Konie czystej krwi arabskiej

wstaw zdjecia jak masz...
Karla brzmi bajecznie  😅 prosimy  o fotki  ❗
napisze tutaj, bo pisanie w watku o domu dla konia- w tym przypadku sie nie sprawdzi- mały potrzebuje arabiarza - czy ktos chcialby przagrnac ogierka arabskiego? info na pw.
może ktoś się zainteresuje ogierkiem arabskim 😅, a o arabach  i nie tylko Markek Suliga  http://vimeo.com/13264894
ciekawe kiedy on w końcu wysiwieje 😉
Jak nam przekazał Marek Demczuk, który pojechał do Ströhen ze swoimi podopieczny­mi, w sobotę podczas pokazu krajowego swoją klasę wygrała dwuletnia Zoya El Extre­em, hodowli Joanny Nowickiej
gratulacje dla hodowcy  :kwiatek:
a mi udało się w końcu wsiąść na konia
aaaaa jakie fajne zdjecie z konia!

Dzieki za gratulacje, slyszalam ze Zoya zostala wiceczempionka, czekam na wyniki w necie... gratulacje zloze nowemu wlascicielowi i okropnie jestem ciekawa zdjec- jak Zoya teraz wyglada...
Wojenka   on the desert you can't remember your name
10 lipca 2011 21:44
Gratulacje Złota  🙂

No ogurek,nareszcie!  😁
Ja tam na brak jazdy konnej nie narzekam,dziennie około 6 godzin w siodle 😉
Kawusia   słodka kawa z mlekiem i już bez vanilii :(
11 lipca 2011 08:39
Złota, super, gartulacje 🙂!
ogurek brawo -coś dla kurażu było? bo jakoś mgliście 😉
wojenko tylko się cieszyć, 🏇 a co z owadami?, ja zdeterminowana wczoraj po 18 wybrałam się z klaczami w teren. Stan badziewia o tej godzinie nie był mniejszy, pomino oprysków środkami (ponoć na owady) ścigały nas bezlitośnie, więc poniżej galopu praktycznie nie schodziłyśmy. Myślę, że przed 20 na razie nie pojeżdżę. :emoty232:
Złota gratulacje 😅
Wojenka   on the desert you can't remember your name
11 lipca 2011 10:01
U nas nie ma tragedii jeżeli chodzi o owady,a nie stosuję żadnych repelentów.
mgliście, bo mi się ręce trzęsły z wrażenia 😉
zduśka   Zbrodnia, kara, grzech. .. litr wina
11 lipca 2011 14:34
ogurek no no - dawaj więcej zdjęć  😀 !!

u nas tragedia z owadami - do lasu jak wjeżdżam to tak samo jak Ganasz nie schodzę poniżej galopu  🙄 bo inaczej zżerają żywcem  🍴

wstawię jedną fotkę mojego szportowego araba  😀iabeł: - proszę tylko nie patrzeć na minę jeźdźca  🙇
Bronze   "Born to chase and flee.."
11 lipca 2011 17:05
Zduśka, no piknie wyglądacie  😜
Te twoje konisko rozrosło sie ostatnio czy to taki efekt wizualny na zdjęciu ?
11 lipca 2011 21:04
Bronze a dziękuję  :kwiatek:
w sumie nie wiem czy nabrał masy - no ale jak by nie patrzeć jest teraz w regularnej robocie pod siodłem ..
ach ... normalnie kocham tego konia  😍
łał Zduska- ile Callisto ma w kłębie? Super wyglądacie razem!
Averis   Czarny charakter
11 lipca 2011 21:43
zduśka, stoicie w Wyrębie?
11 lipca 2011 21:53
Złota napisali, że 155 - ale jak dla mnie to i tak  jest wielki, bo ja wiesz na kucyku wychowana  😁
Averis stoimy bliziutko Wyręby - lasem jakieś 20 - 30 minut a przyjeżdżamy regularnie w gości  😀
Bronze   "Born to chase and flee.."
11 lipca 2011 22:38
A mi się ten obrazek bardzo podoba ... i mina jeźdźca taka jak byc powinna - zaciesz  😀. Super, tak powinno być zawsze.
17 lipca 2011 20:48
Bronze  :kwiatek:

co tak wątek ucichł ? normalnie aż kilka stron musiałam przeszperać aby go wyciągnąć na początek  😉

Rudy na lonży - jakość nijaka bo już ciemno się zrobiło.
I powiem Wam, że jestem na prawdę z Niego b. dumna  💃

zdjecie za duze!
dempsey   fiat voluntas Tua
17 lipca 2011 21:03
czy kary ogier oo to duża rzadkość?
Pytam, bo obserwuję pewnego karuska, podobno jajka ma tylko i wyłącznie z powodu maści. Innych walorów brak  🤔
(nie wiem czy ma licencję ani ile ma lat, ale chyba do arabskiej licencji trzeba się wykazać czymkolwiek? jeśli tak, to on nie ma czym...)
17 lipca 2011 21:10
mi zawsze powtarzano, że kary ( ale prawdziwy kary ) arab do rzadkość, wiem, że w polsce jest kilka ogierów kryjących o tej maści ..
ale może niech się ktoś mądrzejszy wypowie ...

dempsey a co to za koń ?
17 lipca 2011 21:12
zduśka o to już coś wiem, dzięki. Myślałam że kary arab to nie biały kruk 😉 a jednak.
Trochę się nieprecyzyjnie wyraziłam w poprzednim poście: nie tyle może walorów brak, co brak możliwości ich ujawnienia, właśnie przez ogierzy temperament (takie zdanie opiekuna, ja tylko obserwuję).

zduśka, odp. na priv
Kare araby chyba nie sa az taką rzadkoscia, ale sa ludzie, ktorzy hoduja tylko na masc- i wtedy inne walory lub wady nie sa dla nich istotne. W Pl jest kilka fajnych karych

OO to w oklicy Warszawy jest kary arabek? hmm ciekawe, ktory.
17 lipca 2011 21:27
[quote author=Złota link=topic=752.msg1073822#msg1073822 date=1310933738]
OO to w oklicy Warszawy jest kary arabek? hmm ciekawe, ktory.
[/quote]
w zasadzie nie podałam okolicy 🙂

czy zasady przyznawania licencji oo umożliwiają dopuszczenie konia bez sprawdzenia na torze/w zakładzie/jakichkolwiek zawodach?
17 lipca 2011 21:36
nie no spokojnie na towarzyskie można śmigać 🙂
jak ma paszport - aktualne badania to spokojnie  😉
17 lipca 2011 21:37
coś dziś mam kłopoty z precyzją wypowiedzi  😡
chodziło mi o dopuszczenie do krycia w rasie
jeżeli chodzi o krycie oo, wystarczy tylko zgłoszenie do ksiąg
17 lipca 2011 21:39
dzieki ogurek

a czy uważacie jako hodowcy że to jest w porządku?
tak, hodowca sam decyduję czym chce kryć i żaden urzędas mu nie mówi co ma robić
przy takich przepisach mamy przyzwoite araby, za to w półkrwii tylko pretensje komu dali licencje a komu nie, a wyniki kiepskie
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się