DIY, czyli sprzęt wykonywany samodzielnie

zelka2303, te (1)to dopiero "smutno" wyszły   😂

o wykonaniu nie będę pisac - bo przecież wiadomo- i widać  :kwiatek: podziwiam "włóczkarzy"  👍

i tajemnicze zdjęcie mojego ulubionego modelu naczółka 🙂

horse_art zakochałam się w tym naczółku  😍 skąd bierzesz paski skóry?  👀
Ale wypas  😜 po królewsku na bogato . Dawaj go na koniu .
Widek07,  na koniu byly - mojego- ten na wzór, troche ulepszony. wyjeżdża w poniedziałek... nie moge się z nim rozstać :P no ...ale za coś trzeba kolejne kryształki kupić 😉

a ty nie chcesz jakiegoś ? chętnie...baaardzo bym coś nie tylko z kryształkami zrobiła 😉

ale ale... robię właśnie z napisem (i koń ma na imię jak ja ;] ) -  jest tak uroczy, że lepiej nie będę pokazywać haha 😉
i chyba będę hiszpański - taki z frędzlami -coś innego 😉
A wiesz ze chętnie zamówię w takim kształcie jak ten , albo ten  podwójny
horse_art  Nie potrafię tak na zawolanie "postawic" uszu  do zdjęcia 😀
a po kolejne Horse_art ja jestem zakochana kompletnie, totalnie, bezgranicznie i jak tylko jeszcze można w Twoim podwójnym opadającym naczółku 🙂
nie mam konia teraz ale może na kota? 😀
zelka2303, może połaskotać ? heheh 😉
haha - a na kocie koleżka mierzyła ten dla Widek haha 😉 a potem stwierdziła, że sama go może nosić - jako księżniczka 😀 (eh, na starość odbija haha)

w tym? a dla siebie takiego nie mam...jakoś mi nie leży...

Widek07, ale ja chce ci zrobić jakiś bardziej em... artystyczny 😉 - nie musisz zamawiać, tylko powiedzieć jaki 😉

kurde..musze zamówić kryształki. kończą się. tylko nie pamietam skąd brałam (import) ;/ te dostępne w polsce juz chyba przerobiłam wszystkie (i przeglądanie, wypytywanie o dziesiątki i kupowanie na próbe czy jak jakiś konkretny kolor, wielkość była potrzebna) i są...tandetne. mimo, że "cyrkonie, strass...." .
jak jeszcze "jakoś" wyglądają, to połowa ma skazy i musze sztukować, wymieniać itd 🙁 bo przeciez nei zrobie z tandetą.
i do tego kosztują nawet po 40 zł metr ;/ (raz trafiłam(dobrze, że sporo) po ok 20 - ale już ich nie ma ;/), a na taki podwójny - szczególnie z wymienianiem i wyrzucaniem kawałków ze skazami to z 4-nawet 5 metrów idzie ;/
jakiś koszmar cenowy by wyszedł za te 40 ;/ ...i jakość nie ta.
te mają błysk taki, że nie wolno po zmierzchu po plaży w nich jeździć 😉

ze skórą też trzeba uważać. mam spory zapas tandety... "skórzane paski na troki, paski itd" - a przychodzi jakaś masa papierowa z plastikiem w środku... albo mielonka z papierem ;/

wcześniej cięłam ogłowia, wodze... (nowe, używane), do niektórych dobre troki, paski, teraz rymarz mi produkuje - dość drogo, ale są tak śliczne, że aż się chce z nich robić, pięknie się kształtują itd

Mozii   "Spełnić własną legendę..."
17 listopada 2013 09:06
To ja się pochwalę czaprakiem produkcji mojej mamy 😉 Jestem w nim osobiście zakochana  😍 Płaszcz, koc i wyczarowała mi takie cudo  😀 Jakość komórkowa 😉 Dzisiaj zrobię zdjęcie na zewnątrz, także pokażę go w pełnej okazałości  😉
Biczowa   tajny agent Bycz, bezczelny Bycz
17 listopada 2013 12:09
horse_art przy twoich podwójnych naczółkach dosłownie miękną mi kolana 😀
Ostatnie dwa wytwory 😉
1. Granat z fuksją, sznurek piasek
2. Fuksja z karmelem, sznurek żółty-złoty

edit: zmniejszenie zdjęć  🤣
Może było i ze sto razy ale mnie ciekawi jak wy przyszywacie te sznurki do czapraków (tzn jak na maszynie można przyszyć coś o przekroju koła?)
Spróbuj to się przekonasz  😀iabeł: sznurek się trochę "rozpłaszcza" pod stopką 😉

I jeszcze karmel z granatem 🙂 na zdjęciu wyszedł jakiś krzywy  🤔 w rzeczywistości jest ładny  😍 wrzucę w tygodniu jeszcze zdjęcia spod siodła na mojej modelce :>

Młoda trawa z purpurą 🙂 kolory oczywiście bardziej intensywne. Zastanawiam się czy dodać jakiś sznurek czy zostawić taki i doszyć tylko paski na popręg?
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] Brak edycji i za duże foty
Okunka edytuj posty! No 3 obok siebie, rozumiem że chcesz zareklamować swoje produkty ale przestrzegaj regulaminu.
Hej wszystkim 😉 przedstawiam wam pierwszy komplecik, Jak się wam widzi?
Escada nie reklamuję "produktów" tylko wrzucam swoje DIY pady 🙂 a chciałam uzyskać opinię odnośnie wykończenia. To, że nikt wcześniej nie napisał, to chyba nie moja wina  🙄 Nie wiedziałam, że jest jakiś limit postów w temacie, jeśli tak to z góry przepraszam  🤣
milena1013   kopyta i sznurki ^^
19 listopada 2013 13:08
obłędne kółka  🏇
Okunka nie ma limitów ale jeśli nikt po tobie nic nie napisał to nie wali się następnego postu tylko edytuje poprzedni, poczytać regulamin, ze zrozumieniem. Pady robisz ładne ale to nie zwalnia cię z reguł tego forum.
e tam 😉 wasze gustowne pady, zobaczcie co ja dopiero popełniłam 😉
wszystko profi - skórka obleczona satyną, kryształki (plastiki 😉 ) i ...doris z sercami 😀
tematów prezentów się nie wybiera-dzieciak będzie miał radochę. też o takim za szczeniaka marzyłam 🙂

Oczywiście, obiecuję poprawę  🤣

Asicaa239 wygląda obiecująco, wrzuć koniecznie foto na modelu 🙂
Horse_art ten poprzedni, złoty mnie urzekł i teraz nic nie robi na mnie wrażenia  😜
okunka, no przestań? coś straszniejszego zrobiłam ? :P
złoty był calkiem ładny - mi nawet się b.podobał, a za złotym nie przepadam 😉

to teraz coś bardziej normalnego 😉
(troche smutny kształtem, więc tłem próbowałam rozweselić :P)

zdjęcie nie jest za duże?

horse_art a coś takiego "arabowatego" dałoby się zrobić?
larabarson, od prezenterek arabskich z koralikami itd ( <3 kiedyś kupie taką i araba!) mamy w wątku specjalistkę 🙂

chyba, że chodzi ci o mały naczółek z napisem "arab" 😀😀
( a tym większą mam głupawkę z tego z napisem - bo i mi na imię dali "dorota" 😉 )

jeszcze kilka kryształkowych i łańcuszkowych i zabieram się za sutasz 😀
Nie, prezenterki nie chcę, naczółka z napisem arab też nie. Myślałam o jakimś naczółku z ozdobami (nie wiem, monetki, chwościki) i nachrapnik do tego jakiś ozdobny.
larabarson, bez kryształków?! i serduszek? nie no oczywiście! z wielką chęcią! 😉
asicaa239, fajny komplet 🙂
horse_art  napisałam Ci prv
hejka wszystkim, wstawiam zdjęcia kompleciku na mojej kobyłce🙂 Jak widać na zdjęciu średnio podobała jej się rola modelki🙂
asicaa239 tak na moje oko, czaprak powinien być z 2-3 cm dłuższy.
casines Rozmiar brałam z innego czapraka, który był tej samej wielkości pod siodłem, poza tym miałam zamówienie na taki rozmiar czapraczka, 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się