DIY, czyli sprzęt wykonywany samodzielnie

falabana, na koszulce polo  💘
ekuss   Töltem przez życie
29 maja 2012 21:37
Ochraniacze transportowe+ ochraniacz na ogon 🙂
kurcze chyba sobie zafunduje kucyka i bede dla niego ubranka robić.... na duzego nie mam cierpliwosci i mnie przeraza ogrom (a i koszta wieksze i pracy wiecej) ...no i funkcjonalne musi byc... ale taki mini szetland? jak lalka  😍
29 maja 2012 21:53
No moja trochę większa niż mini szetland,ale jedna kołderka z ,,JYSK" starczyła na derkę i ochraniacze 😀
horse_art dokładnie. kupuję mini szetlandzika, będe go uczyć sztuczek i szyć ubranka, taki jest plan  🏇  😁

edit:
ekuss strasznie mi się podoba wzór, taki oryginalny  👍
taki hamerykański, moje klimaty 😉
ooo!! wlasnie zapomnialam: ubranka+ sztuczki 😀
no i magiczna sliczna stajenka i zagródka, padoczek...

normalnie instynkty macieżyńskie można spełniać...

ekuss - widzisz, twoja juz podpada pod wymiary ekonomicznosci i szycia lalkowych ubranek 😉
takkk dokładnie  😍  😁

gdybym nie była tak leniwa kucyś (120 cm w kłębie  😍 ) miałby już całą masę ubranek praktycznych i nie praktycznych 😉 ale lenistwo górą  😵
29 maja 2012 22:09
Frigg jeszcze strasznie się interesuje każdą derką-wącha, jak założę to sobie dziabnie- jakby sprawdzała czy szwy dobrze trzymają  😂 
Na zimę mam w planie jeszcze kilka derek 😀 Tylko trzeba jakieś fajne kołderki znaleźć 😀 W sumie to dobrze mieć małego kopytnego 😀
Zairka   "Jeżeli jest Ci pisany to będzie Twój..."
29 maja 2012 22:18
Mój bosko boski 😍 by Anaa 🙇
Piękny 🙂
risotto   Życie końmi prowadzone
30 maja 2012 05:59
deborah dzięki 🙂

Ma ktoś derkę treningową 135 i zechciałby mi podać wymiary 🙂 wszystkie możliwe ?
cieciorka   kocioł bałkański
30 maja 2012 09:50

ta jest boska, co trzeba zrobić, żeby ją kupić?
risotto,  http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,88.6240.html tu są wymiary 145, wystarczy odjąć kilka cm 😉
cieciorka trzeba napisać do falbany. Do mnie również doszła koszulka, która została wczoraj wysłana, więc super szybko! Koszulka jest idealna i chcę jeszcze 😜
Kolor na zdjęciu lekko wyblakły, z rzeczywistości jest bardzo intensywna fuksja.

Misskiedis   Jeździj nocą, baw się i krzycz na całe gardło!
30 maja 2012 11:22
A jak cenowo te koszulki? Tyle co forumowe czy drożej/taniej?
30 maja 2012 12:29
Isabelle dzięki 🙂 to pewnie po 10 cm od każdego wymiaru 😉
a to te koszulki nie maja nadruku z koniem?

ja mam treningową 135. dzis/jutro pojade do stajni to wezme do mierzenia.  moj kon wyrósł z niej zanim zalozylam, jesli twoj ma taka opcje, to lepiej zrob większą. nawet sporo. jak przymała to przeszkadza ( nie trzyma się), za duza nie szkodzi...

30 maja 2012 13:13
horse_art są z nadrukiem konia i bez. A co do derki to koń normalnie nosi derki 125, ale chcę zrobić 135 🙂
To jak możesz to ją pomierz bo ja i tak po niedzieli zacznę szyć bo polar w stajni ;]
potrzebny mi jest jeden wymiar, chce doszyć pasy pod brzuchem do mojej derki siatkowej i nie wiem w jakiej odległości mają one być🙁 derka 155-165cm
Uszyłam dla mojej kobyły derkę siatkową , taką samą chce uszyć dla młodego ale zastanawiam się czy nie uszyć trochę większej. Ordynans ma 3 lata i dwa miesiące , czy może mi ktoś podpowiedzieć czy jeszcze on trochę urośnie ?  Głównie chodzi mi o długość grzbietu bo na szerokość 🙂 to na pewno się jeszcze rozrośnie.
moj rósł do 6 rż. ... i niewiem czy przestał..okaże się jak założe jesienią derki ;] jak mial 5 to 135 byly dobre/duzawe (a ochranaicze juz na wys. full a nawet xfull) , przy 3-4 to wsiały mu do polowy poslaków, a teraz 145 są na styk.... taaak...może twój urosnąć 😉

hugolina009 - a pasy o siatkowej to chyba takie samo mocowanie jak do paokowej czy kazdej innej? jak jeszcze nie masz, to moge ci wymierzyc 😉 mam takiego rozmiaru padokowe
30 maja 2012 20:30
I komplecik na Frigg 😀

Górne zdjęcie lepiej oddaje kolor
deborah   koń by się uśmiał...
30 maja 2012 20:31
ekuss, szkoda, że nie posłuchałas rady i nie zrobiłaś zaszewki na zadzie. derka układałaby się o niebo lepiej..
ekuss, naprawdę gratuluje postępów w szyciu 🙂
komplecik bardzo przyjemny
30 maja 2012 20:40
deborah  Do takiego poziomu jeszcze nie doszłam 😀 Nawet się przymierzałam,ale nie miałam pojęcia gdzie i jak zacząć...

Ochraniacz na ogon do kompletu :

ekuss, żeby ochraniacz miał jakikolwiek sens, musi chronić ogon od nasady - u Ciebie jest zdecydowanie za nisko
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
30 maja 2012 20:59
ekuss Na czym on się trzyma ?
Właśnie się na poważnie pokłóciłam z moim starym Łucznikiem. On mówi nie! i koniec. Myślę o zakupie nowej maszyny. Czy jest coś fajnego w granicach 400zł  👀?

ekussbardzo ładnie jej w tym. Tylko tak jak dziewczyny mówią-ochraniacz na ogon wyżej 😉
30 maja 2012 21:18
ok, postaram się tylko rzep przeszyć,bo za krótki mi wyszedł 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się