Osioł nauczyciel i przyjaciel. I muł też.

takie dlugowieczne są?  🤔 🤔 🤔 ciekawe czy takie ZOO by sie zgodzilo na pokrycie prywatnej klaczy.....? ja jestem chetna, zimnioka bym pokryła 😉 🏇
Jakie to piękne! Jakie uszka!
Jakie odgłosy wydaje muł ? Rży czy i-a-czy ?  👀
safie   Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin
04 grudnia 2014 15:25

Jeśli to do mnie to nie mogę teraz oglądać filmów tym bardziej z odgłosami mułów-jestem w pracy 😁
Mi najbardziej podoba się ten wkkw-ista znad rowu z wodą  😉 

OBIBOK Będziesz mieć muła zimnokrwistego  😀iabeł:
safie   Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin
04 grudnia 2014 15:38
Liściu, tak to odgłos :p bliżej mu do i-a niż rżenia  😂
Safie, a dziękuje 😁
Kastorkowa   Szałas na hałas
04 grudnia 2014 16:11
Co do dźwięków to tu takie rżenie z końcówką i-a

Ja jestem w mułach zakochana po uszy, i moim planem na przyszłość jest iść w ślady Pani Meredith i mieć własną hodowle mułów  😉
Zresztą to zdjęcie pewnie każdy kojarzy? To właśnie ta pani i osioł od którego się zaczęło, aktualnie 34 letni

[img]https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/69203_10151437001786600_147151942_n.jpg?oh=6fda1e98aff042d3160db2dec932da95&oe=5506F536[/img]

Co do krycia klaczy zimnokrwistej to właśnie ten duży kasztan jest z połączenia Belgijskiego zimnokrwistego z osłem. Tutaj parka.
[img]https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xaf1/v/t1.0-9/247397_10150213669791600_4500697_n.jpg?oh=d45a6f988a36d663a35910b95a4f196c&oe=55002B77&__gda__=1426332326_77230350966e77ee3bbbc1c232c98dc5[/img]
19 grudnia 2014 19:35
Misiek69 one są świetne i wielkie  😀
Misiek: ten zwierz jest po prostu bajkowy.  😍
jaki nooos 😀 To jest jakiś kudłaty muł, czy taki wypasiony osioł?
jaki nooos 😀 To jest jakiś kudłaty muł, czy taki wypasiony osioł?

Ze względu na autora wpisu pomyślałam, że to mix Shire i osiołka. Ale nie wiem czy mam rację.
To jest właśnie osiołek Poitou  🙂  Kiedyś będzie taki stał u mnie  😍
To jest właśnie osiołek Poitou  🙂  Kiedyś będzie taki stał u mnie  😍

To ja wtedy pakuję wór marchewki i jadę z wizytą.  😍
I już zostanę.
Zawsze możesz przyjechać. A, zrozumiałem, Ty nie do mnie, tylko do osła  😉  🙁  😉.  Na poważnie, to jeśli trafi mi się jakaś okazja, to kupię. Jeśli okazji nie będzie to kupię za dwa trzy lata. Najpierw muszę kilka Shire'ów zgromadzić i to jest priorytet  😀
Jakie wielkie cudo  😜 Przeczuwam re-voltową wycieczkę jak już będzie  😂
22 grudnia 2014 10:01
Też bym się wybrała do takiego osiołka 🙂
do shirów też  😁 już widzę to zdjęcie mnie 1,6 w kapeluszu obok takiego koniska
Jakie wielkie cudo  😜 Przeczuwam re-voltową wycieczkę jak już będzie  😂

Mnie się też zdaje, że wiosną trzeba Fortecę zdobyć. Już wypatrzyłam, że mam tylko 198 km.
Przyjeżdżajcie, zrobi się revoltowy zlot, połączony z uroczystym otwarciem stajni. Nieuroczyste było trzy tygodnie wstecz  😀
ej noooo, znowu zlot beze mnie 🙁
22 grudnia 2014 18:07
Ikarina kupuj osła a cała re-volta u Ciebie ;D
Nie śmiej się, bardzo bym chciała mieć osiołka... i kozę, i owcę, i świnki...
22 grudnia 2014 18:18
Nie śmieje się, ja sama w przyszłości chce mieć własną hodowle mułów.
Nie śmiej się, bardzo bym chciała mieć osiołka... i kozę, i owcę, i świnki...

To jak nakupisz, to do Miśka nie przyjedziesz, bo będziesz obrządzała.
Wcale nie bywasz w Polsce? Bywnij, dostosujemy się jakoś.
Tania, byłam miesiąc temu, ale tak wszystkie moje plany się zawaliły, że nie dałam rady zorganizować żadnego spotkania 🙁 Chociaż było blisko... (co nie, Katija i Jara?  :cool🙂
Przyjeżdżajcie, zrobi się revoltowy zlot, połączony z uroczystym otwarciem stajni. Nieuroczyste było trzy tygodnie wstecz  😀

Czekamy na termin. I osiołka  😜
Aaaaaa  😜 Piękne...

A nawiązując do tematu jaki zacząłem nie dawno na Rv  o wilkach to osioł i muł doskonałe zabezpieczenie przed drapieżnikami podobno nie tylko wilka ,ale i pumę potrafią pognać  😀
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się