Zadziwiające, nietypowe ogłoszenia

A ta zazdrość od środka to nas zjada, bo ? Koń jak koń, każdy widzi jednemu się podoba -  innemu nie, co innego autorka i bohaterka zdjęć jak sądzę. O to ta cała obraza 😉 To dopiero jest sztuka 😉 Gratuluje podejścia, wzorowa rozmowa handlowa z potencjalnymi kupcami, ta droga z pewnością prowadzi do sukcesu.
Presja sprzedaży często nie jest dobrym doradcą,  kusi na różne patenty po to by pracę ułatwić, skrócić !, aby konia do szybkiej sprzedaży wyszykować, przecież jak taki zawodnik układa konia dla siebie i ma plany z nim związane to nie leci na łeb na szyję, nie odznacza kolejnych pozycji, tylko powoli dokłada kolejne elementy. Tutaj wszystko na opak, raz dwa, a potem klient/nowy właściciel niech się męczy i szarpie z takim mięciuśkim 😉 i delikatnym w pysku koniem. Przecież był taki ładny, w paluszkach zebrany 😉
Ułóż mi konia i jeszcze zapłać? http://ogloszenia.re-volta.pl/inne/szczegoly/26766
Chess, ja im  wyśle psa 😅
a może oni płacą 250 za zajeżdżenie, a dzierżawa polega na wydzierżawieniu jeźdźca, a nie konia 🙂
Nie no co ty, nie sądzę w ogłoszeniu jest konia. Wydzierżawię konia czystej krwi arabskiej.
Stan SUROWY!
oj, przecież to żart był 😉
-bibi22-   Czasy się zmieniają i my też się zmieniamy.
19 marca 2014 09:38
Paula Myszka twoje wypowiedzi pozostawiam bez komentarza, ja bym od was - bo rozumiem, że sama w tym siedzisz - konia nie kupiła. A czy ktoś znany czy nie konia zajeżdża nie ma to dla mnie znaczenia i od kiedy to na WSZYSTKIE konie się czarną stosuje?  :emot4:
dea   primum non nocere
19 marca 2014 10:24
To jest perełka wśród ogłoszeń!
http://www.romanticapermacultureecovillage.blogspot.com/

Taaaak, bo jak ktoś słaby, to tylko wieprzowinka. Najlepiej ekologicznie osobiście zarżnięta na własnym podwórku :/ Jak ktoś ma siłę podskakiwać, to na pewno wieprzowinkę obficie żarł. Mdłości mam. Dobra, bo to offtopic...
Paula Myszka, Zaiste klacz warta swojej ceny z bdb warunkami fizycznymi, dobrym rodowodem i techniką skoku z super charakterem, gdyby trafiła na dobrego jeźdźca, który ją podtrenuje będzie warte grubą kasę i to w euro.

Niestety, ale na żywo koń nie robi takiego wrażenia, mimo pracy pod jeźdźcem, którego bardzo cenię i szanuję.
Przykre jest bardzo, że swoją ignorancją robisz taki paskudny PR kwidzyńskim jeźdźcom 🙁
znam tego konia 🙁
[quote author=Dementek link=topic=190.msg2043923#msg2043923 date=1395181202]

hehehe, ale laska zakrecona 😉
ciekawe czy znajdzie poprzez internet bezdomnego, ktory za wikt i opierunek bedzie zapierdzielal jak wol na nie swoje, a robót ktore wymienila jest na lata  🤣

czasem zazdroszcze takim pozytywnym wariatom 😉. tylko wlasnie male ale- zdrowko nie to.... i lepiej nie bedzie 😉
dea   primum non nocere
19 marca 2014 12:39
OBIBOK - będzie tyrał jak wół, a jak już wszystko co potrzebne wytyra... może wołowinka działa jak wieprzowinka?.. nic się nie zmarnuje. Czy to pozytywne zakręcenie jest, mam wątpliwości, ale zakręcenie na pewno 😉
nie sama sie zbiera tylko sie chowa za wędzidlo  🙄
jeździec kiepski na zdjeciach... rozumiem ze to Paula Myszka... ?
nie ma nawet w zadnej ksiazce okreslenia zwrot wokol przodu buahahaha 😉
Paula myszka, najpierw musisz troszke nazewnictwa sie nauczyc, potem jak prawidlowo wyglada i sie rusza kon ZEBRANY, a potem mozesz sie wymądrzac  😂
ale wstyd  😂 😂 😂

Mi się koń nie chowa za wędzidło (jak widać na 2 zdjęciach pode mną w kłusie i galopie koń jest zebrany (praca zadu plus ganasz  😀 ).
Fotki przedstawiają 3 jeźdźców- to swoją drogą 😉
Obibok najpierw poczytaj sobie o czym napisałam i czym różni się zwrot na przodzie i ZWROT WOKÓŁ PRZODU -> http://archiwum.allegro.pl/oferta/jezdziectwo-skoki-przez-przeszkody-jazda-konna-i3083445607.html (tylko nie wiem czy Cię stać, aby kupić tę książkę, gdzie RÓŻNICA pomiędzy tymi pojęciami jest dokładnie wyjaśniona- chciałaś zabłysnąć, ale niestety mnie nie zagniesz w teorii  :wysmiewa🙂.
Wy nie jesteście potencjalnymi kupcami, dlatego nie robi na nas wrażenia to Wasze pisanie.

Przyjedźcie i wsiądźcie sobie na Dakotę lub Armanię (którą kupiłam z re-volty  🏇 -> jestem potencjalnym kupcem, a nie tak jak Wy) i zobaczycie jak minimalne działenie wodzami plus dosiad (co jest oczywiste) prowadzi do ZEBRANIA akurat tych koni.

WYMÓG- musicie posiadać minimum srebrną odznakę PZJ, a jeśli takowej nie macie i nie zamierzacie wsiąść  to 🚫 , ponieważ nie można wypisywać referatów o koni, którego się nigdy nie dosiadło.

Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do przeczytania w.w.książki ZE ZROZUMIENIEM ZAWARTYCH W NIEJ TREŚCI.
POZDRAWIAMY
Paula dziecko, na ZADNYM zdjeciu kon nie idzie dobrze ustawiony, wszedzie ma pysk za pionem, a wiec napiety grzbiet- czyli dupa.
to co ty nazywasz zebraniem, ja nazywam marketingiem, bo nie ma nic wspolnego z tym wszystkim , z czym wiąze sie zebranie  🙄 .
juz nie mowiac o tym ze sprzedazowe zdjecia gdzie kon w skoku jest spiety, ciagniety za morde są sabiuuuuutkie....
rozumy wszystkie pozjadalas, no trudno  😁 wydaje ci sie ze MY sie nie znamy, a ty to przepraszam kto? bo masz srebrna odznake? (a pewnie nie masz)?
nie bede tu wymieniac mojego doswiadczenia i uprawnien, bo glupio ci sie zrobi  😁 😁
ale podnos sobie ego dalej, mam dzien dobroci dla debilek 😉

tobie polecam ksiazke tę ; http://allegro.pl/biomechanika-ruchu-konia-jak-porusza-sie-twoj-kon-i4061646273.html

i tę : http://allegro.pl/w-poszukiwaniu-rownowagi-in-dubio-pro-equo-i4064717171.html

tak na poczatek, jako wiedza PODSTAWOWA.
no chyba ze cie nie stac  😀iabeł:

ps. pana Zagora jako trenera (uchhhh.... to moje dossssswiadczenie...) znam osobiscie bardzo dobrze i chyba do niego zadzwonie, jaką reklamę im robisz.... ciekawe co powie 😉
Paula Myszka, a ja jestem potencjalnym kupcem. Ba, nawet bylam w zeszłym tygodniu konia na sprzedaż w Kwidzynie oglądać. I widziałam akurat Jacka na dwóch koniach,  na żadnym czarnej nie używał.  Nawet oglądałam Twoje ogłoszenie,  ale po tym, co tu piszesz,  odpuszczam.  Tak więc uważaj gdzie piszesz,  potencjalni kupcy są wszędzie.  A PR robisz jeźdźcom z Kwidzyna słaby.
[quote author=dea link=topic=190.msg2044280#msg2044280 date=1395224663]
[quote author=Dementek link=topic=190.msg2043923#msg2043923 date=1395181202]

hehehe, ale laska zakrecona 😉
ciekawe czy znajdzie poprzez internet bezdomnego, ktory za wikt i opierunek bedzie zapierdzielal jak wol na nie swoje, a robót ktore wymienila jest na lata  🤣

czasem zazdroszcze takim pozytywnym wariatom 😉. tylko wlasnie male ale- zdrowko nie to.... i lepiej nie bedzie 😉

[/quote]
[/quote]

i ten wół, albo letnik (- bo letników do pracy za miejsce pod namiotem tez zaprasza) musi być odpowiedniej wiary i preferencji seksualnych  bo inni.... (epitety ;/ ) no i jeszcze żeby jej przynieśli materiały z których ten wól będzie budował no i zwierzaki do hodowli .....
szok...
ale choc ma jakas tam radość i ludzi choc część poważa, i nie obraza na lewo i prawo, nie robi czarnego PR im. nie jak Paula Myszka, która nie tylko sobie robi wstyd (obibok - zadzwoń.... przecież to jakieś jaja.... )

z drugiej str fajnie - oby takich wiecej. np znajomy kupił takiego konia. wygladal (dla laika) super. a jak sie "zbierał" ! na luźnej wodzy! aż sie trząsł (chyba z rodości ze może się zrolować!,  panikowal jak nie trzymalam z calej siły (ta, jego jezdziec mial łape jak jak udo - a uda to mam solidne....) - jak łapami machał! - zrobiony w pare dni na czarnej i ostrogach. i pewnei z grabami w ogonie.
mi tam sie podobało. zanim nadawał się dla niego (i w ogole) do jazdy ładne pare miesięcy na nim zarabiałam... (i takich koni mialam sporo). biznes sie kręci ;]
odowca zarobił, zajeżdzacz za "show" zarobił (jakie zlecenie taka robota - co się oszukiwac - Zagor też pewnie dostał za zrobienie konia w tydzień (bo koszta raczej mniejsze niż np w pol roku), to w tydzień zrobił.... że na chwile - kogo to obchodzi? ma być na pokaz dla laika - to jest. jakie zlecenie taka praca. nie ma co potępiać. taka praca. oby tylko potem miał kopytny odpuszczone....

Paula Myszka, proponuje ci przeczytać ta książkę, poprosić kogoś rozumeijącego tekst i znajacego sie na kalendarzu żeby ci wytłumaczył jej treści. np to ILE CZASU potrzeba żeby do danego poziomu konia przygotować. jakie są ETAPY itd. np ze trening z ziemi (tu o czambonie), zbudowanie odpowiedniej muskulatury, trwa dłużej niż ten wasz cały trening....
[[a]]http://www.romanticapermacultureecovillage.blogspot.com/search/label/rajdy%20konne[[a]]

Udostępnię konie do jazdy wierzchem i w zaprzęgu w zamian za przyuczenie ich pod siodło i do zaprzęgu. Czy tylko ja nie nadążam?
Ja tam nie rozumiem skąd się biorą takie ogłoszenia  :emota2006098:
jestemzlasu, walsnei juz to komentujemy. tam wiecej "kwiatków" ... mocniejszych...
Nie, no rewelacja! Można sobie pojeździć na konikach, ale najpierw samemu trzeba je nauczyć chodzić pod siodłem i w zaprzęgu 🤔 Czego to ludzie nie wymyślą.
dea   primum non nocere
19 marca 2014 16:48
..toć mówiłam, że mnie klimat odrzucił od pierwszych postów i jakoś pozytywności w tym zakręceniu szalonej rancherki nie widzę... Za to egocentryzm i roszczeniowość zdecydowanie powyżej średniej krajowej  🤣
horse_art widzę, ale to mnie jakoś szczególnie ujęło  😉
Facella   Dawna re-volto wróć!
19 marca 2014 16:50
[[a]]http://www.romanticapermacultureecovillage.blogspot.com/search/label/rajdy%20konne[[a]]

Udostępnię konie do jazdy wierzchem i w zaprzęgu w zamian za przyuczenie ich pod siodło i do zaprzęgu. Czy tylko ja nie nadążam?

Jak se przyuczysz, to se pojeździsz  😎
konie indiańskie - fajna rasa, bardzo rzadka w Polsce
W Ameryce też
[quote author=jestemzlasu link=topic=190.msg2044703#msg2044703 date=1395246865]

Jak se przyuczysz, to se pojeździsz  😎
[/quote]

dobry patent - przynajmniej delikwent nie będzie mógł marudzić na to jak ten koń ułozony i "co za deb...l go ujeżdzał??" 😉))

+ musisz przywieźć wieprzowine, deski, kafelki, okna, wanne, skosić 11 ha kosą ręczną, no i oczywiście być sympatycznym katolikiem hetero 😉
Facella   Dawna re-volto wróć!
19 marca 2014 17:10
horse_art, to może nowe powiedzenie - jak sobie ujeździsz, tak sobie pojeździsz?  😁
Ale i tam najlepsze na koniec: "W zamian za współużytkowanie oczekuję ułożenia obu klaczy do jazdy pod siodłem i nauczenie mnie jazdy konnej oraz towarzyszenie mi podczas jazd w teren bliższy i dalszy. Bardzo mile widziana umiejętność przyuczenia koni do jazdy w zaprzęgu, jak także umiejętność strugania kopyt."
horse_art, to może nowe powiedzenie - jak sobie ujeździsz, tak sobie pojeździsz?  😁

no takiego nawet używam - ale zwykle w stosunku do siebie jednak i znajomych - tez robiących sobie konie 😉 i to tak ironicznie zwykle 😉

ale babka ma tupet niezły 😀

larabarson, ciekawa jestem ilu takich znajduje - bo nawet pisala, ze bedzie ostrą selekcje robić....
żebyśmy się nie zdziwili - może tam tłumy walą pod te namioty? trenerów, murarzy, tynkarzy, stolarzy.....
Jeszcze rymarzy kto im będzie siodła robił  💃  😜
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się