Kurcze.... to istnieje jakaś inna Ostrawa niż ta czeska? ^^
Taa.... zazwyczaj jest tak, że jak już w necie podają jakąś informację.... to podają tylko informację, żadnych konkretów typu "gdzie kupić bilety i za ile".
Strasznie żałowałam, że nie pojechałam na appasionatę do Poznania, ale... to był Poznań = daleko. Ostrawa pod nosem, chyba się do Areny pofatyguję spytać...
edit:
ruszyłam łebem, wpadłam w google i.... mam:
Bilety da się kupić przez czeską stronę ticketpro albo na miejscu.
Ceny:
995 zł za jeden dzień w sektorach blisko samej areny D1 - D4 oraz B6-B8
445 za jeden dzień w sektorach dalszych.
O planie imprezy można poczytać [jeśli ktoś umie po czesku] albo pooglądac tutaj:
http://www.ostrava.cz/jahia/Jahia/lang/cs/pid/9431Informacja dla widzów:
""Drodzy widzowie, prosimy was, żebyście respektowali zakaz fotografowania oraz filmowania przedstawienia. Wstęp z aparatem fotograficznym albo kamerą będzie zakazany, nawet dla osób z ważnym i zapłaconym biletem. Z przedstawienia będą zrobione zdjęcia, które później zostaną umieszczone na stronie miasta Ostravy. Nie godzi się na wprowadzanie psów praz dziecinnych wózków. Dziękujemy za zrozumienie.
Drodzy widzowie, przedstawienie trwa około 180 minut i nie przewiduje przerwy. Podczas przedstawienia oczywiście jest możliwe dowolne przemieszczanie się uważając na innych widzów oraz wstawanie z własnego miejsca i wrócenie na swoje miejsce.
Nie trzeba zachowywać absolutnej ciszy, odwrotnie: wszyscy występujący jeźdźcy i konie, orkiestra i inni dają pokaz w granicach swoich możliwości a Wasz aplauz będzie dla nich nagrodą. Nie trzeba obawiać się reakcji koni, wszystkie są bardzo doświadczone w byciu w centrum uwagi. Dziękujemy, życzymy Wam pięknych przeżyć, również dziękujemy za wizytę.""