Konie czystej krwi arabskiej

Jeśli szukasz konia pod siodło dla siebie, poszukaj jakiegoś starszego / zajeżdżonego - z młodziakiem po pierwsze musisz jeszcze poczekać ze dwa lata, po drugie trzeba będzie go zajeździć, co proponuję zrobić profesjonalnie, bo poniesienie straty już na początku u tych mądrali może przysporzyć sporo problemów później 🙂🙂🙂
no zgadzam sie z Wami w 100 %> Dla mnie tez juz inne rasy to nie to co araby 🙂
Spokojnie : )
Nie będę niczego ujeżdżać , bo się na tym nie znam ,  ale niedlugo wraca z IE  moje wsparcie,  które  z wielkim sercem niejednego konia do pracy  przygotowalo: ) 
Ja jestem  na chwilę obecną sponsorem  i koniuszym  , a o przeznaczeniu konia... mówiłam bardzo docelowo .
Jak znajde starszego , ulozonego - to super . A jak mlodszego , ale z tym "czyms"- to poczekam . 
zduśka   Zbrodnia, kara, grzech. .. litr wina
29 czerwca 2011 21:32
Złota znalazłam doktorka pod Warszawą, który specjalizuje się w pobieraniu nasienia  🤣 jutro lub w piątek powinnam dowiedzieć się o kosztach z tym związane !

Neśka dziękujemy  😉 i dawaj swoje fotki  😀iabeł:
Bronze  :kwiatek:

ach - powiem Wam, że z dnia na dzień coraz bardziej kocham swojego konia !! Normalnie chłopak jest jak marzenie - a wystarczy naprawdę troszkę cierpliwości i spokoju ducha ... by konisko chciało współpracować  😍

więc dominoxs i leluu bierzcie araby bez wahania !
ja już mam od czterech lat 🙂
zduśka jak podeschną trochę padoki (bo po wczorajszych deszczach sa w wodzie) to postaram się w końcu o zdjęcia z jazdy 🙂

ja również polecam araby! Czasem trzeba dużo pracy i cierpliwości, żeby danego konia "ułożyć" ale naprawdę warto, bo później on swoją pracą i oddaniem odpłaci się i to bardzo 😉
29 czerwca 2011 22:00
ja już mam od czterech lat 🙂

a to  👍 to bierz kolejnego  🤣
Neśka w takim razie czekam z utęsknieniem  🏇
zduśka baaaardzo chetnie jak tylko bedzie kasa 😀
pochwale się Wam 🙂
https://picasaweb.google.com/108190807757491562356/DropBox?authkey=Gv1sRgCK_f5IbOorPCnQE&pli=1#5623757190929193554
dominoxs, i już masz świeże zdjęcie 😉
Wiem : ) Super : )

i już masz świeże zdjęcie 😉
pokaż 😉
Daihla   Zawiej - the Horse I was born for
03 lipca 2011 20:30
Witam,
Chciałabym się Wam przedstawić z moim Ogrem, Zawiejem na zdjęciach z kolegą - Prosiaczkiem w OJ Skręt (http://www.skret.eu) w Borach Tucholskich. Zdjęcia Madzia Palmowska i Kasia (tu dopiszę nazwisko)
Zawiej to ten z czarnym kantarem  :wink:  :

Zapraszam również do galerii zdjęć Zawieja: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.164840806902831.42408.164838996903012&saved
Kawusia   słodka kawa z mlekiem i już bez vanilii :(
03 lipca 2011 20:35
Daihla, śliczne zdjęcia. Ostatnie bomba, powiem Ci, że wpada w oko ten Twój Zawiej  🙂.
03 lipca 2011 20:49
Kawusia, dzięki :-) Twoja Laleczka wzbudza wielki zachwyt i jeśli dobrze kojarzę, obie mamy JRT?
A Zawiej to koń wyczekiwany przeze mnie od prawie 20 lat :-) Sam ma 8, ale zawsze wiedziałam, że to będzie albo Kuhailan albo żaden inny. Nigdy natomiast nie podejrzewałam, że trafi mi się taka perełka  🙂 I do tego tak mądry 🙂
03 lipca 2011 20:56
Daihla na ostatnim to normalnie koń morderca  🤣
fajne zwierzę !!

Daihla - ostatnia fotka - BEZCENNA 🙂

Pozdrawiamy Ciebie i Twojego ogra z Matinką 🙂🙂🙂
Bronze   "Born to chase and flee.."
03 lipca 2011 22:10
Daihla, i super,że spotkałaś tego jedynego  😉. Ja nie będę słodzić,że piękny itp, itd ... bo widać,że klasa koń  😍.
Jakieś ujeżdżenie, zawody hmm... planujecie coś ? Ze zdjęć pamietam,że koń z potencjałem ujeżdżeniowym  😉
Zawiej  😍 nooo i ma charakter
a ja też mam JRT :nunchaku:
no ma w sobie to ,,coś''.
Fajny zwierz
ładniusi. Fajnie się szczurzy 🙂
Wojenka   on the desert you can't remember your name
04 lipca 2011 20:41
Ale dzisiaj mieliśmy wesoły trening 🙂. Staruszek zadowolony pruł naprzód,pięknie robił lotne zmiany w galopie i od czasu do czasu bryknął sobie z radości,hihihi 😁. Jak ja go kocham  😍

A ja szukam dalejv 🙁... też chcę kiedyś tak podpisac swój post : " jak ja go kocham "....
zapraszam do nas 😉
http://marabians.pl/index2.php
Ogurek , a masz cos " spod lady " ????  🤣
Kawusia, dzięki :-) Twoja Laleczka wzbudza wielki zachwyt i jeśli dobrze kojarzę, obie mamy JRT?
A Zawiej to koń wyczekiwany przeze mnie od prawie 20 lat :-) Sam ma 8, ale zawsze wiedziałam, że to będzie albo Kuhailan albo żaden inny. Nigdy natomiast nie podejrzewałam, że trafi mi się taka perełka  🙂 I do tego tak mądry 🙂

Daihla.

Piękny koń.
Napisz coś o nim więcej. Z jakiej linii, jakiej hodowli, jak go znalazłaś?

A co oznacza skrót JRT?
JRT to Jack Russel Terrier- psiaki

05 lipca 2011 13:47
damarina
Zawiej z rodu Kuhailan Afas, rodzina: Selma. Do tego czysty Kuhajlan, o których mówi się, że już zniknęły z polskich hodowli, a jednak jest ich jeszcze trochę. Jak na niego natrafiłam? Szukałam i w końcu znalazłam :-) Dziś mam wrażenie, jak wszystko sobie próbuję poukładać, że to przeznaczenie. Kupiony z prywatnych rąk człowieka, z którym planuję współpracę hodowlaną. Mariusz ma jeszcze jeden taki skarb w swojej stajni - pełną siostrę Zawieja.
Szalenie mądry ogier, spokojny, opanowany, a jednak z temperamentem. Chociaż znamy się krótko, to udowodnił mi już parę razy jak bardzo mi ufa. To niesamowite. Patrząc na tego konia, doskonale "czuję" historię tych zwierząt wychowywanych w namiotach beduińskich, czujących równie silnie jak człowiek.
Zawiej nawet dopiero co wypuszczony na łąkę przybiegnie do mnie bez zawahania kłusem z drugiego końca ogrodzenia, jeśli go o to poproszę.
A co do poprzedniego pytania o sport: plany są :-) Póki co ciągle zawieszone w próżni z kilku powodów, ale są  🙂
Dziękujemy wszystkim za miłe słowa, będziemy się tu częściej odzywać  🙂
PS - Ogurek, dwie Twoje kobyłki od długiego czasu nie dają mi spać :-) I jak przyjdzie czas na kupowanie klaczy, na pewno Was odwiedzę :-)
konie nie są moje
które kobyłki?
zidentyfikowalam  nasze araby i..mile  sie zaskoczylam pochodzeniem
Fufo-Avangard m.Futureska po Alegro  (od  Futury po  Pasennik)
Eulejla -Cyprys  m.Eugenika po Palas
Futureska  -Alegro,Futura
Eldia  Fast po Monogramm,Eugenika
Gabana-  Fast,Góralka  po Pesal  (od  Gruda  po Fawor)
Endenia-  Avangard,Eugenika
ufff
mam nawet zdjęcia🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się