Ascaia chyba kuchni jeszcze nie pokazywałam, jest mocno niedokończona, także zbyt zimna w odbiorze jak na re- voltowe oko 😉.
Mam szafki właśnie z ikei z frontami ze stali, a resztę stanowią same pudła z ikei. Stolarz będzie dorabiał fornirowane ( fornir juz zakupiony) drzwiczki, które maja dogrzać wizualnie kuchnie.
Dlaczego tak, bo nikt nie przebije cenowo ikei. Ikea w połączeniu z nieikeowskim blatem + fronty od stolarza przestaje wyglądać na ikee, a nie bije tak po kieszeni jak dobry stolarz.
Brakuje jeszcze bardzo ważnego elementu w kuchni - mozaiki na ścianie nad blatem ( aktualnie jest dobrze ścieralna biała farba tablicowa ). Ta mozaika, która mi się marzy kosztuję fortunę, także pewnie znowu będę musiała sama ją zrobić, a to pewnie trochę potrwa 😂.
emptyline schody są tymczasowe. To pozostałość po budowie domu, chłopcy od karton- gipsów robili je może ze 2 godziny, no może 3 😉. Trochę je podrasowałam olejem białym, trochę czarnego sznurka, żeby dzieci nie skracały sobie drogi. Mamy jeszcze wiele rzeczy do skończenia także docelowe schody muszą jeszcze poczekać, a na razie jest tak