... ślub :) ...

Kurcze, jakoś się dziwnie czuję...najważniejsze sprawy pozałatwiane...nie mam co robic!!!!!!!!! 😉
heheheh ja mam coraz większego stresa
ostatnio przeglądałam wszystkie umowy i lamentowałam że pani w salonie napewno wzieła zła miare i nie zmieszcze sie w sukienke  🤔wirek:
No ale zaraz masz przymiarkę i okaże się że wszystko jest ok 😉Zobaczysz!
Ja jeszcze nie panikuję, ale...zaczynam się robić nerwowa ogólnie 😉
I jeszcze bym coś pozałatwiała 😉
ja jeszcze mam do załatwienia pare spraw
garniutur dla T.
Kwiaty
ozdoba auta
ozdoba kościoła
obrączki ;/
Tort
No my niby też jeszcze coś tam mamy:

Ozdoba auta  (ale nie mam pomysłu)
Bukiet  (ale to dopiero w czerwcu)
Alkohol  (czekamy na info od znajomego czy załatwi taniej 😉 )
Fryzura  (wybieram się na kolejną próbną fryzurę)
Menu  (ale to pod koniec maja)

Ajajaj, a kiedy mam iść do spowiedzi? Na miesiąc przed?
do spowiedzi miesiąc przed
no właśnie alkochol jeszcze
i próbny makijaz i fryzjer o ja cie jeju jeszcze troche tego zostało
No właśnie, pierwsza spowiedź na miesiąc przed (dokładnie, co do dnia 😉? ), a druga na dzień przed prawda?

Spoko W&W, zdążysz 😉
nie musi być dokładnie co do dnia
ale tak mniej więcj miesiąc
Muffinka,  dzięki za pocieszenie 😉
Diakonka   Jestem matką trójki,jestem cholerną superwoman!
11 maja 2009 16:27
[quote author=W&W link=topic=34.msg250756#msg250756 date=1242054542]
heheheh ja mam coraz większego stresa
ostatnio przeglądałam wszystkie umowy i lamentowałam że pani w salonie napewno wzieła zła miare i nie zmieszcze sie w sukienke  🤔wirek:
[/quote]

dlatego ja zamierzam powiedzieć, że ślub mam miesiąc wcześniej 😉 mojej Mamy koleżanka odebrała suknię tydzień przed, inna znajoma miesiąc po terminie odbioru, więc ja się wolę nie stresować.

spowiedź... po kilkunastu latach to będzie wyzwanie 😉
ja lamentowalam najpierw ze mialam za duza sukienke, potem, ze za mala... w rzeczywistosci faktycznie byla za duza... zjezdzala mi szczegolnie podczas tancow wywijancow... dobrze, ze ciemno bylo... 😉
tylko ze ja nie przytyłam 🙂
tylko wydaje mi sie ze pani wzieła złą miare w pasie ( tzn, zależy gdzie brała miarę)
co prawda wchodze w ubrania rozmiar mniejszy niż mam zamówioną suknie więc raczej bedzie ok 😀
Zmówiony rozmiar to 8
Zazwyczaj nosze rozmiar 38
ale mam tez np 3 pary spodni rozmia 6 i też są dobre 😀
ja tez nie przytylam, ale ze stresu wydawalo mi sie, ze wlasnie tydzien-dwa przed weselem zaczelam tyc i cala praca na marne  😁
Ja sukienke tez mialam 8, a chodze w rzeczach 6 (to znaczy chodzilam wtedy)... Wiec jakos sie balam... Szukalam rozmiaru 7, ale raczej nie mieli, a na szycie na zyczenie bylo za pozno.... Ale Wam dziewczyny zazdroszcze, ze to przed Wami wszystko 😉) Super sprawa 😀
A ja jeszcze sobie samej nie zazdroszczę 😉
Narazie jakoś to do mnie nie dociera, że to już za niedługo 😉
Dziewczyny mam pytanie
Jak płacicie za sale przed przyjęciem czy po przyjęciu ??
Bo ja mam na tydzień przed tylko za dodatkowe sprawy ( typu dodatkowe soki, korkowe itp) płace po weselu.
opolanka   psychologiem przez przeszkody
12 maja 2009 07:50
wpłaciliśmy zaliczkę, resztę płacimy po weselu. Nie wiem dokładnie kiedy, bo nie ustaliliśmy terminu, ale myślę, że tydzien przed weselem ustalimy.
No właśnie zastanawiam sie jak to jest u innych.
Bo zazwyczaj jest tak ze rozlicza się następnego dnia rano.
Tylko co paradowac całą noc z kasą troche dziwne.
12 maja 2009 08:17
Ja jeszcze nie wiem, czy będzie to w poprawiny czy dopiero np. w następnym tygodniu.

A jeśli już jestesmy przy pieniądzach - jak zabezpieczacie prezenty i pieniądze, żeby nog nie dostały? Zawozicie do domu? Zostawiacie w pokoju? macie sejf? ;P
my mamy zostawiamy w pokoju. nie ma zbytni zostawić gdzie indziej
ewentulanie zjma sie tym rodzice😉
12 maja 2009 08:29
I nie boicie się, że zniknie? Przecież nie będziecie wiedziec, ile pieniędzy dostaliście i jakie prezenty, więc trudno bedzie stwierdzić, czy coś zginęło.

Powiem szczerze, ze akurat tym trochę się niepokoję, bo wszyscy zaufani będą na weselu.
Dworcika   Fantasmagoria
12 maja 2009 10:50
Z wesel, które pamiętam zawsze było tak, że prezenty były pakowane do auta rodziców/rodzeństwa/świadków (no generalnie tych najbliższych w tym dniu, najbardziej zaufanych, "wkręconych" w imprezę) i jechały do domu (młodych, albo rodziców zwykle). Raz tylko trafiły do pokoju zamykanego na klucz, bo wesele odbywało się w hotelu (prezenty były w pokoju młodych 😉 ).
My też za salę wpłaciliśmy narazie zaliczkę, reszta później ale nie wiem dokładnie kiedy bo jeszcze nie zostało to ustalone. Ale myslę że dzień przed weselem.

A z kasą i prezentami to nie wiem jak będzie - dobre pytanie. No ale ktoś się tym zajmie napewno.
Na weselu nie ma to jak zaufani i myślący świadkowie. Nasi okazali się wspaniali, nawet bez proszenia byli tam, gdzie byli potrzebni i dzięki Nim nie musieliśmy się martwić o wiele drobiazgów.
Znajoma byłą na weselu kolegi, który pieniądze i prezenty zawiózł do swojego domu i włamali mu się podczas zabawy.Wesele było na wsi i wszyscy okoliczni wiedzieli, kto gdzie i kiedy:/

Za tydzień ostatnia przymiarka sukni🙂Mam zdjęcia ale jeszcze nie wykończona jest🙂
Doszły mi kolczyki do ślubu, a wczoraj spisaliśmy pierwszy protokół przedślubny.
szalejemy 😅
No ja właśnie zastanawiam się nad bizuterią do mojej sukienki, sama nie wiem co to mogłoby być.
Może poszperam w domowych skarbach i coś znajdę.

Ja juz biżuterie mam 😀
Wczoraj byłam z siostrą na zakupach
Ona sobie kupiła kolczyki i brenzoletke taką żeby pasowała mi do sukni i pożyczy mi ją 😀
W ten sposób będę miała coś pożyczonego 😀
Coś niebieskiego już mam 🙂
coś nowego też 😉
jeszcze tylko coś starego 😉
A ja mam i starego i nowego i pożyczonego. Brakuje mi niebieskiego, ale to pewnie dostane na panieńskim 😉
Właśnie się zastanawiam kiedy mam wieczór panieński zorganizować.
ja robie tydzień przed tzn robi mi świadkowa 😉

słuchajcie musze wysłać pare zaproszeń drogą elektroniczną i nic nie moge znaleść w internecie
możecie coś polecić???
Mi też robi świadkowa ale właśnie zastanawiam się czy nie zrobić tego trochę wcześniej niż tydzień przed...Sama nie wiem.

Zaproszenia na slub czy panieńskie 😉?
na ślub
13 maja 2009 11:51
na pewno znajdziesz wiele [url=http://www.google.pl/search?hl=pl&q=elektroniczne+zaproszenia+na+%C5%9Blub&lr=&aq=4&oq=elektroniczne+zap]TUTAJ[/url]
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się