Wpływ treningu na wygląd. ZDJĘCIA.

ojej fajne konisko się zrobiło ale na początku też nie była z niego jakaś chabeta 😉
fajne konisko, miło patrzec jak sie rusza🙂 chyba widziałam go na hpp w tym roku?
margaritka   Cantair HBC, a Nerwina na emeryturze;)
13 czerwca 2011 19:06
bardzo ladna zmiana🙂
po lewej kwiecien 2011 a po prawej czeriwec 2011
Pokazywałam już wam Texasa, ale od tamtej pory minęło sporo czasu, a ja znalazłam zdjęcia z większego odstępu czasowego i postanowiłam wam je pokazać. Dodam jeszcze, że koń został niestety sprzedany, ponieważ okazało się, że ma astmę i jego właściciel już go nie chciał, więc już nie będzie zmian, ani na lepsze, ani na gorsze 🙁
pierwsze zdjęcie grudzień 2009

23 października 2010

Mam nadzieje, że widać jakąkolwiek zmianę. Starałam się pracować z tym koniem, teraz i tak wszystko poszło na marne. Co myślicie o tych dwóch zdjęciach? Widać jakąkolwiek różnice? Proszę o odpowiedź 🙂 :kwiatek:
incognito   W życiu należy postępować w zgodzie ze sobą.
15 czerwca 2011 06:37
widać bardzo dużą różnice 🙂
różnica czasu między zdjęciami to rok 🙂
świetna zmiana, dwa inne konie  😉
Klaudia. dziękuję   :kwiatek:

Ciekawa jestem jakie macie zdanie?  😉
Wałach na pierwszych zdjeciach 6 lat, na następnych  rok  później.
Zmiana żywienia, stajni, padoków-więzień na padoki niemające końca  : 😀
Trening ujeżdzeniowy 3 dni w tygoniu, 2 dni teren, 2 dni wolnego.
Pozdrawiam 🙂

dwa miesiące w nowej stajni

zdjęcie zrobione 2 miesiące temu
Ładnie sie chłopak napakował. Kawał konia.
a zadek jak pączek  👀
sianecka przyznaj sie jak ty to zrobiłaś  😜
sianecka
Dam Ci Juniora na jakiś czas może też tak przypakuje jak brat  👀
Super  👍
Styczeń 2011 - jak ją kupiłam, była wychudzona i zero mięśni. oraz czerwiec 2011-teraz.
wrzesień 2009

czerwiec 2011

babette ja prawde mówiąc nie widze żadnej zmiany poza zmianą sierści konia.jakby nie patrzeć tego mięśnia wcale nie przybyło
ankers fajna zmiana szczególnie jeśli chodzi o to jak koń pracuje teraz a jak pracował a raczej nie pracował wcześniej no i napakował sie też nieźle.
arivle   Rudy to nie kolor, to styl życia!
29 czerwca 2011 14:55
Ankers, ogromna zmiana chociaż moim zdaniem głównie na skutek lepszego żywienie i pracy, ale nie jestem pewna na ile był to trening. Wiem, że to nie wątek z interpretacją, ale muszę napisać (mam nadzieję, że nie będziesz miała mi tego za złe) ale strasznie razi mnie to jak cofasz łydkę. Zastanawiam się gdzie ją cofniesz gdy przyjdzie do chodów bocznych, czy lotnych zmian, skoro w kłusie masz ją już prawie na słabiźnie. Wiem, bo sama miałam/mam z tym problem przy chodach bocznych szczególnie.
Babette, IMO jest to zmiana spowodowana żywieniem konia, bardzo nie wiele widać na załączonych przez Ciebie zdjęciach.
Sianecka, ładna zmiana 🙂
arivle, oczywiście, że nie mam za złe. to była moja pierwsza w życiu jazda w siodle o profilu ujeżdżeniowym, w dodatku bezterlicówce. trochę ciężko było mi się odnaleźć. na zdjęciach z jazdy następnej łydka jest już w lepszym miejscu, chociaż też nie zawsze. myślę, że kiedy się "usiedzę" będzie o wiele lepiej, a jeśli nie, na pewno moja pomoc z ziemi pomoże mi to skorygować.
jeśli chodzi o konia został przede wszystkim odkarmiony, ale oprócz tego poprawiły się plecy, zwierzak zaczął pracować zadem i powoli się prostuje. dopiero od niedawna zaczęliśmy sensowną pracę. pokażemy się tutaj za rok i zobaczymy, co wtedy będzie, bo chyba się trochę tutaj pospieszyłam.
ankers, moim zdaniem nie. przeciez tu zmiana jest bardzo wyrazna, wlasnie w jezdzie. z kona zupelnie odwroconego, no masakrycznie odwroconego, zupelnie bez zadu, miesni, mamy konia, ktory zaczyna byc okragly, zaczal miec szyje i zad. dla mnie ta zmiana jest spektakularna.
w takim razie bardzo się cieszę i mam motywację do dalszej pracy :kwiatek:.
po cichu wspomnę, że zaszły też ogromne zmiany w psychice tego konia. zrobił się naprawdę fajnym, chętnym do współpracy i pewnym siebie zwierzakiem. kiedyś był zupełnym przeciwieństwem dzisiejszego siebie, chociaż czasem też ma jakieś odchyły, ale to pewnie jakieś przykre wspomnienia z przeszłości.
arivle   Rudy to nie kolor, to styl życia!
29 czerwca 2011 18:08
Ankers, napisałam przecież, że zmiana jest ogromna i wiem, że za rok będzie jeszcze lepiej! 😜
deborah   koń by się uśmiał...
29 czerwca 2011 21:01
Coralowa, witamy na forum 🙂 a jaki masz ładny czaprak 😉 Coral wygląda super!
btw gdzie się teraz podziewacie?
Czaprak oczywiscie z bardzo dobrej firmy 🙂🙂 Stacjonarnie to pod Przywidzem w Pomlewie-narazie najlepsza stajnia w jakiej stalismy. Ten weekend bylismy w sopocie na zawodach a za dwa tyg w Łęzycach na konsultacjach. Dzieje sie;] a jak u Was?
Mam jakies porownanie. 3letni ogier. Oczywiscie rosl i rosnie, ale zywienie sie nie zmienilo od roku, pod siodlem chodzi od poczatku marca - 3x w tyg.
Pierwsze zdjecie odwrocone, zeby bylo w ta sama strone.
Jednym słowem  😍 niesamowicie sie rozwinął. Jak Wy to robicie?? mój trzylatek przy nim to  🙇 wstyd pokazać
Ciacho, super robota, bardzo fajnie mu się ta szyja uformowała.
efka   CEL - zadanie, które wyznaczamy naszym marzeniom
05 lipca 2011 20:26
Anka, już Ci mówiłam jak mi się podoba 😀

... kiedy mój mały christuś będzie taki!!!! 😉
Tak dzis przegladalam zdjecia nowe i stare i az sie zdziwilam jak mi sie konik zmienil. Mysle, ze wplyw mial na to nie tylko trening, ale  tez odzywianie i wiek konia (na pierwszym zdjeciu 3,5 roku, na trzecim prawie 5 lat).
Blagam nie patrzcie na to jak siedzialam na 1 zdj, bo sama widze, ze okreslenie worek kartofli to za malo.  Sama sie dziwie, ze ten kon wytrzymal ze mna.

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się