jaka piekna klacz , a juz zagoniona do roboty !!!wogole zobaczcie na jej biedny pyszczek !!! 👿
a tak wogole to mi sie prypomnialo cos 😁
kiedys kolezanka mi opowaidala ,ze byla w terenie i przejezdzala kolo pola chłopa ...a on w tym samym czasie orał ziemie , sprzet do orania byl cigniety przez ogiera i jak zobaczyl klaczki to go tak poniosl 😁 ze ten sprzet co chwila byl w gorze 😁 😁 skonczylo sie tak ze dziewczyny wjechaly w las , a tam juz chlop nie mogl wjechac raczej kon 😁 😁
ostanoi widzialam kasztanowatego konika polskiego, a kiedys odwiedzilam jednego pana starajac sie o prace i poza dosc ciekawym stadkiem pan pochwlalil sie dwoma gnadymi konikami polskimi, przy czym zaden ani wzrostem ani pokrojem nie przypominal kn 😉
No konik kasztan to nie jest herezja-zdarzają się i jeszcze całkiem niedawno były pisane....Np nasza klacz ma babcie wpisaną jako kaszt. Natomiast faktycznie są to konie maści czerwonobułanej-czyli to jest ten sam gen rozjaśniający co w przypadku maści myszatej tylko maść podstawowa u myszatego to kary a u czerownobułanego-kasztan. Trafiło nam się również raz źrebię tej maści-po obydwojgu rodzicach konikach, wpisanych do księgi i myszatych jak najbardziej. Obecnie takie źrebię nie ma prawa do wpisu jako konik-zostaje zapisane do rejestru kucy. Natomiast gniady konik....... Ostatnio kobieta przyprowadziła coś co wyglądało jak myszty hucuł i stwierdziła że to HAFLINGER 😲
To nie jest żaden kretyn tylko zawodnik POLO, który PIERWSZY RAZ w życiu skacze na koniu !!!
To były jakieś zawody, gdzie zawodnicy polo właśnie zamieniali się miejscami ze skoczkami.. i to jest właśnie jeden "przypadek" takiej zamiany, ciekawe jak skoczkowie grali w polo 😎
Ja osobiście bardzo podziwiam tego człowieka, który za każdym razem celnie trafia w siodło i przejeżdza cały parkur bez gleby... nie jeden skoczek już dawno rozstał by się z koniem..
nie jestem do końca pewna gdzie to powinnam wstawić, jako, że wątek z fotoblogami jest zamknięty, ale czy ja dobrze widze, że ten koń skacze na gumach ?
Ale Aura jest koniem Zapnij Się - o co tu chodzi? To chyba nie ona w sensie voltowiczka, na tych zdjęciach, ale koń na bank ten sam. Aua, skakanie na gumach 🤔wirek: