Sesja/Studia i t d ;)

Breva odnośnie psychotropów najlepiej wejść na jakieś forum psychiatryczne, tam jest masa informacji odnośnie tego jak co działa  😁

lockmittel   Co nie zabije to dobrze zrobi mi.
13 stycznia 2011 23:41
jeszcze tylko 7,5 godziny do pierwszego dzisiejszego zaliczenia ;( a ja zamiast się uczyć to re-voltuję... trzymajcie dziewczyny kciuki jutro za moją chemię. 😉
mam dość ! kto normalny daje w jednym semestrze genetyke, biochemie i fizjologie  🙄 bo reszte da sie jakos przezyc. Przezyc ten tydzien to bedzie mistrzostwo. Chyba bede zmuszona wkoncu zaczac pic kawe ....
doszłam do momentu, że nie pamiętam co czytałam 2 linijki wcześniej. idę spać
PonPon a co ty studiujesz? I gdzie? Polibuda?
branka, dzięki za radę🙂 na szczęście (?) okazało się że jedna koleżanka która dzieliła nam materiał dała i mi i drugiej koleżance to samo do przygotowania, tamta już przygotowała i nagle okazało się że właściwie ja nie mam o czym mówić.. ale na szczęście to rozkminiłyśmy, będę mówić o przedawkowaniu czyli w sumie bosko bo to jest najłatwiejsze🙂 uf uf uf🙂
budownictwo na PWr ^^
dobra. jeszcze się pouczę - za godzinę koło!
14 stycznia 2011 08:08
Ja już od 8 na uczelni. 😉 Ustny już zaliczyłam na 5, teraz mi została chemia do napisania. 🙁
PonPon Piona! 😉 Też się męczę na polibudzie.
ovca   Per aspera donikąd
14 stycznia 2011 09:00
Witam serdecznie po nocy z geodezją i geometrią wykreślną  🙇
ash   Sukces jest koloru blond....
14 stycznia 2011 09:00
od jutra maraton weekendowy. od 8 do 20.30 w tym 2 egzaminy, niedziela również wesoło od 10.40 do 20.30,  🤔
A ja mam referat za 3 godziny 🙁((( Jestem dead... Nienawidze mowic publicznie po niemiecku. Mam stresa, jak nie wiem co. Jeszcze taki glupi temat mi sie trafil. Dobrze, ze Prof jest mlody i lajcikowy, to sie nim nie stresuje. heh..
sei   . let's grow old together & die at the same time .
14 stycznia 2011 12:20
ten tydzien jest okropny. mam nadziej ze czesc nam przeloza. w poniedzialek prawo. programowanie. we wtorek statystyka ukochana o ktorej ktos tu wspomnial 😉 i inwesstowanie. w srode mam CAŁY JEDEN dzien wolny. w czwartek macierze. finanse. anatomia. systemy operacyjne. a w piatek pierwsza proba zaliczenia zoologii. żyć nie umierać 😉 egzaminami sie wlasciwie nie przejmuje. najgorsze zeby cie do nich dopuscili. tez musze pomyslec nad banem na czas sesji chyba  😂
Ha no i stało się.
Pierwsza sesja w życiu i już wszystko na poprawkowej..
😵
Czemu muszę być chora akurat teraz???????
jedyne 4,5 godziny trwało moje zaliczenie ale czwóreczka już jest;] Odetchnęłam z ulgą, że profesor niestety zapomniał, że się z nami umówił. Teraz weekend romansu z chorobami zakaźnymi bydła, kóz i owiec i mam nadzieję, że nie dam plamy.
mam dość ! kto normalny daje w jednym semestrze genetyke, biochemie i fizjologie   🙄 bo reszte da sie jakos przezyc. Przezyc ten tydzien to bedzie mistrzostwo. Chyba bede zmuszona wkoncu zaczac pic kawe ....

co studiujesz?

U mnie genetyka to była pikuś, kto normalny daje w jednym semestrze anatomie(egz po 1,5 roku), biochemie(egz po roku) i fizjologie... o kolejnym semestrze nie wspomne kiedy to bede miała egzamin z fizjo, anatomii topograficznej, immunologii i zaliczenie z mikrobiologii... plus jeszcze jakieś zapychacze planu.

Najbardziej jest wkurzające, że prowadzący przedmioty jak żywienie, chów czy coś w tym stylu, czyli ludzie którzy nie kończyli weterynarii ciągle bezsensu utrudniają studiowanie, zaliczenia...
Ci co kończyli wet wiedza jaki mamy zap... więc starają się w miarę jakoś nam ułatwić i chwała im za to...

W następnym tyg zaledwie zaliczenie z biochemii, fizjologii, anatomii, i zerówka z biochemii.
Pomarudziłam, idę do książek...
14 stycznia 2011 16:20
Ja zaczynam się już uczyć do piątkowych egzaminów 28  😵 Coś czuję, iż ciężko mi będzie ogarnąć tą inżynierię ekologiczną i ergonomię. 😁
lockmittel, na UP studiujesz? Z kim masz ergonomię?
Horsiaarozumiem, że podchodzisz do zerówki z biochemii??Bo nad tym nie ma co się zastanawiać, u nas wszyscy ją zdali😉 Na anatomię u Borata najważniejsze, żeby nauczyć się jego wykładów. A na fizjologię poczytaj testy z ubiegłych lat, u nas się dużo pytań powtórzyło. Tylko nie radzę ściągać na fizjo, tzn się konsultować;D Ja tego nieźle pożałowałam 🏇 I też najważniejsze z fizjo to wykłady. Bo pytania były pod wykłady, wręcz zdania wycięte z wykładów.
powodzenia
A ja w tym roku mam jeden egzamin, z dwóch jestem prawdopodobnie zwolniona. Więc pierwszy dzień sesji- mięso i ferie (mam nadzieję😉. Narazie jeszcze w przyszłym tygodniu dwa kolokwia, ale mam nadzieję, że jakoś będzie do przodu 🤣
14 stycznia 2011 16:59
Horsiaa na Polibudzie ale podobno mamy tą samą osobę od ergonomii tzn. taką niższą kobietę bodajże o imieniu Elżbieta...
Ha no i stało się.
Pierwsza sesja w życiu i już wszystko na poprawkowej..
😵
Czemu muszę być chora akurat teraz???????

A co ty studiujesz?
Nie martw się, co to za student który nie ma żadnych poprawek 🤣
solusiek, jak w pon odpowiem na ostatnim zal na conajmniej 3,5 to będę dopuszczona do zerówki 🙂  Prof. powiedziała nam ostatnio wprost, że z zerówki 2 nie stawia :p
Co do anatomii to najpierw muszę praktyczny zdać, Boratem będę się w sesji martwić  😁
A fizjo to w tamtym roku opisowy był egz, a tym roku nam powiedziała Puzio, że prawdopodobnie zrobi ustny, bo bardzo dużo poprzedniego roku nie zdało.
W ogóle liczyłam na zwolnienie z fizjo, ale no na zal z nerwowego i mięśniowego zrobili nam taką masakrę, że to bajka  👿 Cała gr nie zdała, dostawaliśmy pytania na zasadzie "aż obleje". Można było odpowiedzieć na 4 pytania dobrze, bez zająknięcia, na 5 odpowiedzieć już trochę gorzej i od razu było: "zapraszam na poprawę".

Ja póki co mam 4 egz. I jeszcze 11 zal(w tym kolokwia).

lockmittel, nie to ja miałam z facetem. I u niego lajtowo mieliśmy(moje jedyne 4,5 w całym indeksie do tej pory :hihi🙂.
Horsiaaooo to faktycznie nieciekawie ta fizjologia wygląda. Ja generalnie mam złe wspomnienia związane z fizjo. Hmm ustnie  u Puzio nie chciałabym odpowiadać. My mieliśmy test i też go dużo ludzi nie zdało. Ja na włąsne życzenie;D
A u kogo masz praktyczną anatomię?? Teoria nie była taka straszna, chociaż nie powiem profesor jest specyficzny 🙄
prawdopodobnie oblałam koło z algebry. czyli czeka mnie egzamin zaliczeniowy 😵
i to z własnej głupoty i nieuwagi :/

co studiujesz?

zootechnike 😉 widze ze Ty bardziej ambitnie 🙂 to ja juz nie marudze i życze powodzenia wszytskim !
martva   Już nigdy nic nie będzie takie samo
14 stycznia 2011 20:13
Łiii!  💃 Właśnie się dowiedziałam, że zaliczyłam jeden przedmiot na 5  💃 💃 💃 Ahhh cudownie!  😍
ovca   Per aspera donikąd
14 stycznia 2011 20:26
martva gratulacje!

trzymajcie jutro proszę kciuki za moje dwa kolokwia... 🙇 🙇 🙇
No widocznie ja nie student, bo nie mialam jeszcze poprawki🙂😉)

Referat zaliczony, jeszcze tylko pisanie pracy semestralnej (kurde, musze dobry temat wymyslic...) i bede miala piekna ocenke z calego modulu🙂😉 sasasa..a referat na 1,3 (czyli polskie 6- zaliczylam- u nas skala ocen o jedna wieksza jest). Och ah..
Pandurska - a który rok? 😉
Opracowywaliśmy grupowo zagadnienia na wiedzę o sztuce.
Wczoraj jak czytałam to były kwiatki, ale tak no co jakiś czas. Ale teraz już nie mogę.

"który zaprojektował kopułę do Katedry Florenckiej - San Spirito, osadzona na bębnie, okna to lunety, a z każdego narożnika wychodzi żebro"
"kaplicę Pazzich (po 1430), którzy byli konkurentami Medyceuszy, byli zamachowcami, to ród bankierów"
"Medyceusze chcieli zdobywać trony królewskie, a nawet zostać papieżem)".
"Medyceusze zainicjowali ruch wskrzeszania rzeźb artystycznych, zgłębiali nauki starożytnych filozofów, za ich czasów powstała Akademia Platońska"- to mój faworyt chyba.
2 rok 🙂 Wlasciwie 3 semestr, bo u nas nie zalicza sie lat na studiach, tylko material. Moge studiowac 2 lata na Bachelor albo 10, jak mi sie nie chce 🙂 Na Masterze tak samo. W ogole u nas nie ma obowiazku uczestnictwa w egzaminach. Jest lista, kiedy sa egzaminy i albo melduje sie na nie teraz, albo nastepnym razem, albo za dwa lata 🙂 Wazne, zeby zebrac punkty i tzw. "Scheiny" do czasu otrzymania tematu pracy. I tyle 😀  Jak czuje sie nieprzygotowana na egz. to nie ide na niego🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się