no tak myslalam ze od niedawna bo w zeszlym roku tam jezdzilam to luzaka jeszcze w ogole nie mieli. dopiero jak braciak Pawcia odszedl to pan K. zatrudnil kogos do pomocy. a Jamajka jest swietan! kobyla ma takiego powera i praktycznie w ogole nie tyka dragow 😉 taka mala ruda zlosnica a taka skoczna! 😜
Ja osobiście to widziałam raz tylko jej zad i bok jak już była załadowana do koniowozu, ale zdążyłam się już o jej umiejętnościach nasłuchać od męża 🏇 I tak patrząc na ranking ogólny, to świetnie im idzie bo są drudzy, zobaczymy czy coś się zmieni po tym weekendzie, oby na lepsze 🙂
Twoj maz dobrze luzakuje 😉 bo na amadeuszu tez czysto - jakies 5 min ogladalam ich przejazd na zywo na swieci ekoni 🏇
O masz, pokazywali? Kurde, a ja tak polowałam, żeby obejrzeć jakikolwiek ich przejazd 🙁 A jest to jeszcze gdzieś w jakichś archiwach albo coś?
W takim razie jutro rano też im się przejazd szykuje. Trzymajmy kciuki 🏇
Grunt to rozgrzać konia z głową 😁
Catanzaro - heh, znam (niestety) uroki hipodromu 😉 Z Gosia Marcinkowska jezdzilas ? 😀 Nie jezdzilam z nia, ale stalam z nia w stajni. Za "moich czasow" jeszcze szkolki nie prowadzila, tylko sama jezdzila konie. Ale Goche uwielbiam, mega pozytywna osoba 🙂
Mnie tam Olsztyn sie podoba, ale Gdynia to jednak moje miasto 🙂
tak, z nią też. Szkółki (jako takiej) nadal nie prowadzi, a treningi. Z tego co się orientuje, to głownie jeździ u niej grupa dziewczyn startujących coś tam sobie- część skoki, część ujeżdżenie, choć nie tylko, przewijają się też osoby początkujące. Ale szkółką bym tego nie nazwała 🙂 Prowadzi też treningi osób, które trzymają tam swoje konie. Ja jeździłam u niej dość krótko, fakt- miła osoba, ale wolałam p. Agnieszkę R. Jakoś tak więcej się od niej nauczyłam i bardziej pasowały mi treningi z nią.
A w Olsztynie znowu zimno :/
Ja przed chwila spojrzalam za okno i po prostu nie wierze w to co sie dzieje ! A juz wiosna miala byc... :/ 🙁
no i jeszcze do tego grzmi ;/, ale mogę was pocieszyć, że od poniedziałku ma być niby ładna pogoda i cały czas na plusie 🙂
O, śnieg!! Kurcze, a godzinę temu jak byłam po drzewo to jeszcze było czarno 😵
I teraz nie wiadomo o co sie "modlić". Czy o śnieg, żeby można było jutro pogalopować(nawierzchnia straasznie twarda) czy o temperatury na plusie, żeby podłoże odmarzło 🤔 no tak dzisiaj burza śnieżna, a potem znowu ciepło i można sie pożegnać z siodłem na 5 dni 😫
basia16816 chcesz moze kupic siodlo wszechstronne? bo czytalam ze na poczatku szukalas
Oj tam co wy panikujecie...za 18 dni będzie wiosna :-)
Nienawidzę śniegu, ale pierwszy raz w tym roku się cieszę ze spadł bo faktycznie twardo i galop dzis odpadł...chociaz w lesie całkiem nieźle, można troszkę poszalec 🏇
ja przestalam wierzyc w wiosne 21. marca :P jak (2? moze 3 lata temu) wlasnie w pierwszy dzien wiosny zobaczylam pokrywe dobrych 20 cm sniegu. A dzien wczesniej - ani grama bialego puchu !
hej hej 🙂
A jest w okolicach Olsztyna jakiś rymarz? bo mi się siodło popsuło 🙂 Jak znacie jakiegoś z okolicy to napiszcie proszę. 🙂
kosteczka podobno ma namiar,ale ja do dzisiaj czekam 👿 🤬
I poczekasz bo mi go wcięło. Musze jeszcze raz poprosić o niego u źròdła. 😉 Pamiętam że mężul woził soiodła tam napezeciwko dawnego Niemca, po drugiej stronie ulicy, za tym sklepem językowym czy jakoś tak. nie pamiętam dokładnej nazwy ulicy, ale może tam coś jeszcze jest.
A słuchajcie. Potrzebuje informacji 🙂
Jeździl ktoś w stajni samsara w Lukcie? To bardzo ważne napiszcie coś o tym miejscu.
Żelka ja byłam tam na rozmowie w sprawie pracy, bo zapewne o to Ci chodzi 😎
A słuchajcie. Potrzebuje informacji 🙂
Jeździl ktoś w stajni samsara w Lukcie? To bardzo ważne napiszcie coś o tym miejscu.
To moi sąsiedzi 🙂 Mogę tylko powiedzieć, że mają świetne tereny do jazdy (jeździmy tymi samymi ścieżkami). Właściele też są bardzo w porządku, chętni do współpracy i otwarci na nowe kontakty i znajomości.
moneta Przykro mi ale jestem od niedawna posiadaczką Daw-mag'a Huberta 💘 A my dzisiaj i wczoraj tylko praca z ziemi. Z tego co sprawdzałam w internecie to do 21.03 ma być caly czas śnieg z deszczem 😵
basia też to widziałam. Jednak do 21 marca jest sporo czasu i wszystko może się zmienić.
ale mogę was pocieszyć, że od poniedziałku ma być niby ładna pogoda i cały czas na plusie 🙂
Obyś miała rację! 👀
a do mnie tez ostatnio jakas pani pisala z tej stajni pod łuktą w sprawie pracy 😉
jacus199 Coś ty z Rudą zrobił,wygląda jak by była maści bułanej 🙇
jacus199 Coś ty z Rudą zrobił,wygląda jak by była maści bułanej 🙇
Oj nadal jest Ruda
jacus199 Ruda pozostanie zawsze rudą 😅 pięknie wygląda i chociaż nie jestem za goleniem koni, to jednak w stałym treningu to jest to przydatne jednak. Ja teraz nawet nie mogę pojeździć, bo Karuli pozostało ok miesiąca do terminu porodu i na razie zero jazd 👿
i co z ta stajnią? nie odpowiadalo wam czy jak?
jascus199, świetnie wygląda! 🏇
jascus199 super wygląda. 😀