DIY, czyli sprzęt wykonywany samodzielnie

anita- najlepiej wziąć inne nauszniki i zrobić na ich wzór 🙂
marysia550 wiem, wiem, ale mi chodzi o to jak je wykonać i wgl. Wiem, że trzeba szyć i zrobić też na drutach, ale nie wiem co i jak : P
robakt   Liczy się jutro.
29 października 2011 18:50
na szydełku.
marysia550 wiem, wiem, ale mi chodzi o to jak je wykonać i wgl. Wiem, że trzeba szyć i zrobić też na drutach, ale nie wiem co i jak : P

możesz zrobić całe na szydełku, a możesz całe materiałowe, ja mam akurat i takie i takie. A można obydwie techniki połączyć.
Cocker   "Charakter człowieka jest jego przeznaczeniem"
30 października 2011 07:45
Materiał polarowy na nauszniki to zły pomysł? Lepsza będzie bawełna?
I jeszcze jedno nie wie ktoś jak nazywa się ta siateczka pod pady chyba bawełniana z tego co wiem, i ta druga do ochrony oczu przed muchami.
Będę wdzięczna  🙇
na uszy będzie złyh bo to powinno oddychać... tak mi się wydaje....
Polar oddycha akurat jak nic innego, ale po co masz tak grzać te uszy. Lepsza bawełna na pewno albo coś cieńszego niż polar.
deborah   koń by się uśmiał...
02 listopada 2011 18:40
ma któraś z Was namiary do faceta który sprzedawał skóry owcze relugany na allegro?
no w sumie źle ujęłam moją wypowiedź  😀 zgadzam się z Zorillą która lepiej to wyraziła  😉
Deb teraz była długo aukcja, futra po 100zł. Kupowałam jakiś tydzień temu więc namiary jeszcze mam. ALE te futerka są najgorsze ze wszystkich z jakimi obcowałam, a mialam z 4 różnych źródeł. Także nie polecam niestety.
02 listopada 2011 19:20
były kiedyś fajne relugany na allegro, ale od długiego czasu się nie pokazują, a szkoda, bo były tanie-ok 70zł i bdb jakościowo
Ja kupiłam najfajniejszy relugan jaki mialam na allegro z licytacja za jakies 60zł, ale pan juz nie odpisal na maila potem 🙁
Ja kupiłam ten: http://allegro.pl/skora-owcza-skory-owcze-relugan-producent-okazja-i1870779179.html i nie polecam.
A tego z twojego linku nie znam.
equusmoth   Gudi &Greeys &Fokus
03 listopada 2011 15:03
Jest tu jakaś ''specjalistka''
Która szyje derki zimowe ?
A może Któraś ma jakąś używaną derkę 125 ?

Pilne 🙁
03 listopada 2011 21:58
korsik, właśnie taki kiedyś kupiłam i był bardzo dobry, a nie pamiętam sprzedawcy 🙁
Luuudzie... wytłumaczcie mi, jak Wy na tych Łuczniczkach pady szyjecie 😲. Zawsze szyłam na maszynie przemysłowej, z długim ramieniem, ale teraz mam do niej utrudniony dostęp i pad, w którym zostało mi jedynie przyszycie szlufek do popręgu, chciałam skończyć na Łuczniku. No nie idzie 😤. Nie dość, że maszyna nie wiąże (przepuszcza ścieg), igła nie chce się przebić, muszę kilkakrotnie próbować ręcznie kołem udziabać dziurę, to nie mam zielonego pojęcia, jak to porządnie przyszyć! Standardowo, tak jak w każdym czapraku i padzie się robi, szlufki przeszywam po kilka razy w tę i z powrotem, w tych dwóch miejscach, w których mają być przyczepione do padu. Niestety Łucznik nie chce współpracować "na wstecznym" przy takiej grubości materiału. A obrócić padu nie mam jak, jest go za dużo, żeby go zmieścić w innym ułożeniu pod ramieniem. No wścieknę się! HELP!  👿
znalazłam tutaj 
http://skor-pol.pl/product_info.php/relugan-lecznicza-skory-owcze-dekoracyjne-relugan-lecznicze-p-76?osCsid=a32488899c37c54b9790946ff89e90ad 
ale trochę się boję bo cena wysoka i sprzedawca nie sprawdzony

z taka profesjonalną mega ortografią? nie skusiłabym się...
Kenna się czlowiek do wygody przyzwyczaja, jak wygody nie ma to pad się da wcisnąć wszędziee 😉 a tak na serio to lucznik nie pracujący regularnie potrzebuje konserwacji, regulacji i jedzie jak wściekły

czasochłonna zabawa 🙂
DIY pełną gębą!!  😀 😀 😀

ja biorę się za nowe legowiska - cel tym razem - prostokątne z herbami  😁
04 listopada 2011 21:12
Bogdan, absolutnie niesamowite! już zazdroszczę Poniusiowej!
edit: oglądam i się zastanawiam jak to możliwe żeby uszyć siodło.. no kosmos normalnie

Deb zapraszam na 10 dni do warsztatu 😉
żeby nie było,że DIY takie proste...dzisiaj same k...y latały po warsztacie  🙄...skóra to nie tkanina...ścieg sprujesz..ale towar wyrzucisz..
04 listopada 2011 22:45
Bogdan, dzięki za zaproszenie kiedyś na pewno skorzystam !
wierzę ze to pracochłonne i stresogenne, tym bardziej że inicjały na największym płacie skóry...
Deb cała tybinka to jeden płat skóry, na dole ta jedna ciemniejsza wstawka to skóra naszyta,która ma na celu chronić tą delikatniejszą skórę przed wycieraniem.
ooo to może byśmy zrobili wypad do Bogdana i zrobili  fotoreportaż o tym jak powstają najlepsze siodła w Polsce? 😎
Bogdan
Piekne 😀  😍  Zawsze byłam ciekawa jak powstaje takie siodło 🙂
ja proponuję, żeby Bogdan zrobił taki fotoreportaż : D
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
05 listopada 2011 20:05
DIY pełną gębą!!   😀 😀 😀

ja biorę się za nowe legowiska - cel tym razem - prostokątne z herbami  😁

Masz już prototyp? 🙂😉
wykańcza się właśnie 😉

edit: efekt nie do konca zamierzony bo miało wyglądać inaczej, ale dzisiaj cały dzień walczyłam w kształtem prostokąta bo niestety przy większych legowiskach boczki się kładły... ale już wiem gdzie był błąd i walkę wygrałam 😅  to ma wymiary 75X60 beż z brązem

escada, mój piesio na pewno by się ucieszył  😀
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się