[quote author=dea link=topic=190.msg2044280#msg2044280 date=1395224663]
[quote author=Dementek link=topic=190.msg2043923#msg2043923 date=1395181202]
To jest perełka wśród ogłoszeń!
http://www.romanticapermacultureecovillage.blogspot.com/
hehehe, ale laska zakrecona 😉
ciekawe czy znajdzie poprzez internet bezdomnego, ktory za wikt i opierunek bedzie zapierdzielal jak wol na nie swoje, a robót ktore wymienila jest na lata 🤣
czasem zazdroszcze takim pozytywnym wariatom 😉. tylko wlasnie male ale- zdrowko nie to.... i lepiej nie bedzie 😉
[/quote]
[/quote]
i ten wół, albo letnik (- bo letników do pracy za miejsce pod namiotem tez zaprasza) musi być odpowiedniej wiary i preferencji seksualnych bo inni.... (epitety ;/ ) no i jeszcze żeby jej przynieśli materiały z których ten wól będzie budował no i zwierzaki do hodowli .....
szok...
ale choc ma jakas tam radość i ludzi choc część poważa, i nie obraza na lewo i prawo, nie robi czarnego PR im. nie jak
Paula Myszka, która nie tylko sobie robi wstyd (obibok - zadzwoń.... przecież to jakieś jaja.... )
z drugiej str fajnie - oby takich wiecej. np znajomy kupił takiego konia. wygladal (dla laika) super. a jak sie "zbierał" ! na luźnej wodzy! aż sie trząsł (chyba z rodości ze może się zrolować!, panikowal jak nie trzymalam z calej siły (ta, jego jezdziec mial łape jak jak udo - a uda to mam solidne....) - jak łapami machał! - zrobiony w pare dni na czarnej i ostrogach. i pewnei z grabami w ogonie.
mi tam sie podobało. zanim nadawał się dla niego (i w ogole) do jazdy ładne pare miesięcy na nim zarabiałam... (i takich koni mialam sporo). biznes sie kręci ;]
odowca zarobił, zajeżdzacz za "show" zarobił (jakie zlecenie taka robota - co się oszukiwac - Zagor też pewnie dostał za zrobienie konia w tydzień (bo koszta raczej mniejsze niż np w pol roku), to w tydzień zrobił.... że na chwile - kogo to obchodzi? ma być na pokaz dla laika - to jest. jakie zlecenie taka praca. nie ma co potępiać. taka praca. oby tylko potem miał kopytny odpuszczone....
Paula Myszka, proponuje ci przeczytać ta książkę, poprosić kogoś rozumeijącego tekst i znajacego sie na kalendarzu żeby ci wytłumaczył jej treści. np to ILE CZASU potrzeba żeby do danego poziomu konia przygotować. jakie są ETAPY itd. np ze trening z ziemi (tu o czambonie), zbudowanie odpowiedniej muskulatury, trwa dłużej niż ten wasz cały trening....