a to przepraszam Nerunia-byłam pewna, że mówisz o mnie, zwracam honor! :kwiatek:
Absolutnie nie chciałam być tak zrozumianą! przepraszam :kwiatek:
Wszystkim lubelskim koniarzom (tym "z urodzenia" i tym niedawno przybyłym) i lubelskim koniom samych pozytywnych dni w Nowym Roku!
Żeby stare stajnie podwyższały poziom, nowe żeby się stale rozwijały.
Żeby każdy znalazł takie miejsce, które będzie odpowiadać potrzebom jeźdźca i konia.
Żeby koniska były zdrowe, ijeźdźcy też.
Coraz lepszych efektów w pingwinieniu się i w podskakiwaniu nad drążkami.
Pięknych terenów, zaliczonych ścieżek.
Udanych źrebaków.
I najcudniejszych leniwych chwil spędzanych przy naszych kopytnych.
Pozdrawiam
Ascaia JK
Czy wiadomo , kiedy może się pojawich kalendarz imprez na 2012 rok ? Albo może ktoś się orientuje, na kiedy są planowane najbliższe egzaminy na odznaki jeździecke ? 🙂
xx., myślę, że na kalendarz jeszcze trochę poczekamy...
trzeba śledzić stronę
lzjtu ale znając nasz region to jeszcze kupa czasu zanim tam coś ruszy : )))
Dowiedziałam się od kompetentnej osoby, że kalendarz jeszcze nie został ustalony, ponieważ stajnie wysyłają dopiero propozycje organizacji zawodów 🙁 W związku z tym chyba jeszcze trochę musimy poczekać.
Obiło mi się też o uszy, że 7 stycznia jest w Pikerze odznaka, a 21 zawody. Ale tego nie jestem pewna, więc jeśli wprowadzam Was w błąd, to z góry przepraszam 🤦
7 stycznia jest w Pikerze odznaka
Jeśli to prawda, to bardzo sympatycznie... jest 2 stycznia...
Dzwoniłam przed chwilą do Pikera i dowiedziałam się, że egzamin na odznake jest na 100 % 21 stycznia bodajże o 10 .
aha, w takim razie przepraszam. A zawody kiedy w takim wypadku? Nie wiesz?🙂
Nie wiem , zapytałam się tylko o odznake 😉)
Dobra, ogarnęłam już. Pan Niewiadomski mówi, że 21 odznaka, a 22 podobno zawodziszki 🏇 🏇 🏇
Kto się wybiera? Ja jadę, mam nadzieję, że zrobią licencyjny 😅
Hej,
Chcialam zapytać jak jest teraz u Drwala? to znaczy jaki jest cennik? w jakich godzinach odbywają się jazdy?
I czy mmożna dzierżawić konia? no i też jaka jest cena? Kiedyś tam jezdziła ale za czasów jeszcze jak była Ewka i bardzo dobrze wspominam, dlatego chciałam się z n ów wybrać.
Ktoś wie ile kosztuje pensjonat w Pikerze? :kwiatek:
Jeżeli będzie coś więcej wiadomo nt zawodów w pikerze bardzo proszę o info, może być na PW 😉
Do Baskila dotarły Eskadrony 🥂
Info dotyczące zawodów w pikerze:
70, 80 ,90, 100 - ocena stylu jeźdźca - oceniająca Kasia Zieminska
110 z jokerem
120 zwykły
Karmelek1700, a jak ceny zawodów?
Więcej nic nie wiem, trzeba pisać lub dzwonić, btw jak ktoś się zorientuje to dajcie tu znać :kwiatek:
Arroch nie mam pojęcia.. Zobaczyłam na fejsie to napisałam 😁 Ale wybieram się tak w tym tygodniu..
ja byłam, widziałam, ale jako że nie lubię szajskadrona to nawet nie patrzyłam na ceny :p
Dziewczyny, no i chłopaki z resztą też...
Moja koleżanka wylądowała w gipsie, szuka kogoś do dzierżawy lub współdzierżawy (rozważa też sprzedaż, bo jest uziemiona na dłużej...). Koń stoi gdzieś w okolicach Lbn czy w Lbn, właścicielka rozważa też możliwość przeniesienia.
Ode mnie o koniu: miła sympatyczna, lecz dość żywa (szalenie przyjemna do jazdy) 15 letnia klaczka, 150 cm w kłębie.
Jeśli ktoś mógłby pomóc w sensie podania info dalej albo sam jest zainteresowany, to proszę na PW, dam namiar na właścicielkę, a jutro powieszę też ogłoszenie w sklepie w LKJ... szkoda koniny, bo jej Pani z gipsem to nawet średnio ma jak się pielęgnacją zająć, nie mówiąc o jeździe...
czy jest tu może ktoś kto kojarzy pana Zygmunta Suchockiego z Uchania? wiem, że to w sumie daleeekie okolice Lublina ale może znajdzie się tu ktoś taki 😉 ten pan jest hodowcą mojego konia, szukam na niego namiarów
druzalkowa jak się zajmowałam organizacją rajdu, dokopałam się do jego nr telefonu (imię i nazwisko pamiętam!) wydaje mi się, że namiary podał mi prezes tego oto stowarzyszenia:
http://nadbuzanskie.agroturystyka.pl/ spokojnie można do niego dzwonić i pytać.
Karmelku 70 i 80 będą konkursami dokładności a 100 cm będzie z oceną stylu jeźdźca oraz konkurs zwykły tak w gwoli sprostowania. Jeszcze nie wiadomo czy będą to zawody regionalne czy towarzyskie - okaże się to na dniach, wszystko zależy od profesora.
Athiria takie dostałam info od Państwa Niewiadomskich kontaktując się przez meila podanego na stronie stajni piker więc dzięki za sprostowanie tych informacji 😉
gdzie w Lublinie dostanę lizawkę - takiego klocka 10 kg?
u Rafalskiego nie widzę w ogóle lizawek
a na pasze-lublin nie można odbierać osobiście :/ (albo ja nie mogę znaleźć)
Azzawa w baskilu są takie kloce po 15zl 😉
merci :kwiatek:
nie jestem z Lublina, a Baskil jeszcze nie ruszył sklepu internetowego wiec nie miałam jak tam sprawdzić