwyższym poziomie. "Bożonarodzeniowa szkoła hiszpańska" nie jest tylko jednym z wielu show-pod względem rozmachu większość podobnych projektów pozostawia w tyle. Na dodatek, od swojej premiery w 2006 roku, przedstawienie to jest co roku inne, różni się ujęciem tematu, inna jest scenografia i muzyka. Równieź tegoroczne będzie jedyne w swoim rdzaju, nie do powtórzenia. Goście, którzy zawiatją do Ostrawy to gwiazdy wysokiego formatu, na przykład francuski akrobatyczny jeździec Lorenzo, który to w swoich występach zaprzecza istnieniu praw fizyki (warto zajrzeć na www.lorenzo.fr). Jak wiadomo, występy takie jak ten są zawsze ilustrowane muzyką z CD. W tym roku w Oatrawie będzie inaczej, naszym gościom będzie akompaniować Janackova filharmonie Ostrava (www.ifo.cz), która skomponowała muzykę specjalnie do tego celu. "Bożonarodzeniowa szkoła hiszpańska" ma jeszcze jedną cechę - nie podróżuje. Jest tylko w jednym mieście w okresie świątecznym, ze swoim oryginalnym, jedynym w swoim rodzaju, progamem. Zatem zobaczenie jej w tym roku, będzie możliwe tylko 5 i 6 grudnia na terenie CEZ Areny w Ostrawie, gdzie wszystkich Państwa serdecznie zapraszamy. Współorganizatorem imprezy jest Firma Jakuba Kartusa - CARTRANS, która zapewnia podłoże i boksy dla koni."

Informacje z portalu Voltahorse. Ktoś by się wybierał? Albo ktoś był na tym w zeszłym roku? Warto? Gdzie można dostać jakieś, nie wiem, bilety wstępu albo coś w ten deseń i ile kosztują?  👀
A ja będę mieć durne pytanie (wybacz mi proszę):
Chodzi o Ostravę w czechach?
Ja sprawdzałam niedawno bilety na występy w Austrii... najtańszy (czyli siedzisz w pizdu z tyłu pod durnym kątem) na żadne tam show tylko codzienny trening to było ponad 100 euro...

Chętnie bym się przejechała na to ale by mi się musiały uzbierać jeszcze ze 2 osoby do auta, żeby wycieczka się zrobiła w zasięgu cenowym.
Znalazłam stronkę samej Areny jako obiektu sportowego... ale tam znów nie ma "rozkładu jazdy" 🤔wirek:
Nawet maila do nich nie ma, tylko do webmastera, ehhh 😵
Kurcze.... to istnieje jakaś inna Ostrawa niż ta czeska? ^^
Taa.... zazwyczaj jest tak, że jak już w necie podają jakąś informację.... to podają tylko informację, żadnych konkretów typu "gdzie kupić bilety i za ile".
Strasznie żałowałam, że nie pojechałam na appasionatę do Poznania, ale... to był Poznań = daleko. Ostrawa pod nosem, chyba się do Areny pofatyguję spytać...

edit:
ruszyłam łebem, wpadłam w google i.... mam:

Bilety da się kupić przez czeską stronę ticketpro albo na miejscu.
Ceny:
995 zł za jeden dzień w sektorach blisko samej areny D1 - D4 oraz B6-B8
445 za jeden dzień w sektorach dalszych.

O planie imprezy można poczytać [jeśli ktoś umie po czesku] albo pooglądac tutaj:
http://www.ostrava.cz/jahia/Jahia/lang/cs/pid/9431

Informacja dla widzów:
""Drodzy widzowie, prosimy was, żebyście respektowali zakaz fotografowania oraz filmowania przedstawienia. Wstęp z aparatem fotograficznym albo kamerą będzie zakazany, nawet dla osób z ważnym i zapłaconym biletem. Z przedstawienia będą zrobione zdjęcia, które później zostaną umieszczone na stronie miasta Ostravy. Nie godzi się na wprowadzanie psów praz dziecinnych wózków. Dziękujemy za zrozumienie.
Drodzy widzowie, przedstawienie trwa około 180 minut i nie przewiduje przerwy. Podczas przedstawienia oczywiście jest możliwe dowolne przemieszczanie się uważając na innych widzów oraz wstawanie z własnego miejsca i wrócenie na swoje miejsce.
Nie trzeba zachowywać absolutnej ciszy, odwrotnie: wszyscy występujący jeźdźcy i konie, orkiestra i inni dają pokaz w granicach swoich możliwości a Wasz aplauz będzie dla nich nagrodą. Nie trzeba obawiać się reakcji koni, wszystkie są bardzo doświadczone w byciu w centrum uwagi. Dziękujemy, życzymy Wam pięknych przeżyć, również dziękujemy za wizytę.""

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się