DODATKOWI MODERATORZY
Ponieważ na dzień dzisiejszy nie jestem w stanie sama zajmować się porządkiem na forum, proszę osoby chętne do pomocy o wpisywanie swojej kandydatury w tym wątku. Dla jego przejrzystości proszę, aby swoją kandydaturę "wytłuścić" lub napisać na kolorowo, resztę postów pisać bez zdobień.
Ponieważ jednak Opolanka i Dodofon oficjalnie nie zrezygnowały z pełnienia funkcji moderatora, proszę wziąć pod uwagę, że temat ten nie może być decydujący. Jest on założony przede wszystkim dlatego, że sama nie "wyrobię" się ze wszystkim, a nacisk użytkowników forum jest bardzo duży.
W poniedziałek pojawi się ankieta.
ja mam pytanie. do czego będzie uprawniony taki pomocnik? czy tylko do sprzątania ogłoszeń, zmniejszania zdjęć itd, czy również do nakładania ostrzeżeń, wypowiedzi moderowanych i uciszeń?
domyślam się, że są to kwestie do uzgodnienia, ale warto by to zrobić PRZED wyborem pomocnika. bo są osoby, które będą nadawać się na 'sprzątaczki/sprzątaczy' i są takie, które będą nadawać się na 'strażników'. a te dwie cechy nie zawsze idą w parze 😉
zanim oddam swój głos chciałabym po prostu wiedzieć, co będzie wchodzić w zakres jej/jego obowiązków 🙂
Myślę, że będzie to po prostu kolejny moderator, który otrzyma wszystkie obowiązki, które niesie za sobą ta funkcja. Możliwe, że na początku w stopniu ograniczonym, do czasu, kiedy rozwiąże się sprawa z Dodo i Opo.
A ja bym sie chciała dowiedziec, czemu osoby, które zostały wybrane przez forum i podjęły się funkcji moderowania od tak sobie powiedziały, że teraz nie mają czasu na zajmowanie się tymi sprawiami nie zrezygnując z funkcji w dodatku nie mówiąc kiedy powrócą do obowiązków 🤔 ? Ja rozumiem "urlop" na 2 tygodnia ale to trwa już znacznie dłużej.
No dobrze, to ja pierwsza zgłoszę się na kandydata 😁
Przypominam, żeby zgłoszenia zaznaczać wytłuszczonym drukiem, lub [color=red]kolorową czcionką dowolnego koloru. Może poza niebieskim 😉 Naprawdę łatwiej będzie się w tym później odnaleść.[/color]
No właśnie, wszyscy radośnie jedziemy na Dworcikę, a co z Dodofon i Opolanką? Bez słowa zniknęły i nie wiemy jaka jest sytuacja. Dziewczyny nie jesteście niezastąpione i o wiele prościej byłoby napisać, że dziękujecie za współpracę i wybralibyśmy nowych moderatorów. Come on, to niepoważne, a konsekwencje waszej ignorancji ponosi Dworcika 🤬
Mogę wypowiedzieć się tylko za Dodofon, która pisała mi na gg, że nie ma możliwości korzystania ze stron internetowych w pracy, a w domu jest bez neta.
Nie pamiętam tylko czy minęły już 2 tygodnie od momentu, kiedy mówiła, że za max. 2 tyg. ten net w domu będzie miała.
Ja też moge się tym zająć ponieważ mam czas i coraz częściej siedze na re volcie.
Cariotka, myślę ze samemu najpierw wypada znać regulamin i troche się obeznać z atmosferą forum
No chyba, powinien to być ktoś ze starych wyjadaczy. Ale to tylko takie moje skromne zdanie.
Witam Was. Niestety muszę oficjalnie złożyć rezygnację. Nie mam czasu, żeby w ogóle wchodzić na forum, a co dopiero moderować. Moje życie ostatnio bardzo się zmieniło, pracuję po 12h, w pracy nie mogę juz na forum siedzieć tyle ile siedziałam do tej pory ze względu na brak czasu i niestety zakładane nam blokady. W weekendy siedze całe dnie na kursie, wieć to też pokrzyżowało plany. Ja nie raz zostawałam sama, więc rozumiem Dworcikę.
Nie rezygnowałam jeszcze, bo sądziłam, że coś sie zmieni, ale niestety. Czasem udawało mi się pomoderować, ale to za mało. Zatem serdecznie dziękuję koleżankom moderatorkom za wspólną drogę i działania oraz forumowiczom za wspólnie spędzony czas. Pewnie będę czasem wpadać na forum, mam nadzieję, że coraz częściej.
Pozdrawiam Was serdecznie,
Opolanka
opo - szkoda
dziękuję za poświęcanie nam swojego czasu :kwiatek:
Ja bym bardzo chętnie nadal moderowała, ale nie mogę obiecać, że będę mieć czas. Ja pracuję dość "nierówno" - w jednym tygodniu mam duzo wolnego, w innym trzy dni jestem poza komputerem. Niestety, w kośc dał mi kurs rekreacji, który robię, bo zabiera mi każdy weekend. Może jeśli dogadam się z Dworciką i byłoby poza nami jeszcze jeden dodatkowy moderator, wtedy zostałabym. Ale to wymaga dogadania sie z pozostałymi modami.
Niemniej jednak na dzień dzisiejszy składam rezygnację.
Jeśli będzie ktoś, kto będzie w stanie nam naprawdę pomagać, to bardzo chciałabym, żebyś została.
hm, w razie czego ja też mogę 😉 siedzę już na volcie, a później re-volcie ładnych parę lat i regulamin znam, tylko rzadko się udzielam 😉 ale czas zazwyczaj mam.
edit: zmieniłam kolor czcionki, bo nie było widać 😡
ja tez chetna do pomocy 😉
Całkowicie popieram Muffinkę i sznurkę. Naprawdę, bez urazy dla nikogo, ale większość kandydatów to mało rozpoznawalne osoby.
Ale liczyć, że osoby dobrze rozpoznawalne, charakterystyczne dla forum zgłoszą swoją kandydaturę- to wątpliwa sprawa..
Opolanka, szkoda że tak wyszło 🙁
zen no to sama się zgłoś 😉
smarcik, a dlaczego uważasz że byłabym odpowiednią osobą? 😉
bo na pewno jesteś osobą na forum rozpoznawalną, a przy tym mało konfliktową i nie masz 15 lat, co pozwala sądzić, że nie znikniesz nagle 'obrażona' bez podania przyczyny (oczywiście to NIE JEST żadna aluzja do obecnych moderatorek, więc przepraszam, gdyby któraś poczuła się dotknięta :kwiatek: )
Zaręczam, że pomimo tego, że sama się bardzo zmieniłam, to jednak zawsze znajdzie się gros osób życzliwych gotowych wypomnieć mi każdy mój grzech z poprzednich lat, także chyba bez sensu jest wchodzenie w taki układ? 😉
wawrek
nie znam regulaminu, ale jak będzie trzeba to przeczytam 🤣
w takim razie czekamy na dalsze kandydatury 😉
aczkolwiek według mnie patrzenie na ludzi przez pryzmat starej volty jest bez sensu, w taki sposób nie znajdziemy żadnego moderatora, bo każdy będzie zbyt mało znany, a każda osoba znana przez większość forumowiczów już ma swoje grono wrogów..
Zaręczam, że pomimo tego, że sama się bardzo zmieniłam, to jednak zawsze znajdzie się gros osób życzliwych gotowych wypomnieć mi każdy mój grzech z poprzednich lat, także chyba bez sensu jest wchodzenie w taki układ? 😉
Zen wydaje mi się, że każdy "stary wyjadacz" ewentualnie osoba "rozpoznawalna" ma jakieś grzechy na koncie. Zawsze pozostaną jakieś stare niesnaski, animozje. Może w związku z tym warto postawić na osoby z zapałem, a nie w żaden sposób nie kontrowersyjne? 😉
To takie moje luźne przemyślenia na ten temat 😉
Sierra, zgadzam się z Tobą 😉
Zobaczymy kto się zgłosi, do poniedziałku jeszcze dużo czasu 😉
Ale większość kandydatur to bardzo sensowni ludzie. Żeby tylko nie było tak, ze my wybierzemy a nowym moderatorom też wetnie czas/dostęp do netu 🤔
To wybierzmy wśród tych, którzy są w pierwszej 20 czasu spędzanego na forum 😜 😜 😜 😜