Stajnie w Lublinie

pony   inspired by pony
31 grudnia 2011 13:27
a to przepraszam Nerunia-byłam pewna, że mówisz o mnie, zwracam honor! :kwiatek:
Absolutnie nie chciałam być tak zrozumianą! przepraszam  :kwiatek:
Wszystkim lubelskim koniarzom (tym "z urodzenia" i tym niedawno przybyłym) i lubelskim koniom samych pozytywnych dni w Nowym Roku!
Żeby stare stajnie podwyższały poziom, nowe żeby się stale rozwijały.
Żeby każdy znalazł takie miejsce, które będzie odpowiadać potrzebom jeźdźca i konia.
Żeby koniska były zdrowe, ijeźdźcy też.
Coraz lepszych efektów w pingwinieniu się i w podskakiwaniu nad drążkami.
Pięknych terenów, zaliczonych ścieżek.
Udanych źrebaków.
I najcudniejszych leniwych chwil spędzanych przy naszych kopytnych.

Pozdrawiam
Ascaia JK
Czy wiadomo , kiedy może się pojawich kalendarz imprez na 2012 rok ?  Albo może ktoś się orientuje, na kiedy są planowane najbliższe egzaminy na odznaki jeździecke ?  🙂
xx., myślę, że na kalendarz jeszcze trochę poczekamy...
Karmelek1700   Go Go Power Rangers!
01 stycznia 2012 19:42
trzeba śledzić stronę lzjtu ale znając nasz region to jeszcze kupa czasu zanim tam coś ruszy : )))
Dowiedziałam się od kompetentnej osoby, że kalendarz jeszcze nie został ustalony, ponieważ stajnie wysyłają dopiero propozycje organizacji zawodów 🙁 W związku z tym chyba jeszcze trochę musimy poczekać.

Obiło mi się też o uszy, że 7 stycznia jest w Pikerze odznaka, a 21 zawody. Ale tego nie jestem pewna, więc jeśli wprowadzam Was w błąd, to z góry przepraszam 🤦
7 stycznia jest w Pikerze odznaka

Jeśli to prawda, to bardzo sympatycznie... jest 2 stycznia...
Dzwoniłam przed chwilą do Pikera i dowiedziałam się, że egzamin na odznake jest na 100 % 21 stycznia bodajże o 10 .
aha, w takim razie przepraszam. A zawody kiedy w takim wypadku? Nie wiesz?🙂
Nie wiem , zapytałam się tylko o odznake 😉)
Dobra, ogarnęłam już. Pan Niewiadomski mówi, że 21 odznaka, a 22 podobno zawodziszki 🏇 🏇 🏇
Kto się wybiera? Ja jadę, mam nadzieję, że zrobią licencyjny 😅
Hej,
Chcialam zapytać jak jest teraz u Drwala? to znaczy jaki jest cennik? w jakich godzinach odbywają się jazdy?
I czy mmożna dzierżawić konia? no i też jaka jest cena? Kiedyś tam jezdziła ale za czasów jeszcze jak była Ewka i bardzo dobrze wspominam, dlatego chciałam się z n ów wybrać.
jett   success is the best revenge
02 stycznia 2012 20:07
Ktoś wie ile kosztuje pensjonat w Pikerze?  :kwiatek:
02 stycznia 2012 20:33
Jeżeli będzie coś więcej wiadomo nt zawodów w pikerze bardzo proszę o info, może być na PW 😉
Do Baskila dotarły Eskadrony  🥂
Jak ceny? 😀
03 stycznia 2012 17:26
Info dotyczące zawodów w pikerze:

70, 80 ,90, 100
- ocena stylu jeźdźca - oceniająca Kasia Zieminska

110 z jokerem

120 zwykły
Karmelek1700, a jak ceny zawodów?
03 stycznia 2012 18:12
Więcej nic nie wiem, trzeba pisać lub dzwonić, btw jak ktoś się zorientuje to dajcie tu znać :kwiatek:
Arroch nie mam pojęcia.. Zobaczyłam na fejsie to napisałam 😁 Ale wybieram się tak w tym tygodniu..
ja byłam, widziałam, ale jako że nie lubię szajskadrona to nawet nie patrzyłam na ceny :p
Dziewczyny, no i chłopaki z resztą też...

Moja koleżanka wylądowała w gipsie, szuka kogoś do dzierżawy lub współdzierżawy (rozważa też sprzedaż, bo jest uziemiona na dłużej...). Koń stoi gdzieś w okolicach Lbn czy w Lbn, właścicielka rozważa też możliwość przeniesienia.

Ode mnie o koniu: miła sympatyczna, lecz dość żywa (szalenie przyjemna do jazdy) 15 letnia klaczka, 150 cm w kłębie.

Jeśli ktoś mógłby pomóc w sensie podania info dalej albo sam jest zainteresowany, to proszę na PW, dam namiar na właścicielkę, a jutro powieszę też ogłoszenie w sklepie w LKJ... szkoda koniny, bo jej Pani z gipsem to nawet średnio ma jak się pielęgnacją zająć, nie mówiąc o jeździe...
czy jest tu może ktoś kto kojarzy pana Zygmunta Suchockiego z Uchania? wiem, że to w sumie daleeekie okolice Lublina ale może znajdzie się tu ktoś taki 😉 ten pan jest hodowcą mojego konia, szukam na niego namiarów
druzalkowa jak się zajmowałam organizacją rajdu, dokopałam się do jego nr telefonu (imię i nazwisko pamiętam!) wydaje mi się, że namiary podał mi prezes tego oto stowarzyszenia: http://nadbuzanskie.agroturystyka.pl/ spokojnie można do niego dzwonić i pytać.
Karmelku 70 i 80 będą konkursami dokładności a 100 cm będzie z oceną stylu jeźdźca oraz konkurs zwykły tak w gwoli sprostowania. Jeszcze nie wiadomo czy będą to zawody regionalne czy towarzyskie - okaże się to na dniach, wszystko zależy od profesora.
04 stycznia 2012 06:11
Athiria takie dostałam info od Państwa Niewiadomskich kontaktując się przez meila podanego na stronie stajni piker więc dzięki za sprostowanie tych informacji 😉
gdzie w Lublinie dostanę lizawkę - takiego klocka 10 kg?
u Rafalskiego nie widzę w ogóle lizawek
a na pasze-lublin nie można odbierać osobiście :/ (albo ja nie mogę znaleźć)
04 stycznia 2012 10:01
Azzawa w baskilu są takie kloce po 15zl  😉
merci  :kwiatek:
nie jestem z Lublina, a Baskil jeszcze nie ruszył sklepu internetowego wiec nie miałam jak tam sprawdzić
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się