Paka :-)

🚫 krzysztoftzr a co jest złego w tym że ktoś woli sobie kupić czaprak za 3 stówy niż twoją pakę ?
idąc twoim tokiem rozumowania jeśli ktoś kupi czaprak w sklepie to da zarobić: kasjerce , właścicielowi sklepu , właścicielowi hurtowni, producentowi, szwalni itp itd
a jeśli nie kupi produktu bezpośrednio w sklepie to zarobić może jeszcze firma dostarczająca paczkę ,sam kurier i stacja benzynowa itp :P  Biznes się kręci, firmy się rozwijają.
Jest sprzedaż ,jest też produkcja. Tyle tylko że nie twoich pak a czapraków.

W sumie oskarżanie kogoś że pracy nie ma bo ludzie wolą mieć po 10 czapraków i zwykłą szafkę bez bajerów niż Twoją pakę jest dziwne. Każdy kupuje to co potrzebuje  i na co ma ochotę.

a teraz do tematu 🙂 zamawiał ktoś może niestandardowy kolor paki Alfako ?

krzysztoftzr   Horses knows who moves who
28 lutego 2013 22:52
-----
 podwojna calkowita edycja posta.
Krzysztoftzr czytając Twoje posty nie chciałabym u Ciebie robić paki. Pomyśl o tym zanim napiszesz coś kolejnego. Internet ma niesamowitą siłę reklamy.
01 marca 2013 08:38
Dobrze to kup od innej firmy  każdy ma prawo wyboru.... 
Farifelia   Farys 21.05.2008
01 marca 2013 11:36
krzysztoftzr uwierz mi, że jest dużo tak pomysłowych ludzi jak Ty i wolą sobie sami za 800zł zrobić pakę niż wybulać 1800zł lub więcej... A tak jak pisały dziewczyny wyżej, nie zjednasz sobie ludzi oskarżając ich, że kupują czapraki niż pakę od Ciebie... Ja bym nie kupiła od nikogo, chyba że używaną, tańszą. Ale i tak też wolę sobie samej zrobić, bo co to za filozofia zrobić sobie pakę... Masz materiał, to pakę złożysz w trymiga. A i projekt mogę sobie wymyślać jaki tylko mi się uzna.
Moon   #kulistyzajebisty
01 marca 2013 11:57
krzysztoftzr, a za całkowitą edycję posta jest ostrzeżenie.
.
krzysztoftzr, jasne, że mam wybór i się z tego cieszę. Za to Ty zniechęcasz ludzi na tym forum a mógłbyś się super wypromować jak taki Jarpol czy Caball. Ale Twój cyrk i Twoje małpy.
03 kwietnia 2013 11:19
/ciach/
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] Ogłoszenie
już się rozreklamowałeś wystarczająco 🙂 podejrzewam, że większość forumowiczów ominie Cię szerokim łukiem.

ja mam starą szafkę, która robi za pakę i sprawuje się świetnie 🙂
3500zł za pakę to normalna cena?  😲
3500  😂
03 kwietnia 2013 14:08
napisałem do kwoty 3500 zalezy od wymiarów i wyposażenia.  co nei znaczy zenei zorbie paki za 1200 zł  bo też mozna
Cariotka   płomienna pasja
03 kwietnia 2013 14:43
ja mam pakę drewnianą. Bardziej taka szafka🙂 Ale dość duża. Wszystko mi się mieści. Wyszła mi razem z robocizną 500 zł. Mimo niskich temperatur u mnie w stajni chroni mi już dzielnie przeszło rok cały sprzęt. Nic nie jest ani wilgotne ani spleśniałe. Niestety jest dość ciężka🙂
Cariotka,  mogłabyś wkleić zdjęcia i powiedzieć coś więcej? myślę nad szafą, nie nad paką, w której upchnę większość choć końskiego dobytku, raczej będzie stała w przedpokoju, od biedy może być w paszarni, a wtedy siodła na zimę do domu.

myślałam nad przerobieniem wielkiej, trzydrzwiowej szafy, bo nie ma być mobilnie tylko pojemnie i stacjonarnie. ma ktoś w domu coś takiego może jakimś cudem?

krzysztoftzr,  to spora podwyżka swoją drogą, bo chyba w listopadzie to miały być tanie paki "do maksymalnie 2500" 😉
3500 to już brutto? 😀
03 kwietnia 2013 16:15
tak brutto. 
uff...
03 kwietnia 2013 18:36
Isabelle Moja znajoma jakieś kilka lat temu zrobiła sobie pakę z płyt OSB. Naprawdę duża, wszystko jej się mieści. W kosztach się zamknęła ok 300zł (z tym że materiał praktycznie po większości miała a robił jej chłopak)
Za to druga koleżanka kilka miesięcy temu też pakę zrobiła i to naprawdę świetną i wymiarową. Zamknęła się w cenie ok. 600zł (składał jej mąż). Pakę zrobiła również z płyt OSB z tym że dała je do pracowni stolarskiej gdzie przycięli jej deski na wymiar i okleili. To zamknęło się w kosztach ok. 450zł. Reszta drobiazgów typu zawiasy, drąg na siodło, zamek, kółka, haczyki itp zamknęło się jej w kwocie ok 150zł.

Tu załączam zdjęcie. Akurat tu jeszcze była w trakcie roboty. Po prawej jeszcze ma 3 półki na drobiazgi.Wymiarowo ma 150cm wys. X 60cm gł. X 80cm szer. Bardzo wymiarowa i pojemna 🙂
Jak dla mnie bardzo opłacalne i funkcjonalne rozwiązanie. No i niczym nie odbiega od pak firmowych (poza tym, że drewniana, ale to pryszcz 😉 )Też się do takiej przymierzam 🙂
.
falletta,  a mogłabyś w wolnej chwili cyknąć aktualne zdjęcie? :kwiatek:

Farifelia,  dla mnie taka paka jak na Twoim zdjęciu jest dobra jako przyboksowa. ale żeby koński dobytek cały tam władować-awykonalne 😉 osb też mi średnio odpowiada, bo jednak nie wygląda taka szafa w domu zbyt dobrze, a boję się, że w paszarni może zostać zjedzona dość sprawnie ; dlatego wstępnie w planach mam przeróbkę trzydrzwiowej, starej, drewnianej szafy (klasycznie-duża komora na dwoje drzwi, półka u góry, plus część  z półkami jako trzecie drzwi) i jestem ciekawa czy ktoś takie coś już przerabiał i czy ma to sens.
03 kwietnia 2013 20:10
Isabelle Moja znajoma jakieś kilka lat temu zrobiła sobie pakę z płyt OSB. Naprawdę duża, wszystko jej się mieści. W kosztach się zamknęła ok 300zł (z tym że materiał praktycznie po większości miała a robił jej chłopak)
Za to druga koleżanka kilka miesięcy temu też pakę zrobiła i to naprawdę świetną i wymiarową. Zamknęła się w cenie ok. 600zł (składał jej mąż). Pakę zrobiła również z płyt OSB z tym że dała je do pracowni stolarskiej gdzie przycięli jej deski na wymiar i okleili. To zamknęło się w kosztach ok. 450zł. Reszta drobiazgów typu zawiasy, drąg na siodło, zamek, kółka, haczyki itp zamknęło się jej w kwocie ok 150zł.

Tu załączam zdjęcie. Akurat tu jeszcze była w trakcie roboty. Po prawej jeszcze ma 3 półki na drobiazgi.Wymiarowo ma 150cm wys. X 60cm gł. X 80cm szer. Bardzo wymiarowa i pojemna 🙂
Jak dla mnie bardzo opłacalne i funkcjonalne rozwiązanie. No i niczym nie odbiega od pak firmowych (poza tym, że drewniana, ale to pryszcz 😉 )Też się do takiej przymierzam 🙂

ładne wykonanie ktoś się postarał i natrudził żeby to wyglądało.

L
03 kwietnia 2013 20:16
Isabelle spokojnie zmieszczą się w niej rzeczy dla dwóch koni 🙂 80cm szerokości to nie tak wcale mało, często szafki w domach mają podobną szerokość 🙂 Może na zdjęciu wydaje się dość wąska, bo pod złym kątem jest zrobione zdjęcie, ale jest to dość pokaźna, dwudrzwiowa szafka. Szersza część mieści 2 siodła a i 3 by weszły 😉 Na dole możesz dać co się żywnie podoba, jest na to dużo miejsca.  Na górze zmieszczą się spokojnie derki i czapraki, w półkach, drobiazgi, jakie są niezbędne.
Dla dwóch koni jest wręcz idealna, wszystko się w miej mieści, łącznie z długim ujeżdżeniowym batem (co przy jednych pakach jest nielada wyzwaniem) 🙂 Jej szersza potrzebna nie była, ale wg uznania, można i szerszą zrobić, żaden problem 🙂
Wydaje mi się, że jest podobna lub może nawet szersza od paki falletta? (ile ma szerokości?) 🙂
Farifelia,  nie sądzę, żeby wlazło tam ze 6 derek i ze 30-40 czapraków, że nie wspomnę o kilku skrzynkach z pierdołami czy chemią. jakbym miała ją w stajni a w domu w składziku resztę to spokojnie, ale ciężko tak upchnąć zbieractwo  🙁 a szafa wygląda jak szafa, wystarczyłoby ją tylko jakoś przystosować i to jest tu kłopot, bo nie mam pomysłu i liczę, że zgapię coś od Was 😉
03 kwietnia 2013 20:39
Wiadomo, że na ogromną ilość będzie za mała taka paka 😀 Dla dwóch koni jest idealna, z większą ilością koni już jest pewnie gorzej 😉 Ale spokojnie możesz sobie zrobić szerszą (o ile satysfakcjonuje Cię własnej roboty paka). Płyta OSB oklejona okleiną wg mnie jest dość funkcjonalna. O ile nie masz ogromnej wilgoci czy ogromnych szczurów ze stalowymi zębami, to powinna się trzymać 😉
Cariotka   płomienna pasja
03 kwietnia 2013 21:25
Isabelle jasne. postaram się jutro z samego rana. A jak nie rano to ja wrócę do domu po uczelni. Stoi w pseudo paszarni.
edit: dodaję stare zdjęcie. szału nie ma, ale sprawdza się dobrze.
.
Isabelle, znajome mają szafę (od babci dostały), baaaardzo stacjonarną, coś w typie jak ta w aukcji, ale jeszcze szerszą (2 drzwi). Jako szafa stacjonarna super się sprawdza.

http://allegro.pl/szafa-i3137217810.html
tak brutto. 

czyli masz działalność gospodarczą i wystawiasz faktury?
.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się