Polityka , polityka
I kto tu chce się babrać w przeszłości? uśmiech
Przykro mi, nie zamierzam udawać, że nie jestem świadomych PiSowskich chwytów w świetle utyskiwań groupies Jarosława K. na "poziom kampanii". 🙂 Bo to tak jak w tym starym kawale o Jasiu, co to matce powiedział, że Michał sąsiadów to kawał gn**a... bo Jaś go maznął dla zabawy łopatką w łeb, a ON mu ODDAŁ.
tak tak Grzegorzu, masz rację, Bartoszewski i Palikot prowadzą przecież, po pierwsze kampanię w sposób ekstramerytoryczny, a po drugie prowadzą ją na rzecz PiS 🤔wirek:
Tekst Pana Bartoszewskiego to cytat z Faktu-już dopisałam.
Też uważam,że troszkę zbyt ostry.
A oburzenie brukowca Fakt- mnie nadal śmieszy.
Mam wrażenie, że gdyby nie Kurski, spin doktorzy, straszenie głodnym pluszakiem, "nieprzyjacielem ze Wschodu", "nieprzyjacielem z Zachodu", "nieprzyjacielem wewnętrznym", czy chociażby wykorzystaniem katastrofy smoleńskiej, to zwyczajnie nie byłoby potrzeby angażowania Palikota czy Bartoszewskiego... Trudno mieć pretensje do PO, że wyciągają wnioski z poprzednich przegranych wyborów.
Mam wrażenie, że gdyby nie Kurski, spin doktorzy, straszenie głodnym pluszakiem, "nieprzyjacielem ze Wschodu", "nieprzyjacielem z Zachodu", "nieprzyjacielem wewnętrznym", czy chociażby wykorzystaniem katastrofy smoleńskiej, to zwyczajnie nie byłoby potrzeby angażowania Palikota czy Bartoszewskiego... Trudno mieć pretensje do PO, że wyciągają wnioski z poprzednich przegranych wyborów.
Hm.. teraz wszyscy już grają takimi kartami. PO w swojej świętoszkowato słodkiej nowej masce -też fałszywie wygląda.
Z dawnym Leszkiem Millerem mi się kojarzy. Wolałbym,żeby jasno i wyraźnie powiedziano to co pisze w blogu Palikot.
On sam,dziś w tych okularach.... ech....
Nie wiem-czy ten ,inteligentny skądinąd,człowiek -świadomie bawi się polityką czy wierzy w to co robi?
Przykro mi, nie zamierzam udawać, że nie jestem świadomych PiSowskich chwytów w świetle utyskiwań groupies Jarosława K. na "poziom kampanii". 🙂
Nie wiem, jakiej marki masz radio, czy TV - ale w moim słychać tylko te słowa, które się wypowiada.
Kampania wbrew temu, co chcą "groupies" przebiega spokojne - i nie ma sensu sprowadzać jej do tego, czy Kaczyński "wytrzyma".
"Pisowskie chwyty" stosował skutecznie Kwaśniewski - zaliczył dwie kadencje.
Rozumiem, że trzeba zapobiegać "pisowskim chwytom" - najlepiej w ten sposób, by każdą osobę, która jest stosuje (czyt. przeprowadzi np. wywiad z Kaczyńskim) wyeliminować z każdego publikatora, z którego się da. Vide: Igor Janke, wywiad z Kaczyńskim (
http://jankepost.salon24.pl/181395,jaroslaw-kaczynski-dla-salon24-cz-1-czas-porozumienia ) i natychmiastowa "wysiadka" z TOK FM, kontrolowanego przez Agorę. P. Komorowskiemu również proponowano - ale najwyraźniej niszowy portal nie był godny - albo też spindoktorzy Komorowskiego przeliczyli się w ocenie tego, czy Kaczyński zmienił swój stosunek do internautów. Uznali zapewne, że nie warto rozmieniać się na drobne przed anonimowymi blogerami - skoro Kaczyński też tego nie zrobi. "Niestety" oponent zastosował nową, niezbadaną jeszcze "pisowską metodę", co zapewne wywołało konfuzję w sztabie Marszałka - i pojawił się w sieci.
rozumiem już Grzegorzu 😎...atak prewencyjny 😁
szkoda ,że wcześniej juz Nestor przewidział takie alibi i spuentował je zabawnym rysunkiem 👍
Trudno mieć pretensje do PO, że wyciągają wnioski z poprzednich przegranych wyborów. czyli wolno się babrać w przeszłości, z tym że trzeba mieć do tego legitymację PO 😂
[quote author=Grzegorz link=topic=21572.msg589527#msg589527 date=1274115237]
Hm.. teraz wszyscy już grają takimi kartami. PO w swojej świętoszkowato słodkiej nowej masce -też fałszywie wygląda.
Z dawnym Leszkiem Millerem mi się kojarzy. Wolałbym,żeby jasno i wyraźnie powiedziano to co pisze w blogu Palikot.
On sam,dziś w tych okularach.... ech....
Nie wiem-czy ten ,inteligentny skądinąd,człowiek -świadomie bawi się polityką czy wierzy w to co robi?
[/quote]
Zapewniam Cię Tania, on wie co robi, i wcale nie jest to dobre dla Polski, co najwyżej dla paru ,, cwanych" osobników
muszę przyznać,ze ja bardzo cenię intelekt Palikota i zwyczajnie mi żal ,że dał się skorumpować władzy (władza sama w sobie korumpuje) i boi się grubiej zagrać w liberalizm (wolnościowy, a nie ten rozumiany z amerykańska), inteligentny to On naprawdę jest, ale szkoda ,że Go nie stać na prawdziwą walkę...taką godną Celtów, czyli "prawda przeciwko światu"- intelekt gość ma, ale brakuje Mu jaj 🤔
muszę przyznać,ze ja bardzo cenię intelekt Palikota i zwyczajnie mi żal ,że dał się skorumpować władzy (władza sama w sobie korumpuje) i boi się grubiej zagrać w liberalizm (wolnościowy, a nie ten rozumiany z amerykańska), inteligentny to On naprawdę jest, ale szkoda ,że Go nie stać na prawdziwą walkę...taką godną Celtów, czyli "prawda przeciwko światu"- intelekt gość ma, ale brakuje Mu jaj 🤔
Zgadzam się .Był taki czas,że internauci /młodzi bystrzy i idioci przy komputerze/ typowali go na prezydenta.
A on zaczął wtedy jakieś rozgrywki w PO prowadzić jakby się bał działać sam. Być może wiedział co robi.
Ja jestem rozczarowana -byłam pewna,że Pan Palikot ma PLAN. A on woli rolę krytycznego obserwatora.
[quote author=wrotki link=topic=21572.msg589588#msg589588 date=1274117698]
Zgadzam się .Był taki czas,że internauci /młodzi bystrzy i idioci przy komputerze/ typowali go na prezydenta.
A on zaczął wtedy jakieś rozgrywki w PO prowadzić jakby się bał działać sam. Być może wiedział co robi.
Ja jestem rozczarowana -byłam pewna,że Pan Palikot ma PLAN. A on woli rolę krytycznego obserwatora.
[/quote]
W jakim kierunku zdryfowało PO, było już widać po odejściu Rokity.
Głównym rozgrywającym piłkę w tej partii, jest niestety Schetyna
A skąd to wiesz? O Schetynie?
rozumiem już Grzegorzu cool...atak prewencyjny hihi
szkoda ,że wcześniej juz Nestor przewidział takie alibi i spuentował je zabawnym rysunkiem respect Prewencyjny? 😎 O ile dobrze pamiętam, to PiS rozpoczął kampanię o wiele wcześniej, wysyłając chociażby Sasina do mediów, twierdząc że Komorowski za mało publicznie łez wylał lub grając "ostatnią wolą" ś.p Kaczyńskiego. Albo tym:
(...)
Wszystkich, którzy chcą kontynuować dzieło ofiar smoleńskiej tragedii, którzy chcą by prawa Polska i prawi Polacy - jak pięknie powiedział przewodniczący "Solidarności" Janusz Śniadek - na zawsze podnieśli głowy, wzywam do współpracy. Bądźmy razem. Dla Polski. Polska jest najważniejsza.
Jarosław Kaczyński
czyli wolno się babrać w przeszłości, z tym że trzeba mieć do tego legitymację PO wysmiewa Każdej ze stron wolno się babrać w przeszłości - taki urok polskich kampanii wyborczych. Śmieszą mnie co najwyżej fani PiSu narzekający na uczące się z przeszłych wyborów PO. 🙂
Polityka,polityką a tymczasem....
Co piąta Polka się nie myje
Z raportu wykonanego dla jednej z firm kosmetycznych wynika, że Polki unikają kąpieli. „Newsweek” podaje, że aż 17% pań codziennego prysznica nie traktuje, jako konieczności. Co piąta kobieta szerokim łukiem obchodzi dezodoranty, a co czwarta nie używa żadnych preparatów do higieny intymnej. „Newsweek” przytoczył badania sondażu, jaki został przeprowadzony przez TNS OBOP.
Cytuję znowu.
Coż za elektorat! Niemyjące się Polki. Aż dziw,że nikt nie wykorzystał. 😵
hasło: Jak zostanę Prezydentem moja Pierwsza Dama zapuści włosy na nogach!
rozumiem już Grzegorzu cool...atak prewencyjny hihi
szkoda ,że wcześniej juz Nestor przewidział takie alibi i spuentował je zabawnym rysunkiem respect Prewencyjny? 😎 O ile dobrze pamiętam, to PiS rozpoczął kampanię o wiele wcześniej, wysyłając chociażby Sasina do mediów, twierdząc że Komorowski za mało publicznie łez wylał lub grając "ostatnią wolą" ś.p Kaczyńskiego. Albo tym:
(...)
Wszystkich, którzy chcą kontynuować dzieło ofiar smoleńskiej tragedii, którzy chcą by prawa Polska i prawi Polacy - jak pięknie powiedział przewodniczący "Solidarności" Janusz Śniadek - na zawsze podnieśli głowy, wzywam do współpracy. Bądźmy razem. Dla Polski. Polska jest najważniejsza.
Jarosław Kaczyński
czyli wolno się babrać w przeszłości, z tym że trzeba mieć do tego legitymację PO wysmiewa Każdej ze stron wolno się babrać w przeszłości - taki urok polskich kampanii wyborczych. Śmieszą mnie co najwyżej fani PiSu narzekający na uczące się z przeszłych wyborów PO. 🙂
Ciężko Wrotkiego nazwać fanem PiS-u, ale patriotą na pewno.
Grzegorz, no i wyszło, że nie jesteś patriotą. I nie pochowają Cie na Wawelu. Sorry.
Strzyga, ale pokaż mi miejsce ,w którym napisałam ,że Grzegorz nie jest patriotą 🤔 Czytasz więcej niż jest napisane. 😉
To ja umrę? 😲
Ciężko Wrotkiego nazwać fanem PiS-u, ale patriotą na pewno. Nie jestem tylko przekonany, czy w Twoim rozumieniu tego słowa, bo o ile mnie pamięć nie myli, to Wrotki dystansował się od wszelkich nacjonalistycznych uczuć - jak na przykład bycia dumnym z koni "polskiej hodowli", czy "polskich sportowców". 🙂
To tylko słowa, bo ja go na zawodach ,widziałam , na polish warmblood- jakkolwiek by się to nie pisało. 🏇
Grzesiu, z tym umieraniem, nie udawaj blondynki.
Z raportu wykonanego dla jednej z firm kosmetycznych wynika, że Polki unikają kąpieli. „Newsweek” podaje, że aż 17% pań codziennego prysznica nie traktuje, jako konieczności. Co piąta kobieta szerokim łukiem obchodzi dezodoranty, a co czwarta nie używa żadnych preparatów do higieny intymnej. „Newsweek” przytoczył badania sondażu, jaki został przeprowadzony przez TNS OBOP.
Cytuję znowu.
Matko z córką, co za szokujące dane!!! Okrutna końcówka dnia
Chociaż, jakby się zastanowić, to smród unoszący się w komunikacji miejskiej latem tylko to potwierdza...
Grzegorz, nie znasz dnia ani godziny...
[quote author=Tania link=topic=21572.msg589643#msg589643 date=1274119643]
Cytuję znowu.
Matko z córką, co za szokujące dane!!! Okrutna końcówka dnia
Chociaż, jakby się zastanowić, to smród unoszący się w komunikacji miejskiej latem tylko to potwierdza...
[/quote]
Pewnie winien PiS
Wrotki dystansował się od wszelkich nacjonalistycznych uczuć - jak na przykład bycia dumnym z koni "polskiej hodowli", czy "polskich sportowców". 🙂
i nadal to robi, bo patriotyzm to nie jest pościg za formalnym przymiotnikowaniem, tylko postawa, polegająca na poczuciu więzi społecznej, opartej o przeszłość i skonstruowanej na wspólnych wzorcach kulturowych, które determinują postawę,bardzo silnej identyfikacji z grupą, której ta więź dotyczy...identyfikacji tak mocnej,że czasami skonfliktowanej z własnym osobistym interesem.
To ja umrę? 😲
Historia myśli lewicowej zna przypadki "wiecznie żywych", więc może nie 🙂
Skłaniam się ku poglądowi, że PO stawia na Kaczyńskiego:
http://www.tvn24.pl/-1,1656799,0,1,premier-o-prezentacji-komitetu-komorowskiego-porazka,wiadomosc.htmlTaki wynik wyborów pozwoliłby na unikanie zajmowania się deficytem budżetowym i scedowanie tego przykrego obowiązku na następców, bo "prezydent wetuje nasze reformy".
Bardzo zgrabny plan.
Pojawił się jeszcze jeden problem: powódź.
Zgodnie z Konstytucją:
Art. 228 ustęp 7:
W czasie stanu nadzwyczajnego oraz w ciągu 90 dni po jego zakończeniu nie może być skrócona kadencja Sejmu, przeprowadzane referendum ogólnokrajowe, nie mogą być przeprowadzane wybory do Sejmu, Senatu, organów samorządu terytorialnego oraz wybory Prezydenta Rzeczypospolitej, a kadencje tych organów ulegają odpowiedniemu przedłużeniu. Wybory do organów samorządu terytorialnego są możliwe tylko tam, gdzie nie został wprowadzony stan nadzwyczajny.... czyli mówiąc po polsku, jeżeli rząd ogłosi stan klęski żywiołowej, to p.o. prezydenta sobie jeszcze porządzi - a rządzenie, jak powszechnie wiadomo zużywa rządzącego.
Szczególnie, że może pojawić się potrzeba zajrzenia do szuflad pełnych ustaw, których p.o. / PO nie zawetuje. Zakładając, że w tych szufladach coś faktycznie jest.
Jeżeli rząd nie ogłosi stanu klęski - to może podzielić los Cimoszewicza, że nie jest wrażliwy na los powodzian.
... czyli mówiąc po polsku, jeżeli rząd ogłosi stan klęski żywiołowej, to p.o. prezydenta sobie jeszcze porządzi - a rządzenie, jak powszechnie wiadomo zużywa rządzącego.
Szczególnie, że może pojawić się potrzeba zajrzenia do szuflad pełnych ustaw, których p.o. / PO nie zawetuje. Zakładając, że w tych szufladach coś faktycznie jest.
Jeżeli rząd nie ogłosi stanu klęski - to może podzielić los Cimoszewicza, że nie jest wrażliwy na los powodzian.
pomijając kwestię osobistych ambicji polityków i zakładów bukmacherskich, to naprawdę nie ma znaczenia który z tych czerwonoskórych szczepów będzie ograbiał Polaków- dla mnie to bez różnicy, czy ludność tubylcza Polski będzie płacić Brukseli jarłyk w imię pychy i zadowolenia z siebie PiS, czy w imię biznesowych kontraktów i zobowiązań PO...
[quote author=Nestor link=topic=21572.msg590264#msg590264 date=1274176322]
... czyli mówiąc po polsku, jeżeli rząd ogłosi stan klęski żywiołowej, to p.o. prezydenta sobie jeszcze porządzi - a rządzenie, jak powszechnie wiadomo zużywa rządzącego.
pomijając kwestię osobistych ambicji polityków i zakładów bukmacherskich, to naprawdę nie ma znaczenia który z tych czerwonoskórych szczepów będzie ograbiał Polaków- dla mnie to bez różnicy, czy ludność tubylcza Polski będzie płacić Brukseli jarłyk w imię pychy i zadowolenia z siebie PiS, czy w imię biznesowych kontraktów i zobowiązań PO...
[/quote]
Wrotek, chyba żartujesz, nie pamiętam w którym wątku, w tym ,czy z tym od Ruskich, jak mówiłeś, że to nie wszystko jedno, zaczynasz się gubić w zeznaniach, do tego daj spokój z zapożyczeniami, a'la JKM. Ja jak bym miała wybierać, to zdecydowanie wolę zabór zachodni.
jasne że płącić jarłyk, lub go nie płacic to bardzo istotna różnica- natomiast jeżeli płacić, to kto robi za komornika i z jakich pobudek,naprawdę nie ma znaczenia
ps. jestem fanem JKM odkąd się spotkałem z jego publicystyką, a było to ponad 20 lat temu...najlepsze jest to,że dziś oczywistością jest to, za co np 15 lat temu JKM był nazywany "oszołomem".
Ja nie neguję JKM, też jestem jego fanką, ale to w Twoim wykonaniu dziwnie brzmi, po polemizowała bym z Tobą trochę, ale harowałam cały dzień za kółkiem, wywożąc konie, że padam na twarz, i idę teraz spać, bo jutro od nowa to samo. 😵
Obejrzałam sobie wyborczy spot Jarosława K.
Taki z dębem Bartkiem.
Uwagę przyciąga przedziwny skurcz ust kandydata -jakby uśmiech.
Nie podobało mi się.
Hasło Andrzeja Olechowskiego : "Wybierz
swój dobrobyt" też marne.
Wolałabym w tym przypadku : "Wybierz
mój dobrobyt" 😉
A ze spraw technicznych mój syn zapragnął głosować w Pradze. Polska placówka dyplomatyczna, gdzie dotarł odesłała go gdzieś na przedmieścia po kartkę . Tak,żeby oczywiście ułatwić i zachęcić. 🙁
http://www.prezydentpawlak.eu/A to "nasz Waldek" . Nie miałam pojęcia,że aż tyle mu zawdzięczamy. Chyba tekst na wyrost trochę?
A sam kandydat byłby OK -gdyby nie miał stale takiej miny, jakby mu się chciało siku.
No i HIT! hitów!
Piosenka Grzegorza Napieralskiego