Paka :-)
🚫 krzysztoftzr a co jest złego w tym że ktoś woli sobie kupić czaprak za 3 stówy niż twoją pakę ?
idąc twoim tokiem rozumowania jeśli ktoś kupi czaprak w sklepie to da zarobić: kasjerce , właścicielowi sklepu , właścicielowi hurtowni, producentowi, szwalni itp itd
a jeśli nie kupi produktu bezpośrednio w sklepie to zarobić może jeszcze firma dostarczająca paczkę ,sam kurier i stacja benzynowa itp :P Biznes się kręci, firmy się rozwijają.
Jest sprzedaż ,jest też produkcja. Tyle tylko że nie twoich pak a czapraków.
W sumie oskarżanie kogoś że pracy nie ma bo ludzie wolą mieć po 10 czapraków i zwykłą szafkę bez bajerów niż Twoją pakę jest dziwne. Każdy kupuje to co potrzebuje i na co ma ochotę.
a teraz do tematu 🙂 zamawiał ktoś może niestandardowy kolor paki Alfako ?
-----
podwojna calkowita edycja posta.
Krzysztoftzr czytając Twoje posty nie chciałabym u Ciebie robić paki. Pomyśl o tym zanim napiszesz coś kolejnego. Internet ma niesamowitą siłę reklamy.
Dobrze to kup od innej firmy każdy ma prawo wyboru....
krzysztoftzr uwierz mi, że jest dużo tak pomysłowych ludzi jak Ty i wolą sobie sami za 800zł zrobić pakę niż wybulać 1800zł lub więcej... A tak jak pisały dziewczyny wyżej, nie zjednasz sobie ludzi oskarżając ich, że kupują czapraki niż pakę od Ciebie... Ja bym nie kupiła od nikogo, chyba że używaną, tańszą. Ale i tak też wolę sobie samej zrobić, bo co to za filozofia zrobić sobie pakę... Masz materiał, to pakę złożysz w trymiga. A i projekt mogę sobie wymyślać jaki tylko mi się uzna.
krzysztoftzr, a za całkowitą edycję posta jest ostrzeżenie.
krzysztoftzr, jasne, że mam wybór i się z tego cieszę. Za to Ty zniechęcasz ludzi na tym forum a mógłbyś się super wypromować jak taki Jarpol czy Caball. Ale Twój cyrk i Twoje małpy.
/ciach/
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] Ogłoszenie
już się rozreklamowałeś wystarczająco 🙂 podejrzewam, że większość forumowiczów ominie Cię szerokim łukiem.
ja mam starą szafkę, która robi za pakę i sprawuje się świetnie 🙂
3500zł za pakę to normalna cena? 😲
napisałem do kwoty 3500 zalezy od wymiarów i wyposażenia. co nei znaczy zenei zorbie paki za 1200 zł bo też mozna
ja mam pakę drewnianą. Bardziej taka szafka🙂 Ale dość duża. Wszystko mi się mieści. Wyszła mi razem z robocizną 500 zł. Mimo niskich temperatur u mnie w stajni chroni mi już dzielnie przeszło rok cały sprzęt. Nic nie jest ani wilgotne ani spleśniałe. Niestety jest dość ciężka🙂
Cariotka, mogłabyś wkleić zdjęcia i powiedzieć coś więcej? myślę nad szafą, nie nad paką, w której upchnę większość choć końskiego dobytku, raczej będzie stała w przedpokoju, od biedy może być w paszarni, a wtedy siodła na zimę do domu.
myślałam nad przerobieniem wielkiej, trzydrzwiowej szafy, bo nie ma być mobilnie tylko pojemnie i stacjonarnie. ma ktoś w domu coś takiego może jakimś cudem?
krzysztoftzr, to spora podwyżka swoją drogą, bo chyba w listopadzie to miały być tanie paki "do maksymalnie 2500" 😉
Isabelle Moja znajoma jakieś kilka lat temu zrobiła sobie pakę z płyt OSB. Naprawdę duża, wszystko jej się mieści. W kosztach się zamknęła ok 300zł (z tym że materiał praktycznie po większości miała a robił jej chłopak)
Za to druga koleżanka kilka miesięcy temu też pakę zrobiła i to naprawdę świetną i wymiarową. Zamknęła się w cenie ok. 600zł (składał jej mąż). Pakę zrobiła również z płyt OSB z tym że dała je do pracowni stolarskiej gdzie przycięli jej deski na wymiar i okleili. To zamknęło się w kosztach ok. 450zł. Reszta drobiazgów typu zawiasy, drąg na siodło, zamek, kółka, haczyki itp zamknęło się jej w kwocie ok 150zł.
Tu załączam zdjęcie. Akurat tu jeszcze była w trakcie roboty. Po prawej jeszcze ma 3 półki na drobiazgi.Wymiarowo ma 150cm wys. X 60cm gł. X 80cm szer. Bardzo wymiarowa i pojemna 🙂
Jak dla mnie bardzo opłacalne i funkcjonalne rozwiązanie. No i niczym nie odbiega od pak firmowych (poza tym, że drewniana, ale to pryszcz 😉 )Też się do takiej przymierzam 🙂
falletta, a mogłabyś w wolnej chwili cyknąć aktualne zdjęcie? :kwiatek:
Farifelia, dla mnie taka paka jak na Twoim zdjęciu jest dobra jako przyboksowa. ale żeby koński dobytek cały tam władować-awykonalne 😉 osb też mi średnio odpowiada, bo jednak nie wygląda taka szafa w domu zbyt dobrze, a boję się, że w paszarni może zostać zjedzona dość sprawnie ; dlatego wstępnie w planach mam przeróbkę trzydrzwiowej, starej, drewnianej szafy (klasycznie-duża komora na dwoje drzwi, półka u góry, plus część z półkami jako trzecie drzwi) i jestem ciekawa czy ktoś takie coś już przerabiał i czy ma to sens.
Isabelle Moja znajoma jakieś kilka lat temu zrobiła sobie pakę z płyt OSB. Naprawdę duża, wszystko jej się mieści. W kosztach się zamknęła ok 300zł (z tym że materiał praktycznie po większości miała a robił jej chłopak)
Za to druga koleżanka kilka miesięcy temu też pakę zrobiła i to naprawdę świetną i wymiarową. Zamknęła się w cenie ok. 600zł (składał jej mąż). Pakę zrobiła również z płyt OSB z tym że dała je do pracowni stolarskiej gdzie przycięli jej deski na wymiar i okleili. To zamknęło się w kosztach ok. 450zł. Reszta drobiazgów typu zawiasy, drąg na siodło, zamek, kółka, haczyki itp zamknęło się jej w kwocie ok 150zł.
Tu załączam zdjęcie. Akurat tu jeszcze była w trakcie roboty. Po prawej jeszcze ma 3 półki na drobiazgi.Wymiarowo ma 150cm wys. X 60cm gł. X 80cm szer. Bardzo wymiarowa i pojemna 🙂
Jak dla mnie bardzo opłacalne i funkcjonalne rozwiązanie. No i niczym nie odbiega od pak firmowych (poza tym, że drewniana, ale to pryszcz 😉 )Też się do takiej przymierzam 🙂
ładne wykonanie ktoś się postarał i natrudził żeby to wyglądało.
L
Isabelle spokojnie zmieszczą się w niej rzeczy dla dwóch koni 🙂 80cm szerokości to nie tak wcale mało, często szafki w domach mają podobną szerokość 🙂 Może na zdjęciu wydaje się dość wąska, bo pod złym kątem jest zrobione zdjęcie, ale jest to dość pokaźna, dwudrzwiowa szafka. Szersza część mieści 2 siodła a i 3 by weszły 😉 Na dole możesz dać co się żywnie podoba, jest na to dużo miejsca. Na górze zmieszczą się spokojnie derki i czapraki, w półkach, drobiazgi, jakie są niezbędne.
Dla dwóch koni jest wręcz idealna, wszystko się w miej mieści, łącznie z długim ujeżdżeniowym batem (co przy jednych pakach jest nielada wyzwaniem) 🙂 Jej szersza potrzebna nie była, ale wg uznania, można i szerszą zrobić, żaden problem 🙂
Wydaje mi się, że jest podobna lub może nawet szersza od paki falletta? (ile ma szerokości?) 🙂
Farifelia, nie sądzę, żeby wlazło tam ze 6 derek i ze 30-40 czapraków, że nie wspomnę o kilku skrzynkach z pierdołami czy chemią. jakbym miała ją w stajni a w domu w składziku resztę to spokojnie, ale ciężko tak upchnąć zbieractwo 🙁 a szafa wygląda jak szafa, wystarczyłoby ją tylko jakoś przystosować i to jest tu kłopot, bo nie mam pomysłu i liczę, że zgapię coś od Was 😉
Wiadomo, że na ogromną ilość będzie za mała taka paka 😀 Dla dwóch koni jest idealna, z większą ilością koni już jest pewnie gorzej 😉 Ale spokojnie możesz sobie zrobić szerszą (o ile satysfakcjonuje Cię własnej roboty paka). Płyta OSB oklejona okleiną wg mnie jest dość funkcjonalna. O ile nie masz ogromnej wilgoci czy ogromnych szczurów ze stalowymi zębami, to powinna się trzymać 😉
Isabelle jasne. postaram się jutro z samego rana. A jak nie rano to ja wrócę do domu po uczelni. Stoi w pseudo paszarni.
edit: dodaję stare zdjęcie. szału nie ma, ale sprawdza się dobrze.
Isabelle, znajome mają szafę (od babci dostały), baaaardzo stacjonarną, coś w typie jak ta w aukcji, ale jeszcze szerszą (2 drzwi). Jako szafa stacjonarna super się sprawdza.
http://allegro.pl/szafa-i3137217810.html
tak brutto.
czyli masz działalność gospodarczą i wystawiasz faktury?