DODATKOWI MODERATORZY
Może rzeczywiście warto najpierw posprzątać nieaktywnych użytkowników?
Na innych forach dostaje się co jakiś czas rodzaj upomnienia i pytanie o dalszy udział.
Wtedy znane byłoby kworum.
Ja poprę kandydatów neutralnych, mniej dyskutujących , nie angażujących się w spory.
Takich od technicznej roboty bardziej.
Całkowicie wykluczam możliwość oddania głosu na prowodyrów nagonek i wojenek.
🤔
Za przedział czasowy biorę istnienie tego forum.
Acha!
kandydat powinien zadeklarować ,że ma stały swobodny dostęp do netu .
Usuwaniem użytkowników może zająć się tylko Quanta - nikt inny nie ma takiej możliwości.
Ale to temat na inny wątek.
Usuwaniem użytkowników może zająć się tylko Quanta - nikt inny nie ma takiej możliwości.
Ale to temat na inny wątek.
No biorąc pod uwagę "klony" to temat jak najbardziej związany z głosowaniem. 😉
Może Quanta przeczyta i zerknie co i jak.
Miałybyście znacznie mniej roboty, gdyby nie było systemu ostrzeżeń. To pilnowanie kiedy, komu, za co, kiedy zdjąć... I zażaleń dużo, i jawnych prowokacji "daj mi ostrzeżenie, mi to lotto".
Z własnych doświadczeń najmilej wspominam czasy starej-starej volty, kiedy było po prostu forum, kasowało się duble, usuwało przeterminowane ogłoszenia, przenosiło tematy. Czasem kasowało wyjątkowo awanturnicze posty.
Im więcej biurokracji tym gorzej dla wszystkich.
Dobra, koniec ględzenia 😉
A w ogóle to ja popieram kandydaturę Zen 😎 Tylko coś się sama zgłosić nie chce.
to ja oficjalnie proponuję zen jako kandydatkę na moda
ma prawo się nie zgodzić...
....
...
..
.
...będzie mi łatwiej 😉
A jest zgoda co do kryteriów?
Określone jest jakby bierne i czynne prawo wyborcze?
Czy będzie tak jak poprzednio?
Dotychczasowi moderatorzy wszyscy oficjalnie złożyli rezygnację?
Dworcika,ty też? Czy ty zostajesz i zapełniamy wakaty po Dodo o Opo?
Czy będzie czwarty moderator?
Tak jak w tytule tego wątku. Dodatkowy.
Ja zostaję.
Dodo się nie odzywa na gg, najwyraźniej nie może, na forum była ponad miesiąt temu ostatni raz.
W momencie kiedy znamy stanowisko opolanki są dwie opcje:
1. opolanka rezygnuje z moderowania i dobieramy 2 nowe osoby (Dodo po prostu nie biorę pod uwagę, bo Jej nie ma... wcześniej pisała jednak, że zastanawia się nad zrzeknięciem się moderowania)
2. opolanka zostaje "na pół etatu", tak jak proponowała (mnie takie rozwiązanie pasuje) i dobieramo narazie jedną dodatkową osobę.
Mam nadzieję, że opolanka podejmie decyzję do niedzieli, bo w tej chwili dużo zależy od Jej możliwości. Przyznam, że ja lubię współpracę z Nią, po "dotarciu się" nie mamy w zasadzie problemów w dogadywaniu się.
bo na pewno jesteś osobą na forum rozpoznawalną, a przy tym mało konfliktową i nie masz 15 lat, co pozwala sądzić, że nie znikniesz nagle 'obrażona' bez podania przyczyny (oczywiście to NIE JEST żadna aluzja do obecnych moderatorek, więc przepraszam, gdyby któraś poczuła się dotknięta :kwiatek: )
jeżeli naprawdę uważasz że te kompetencje są wystarczające, to naprawdę nie powinnaś być modem.
twoja propozycja kandydatki, kompromituję cię ,jako potencjalnego moda ,do końca...
Wrotki- pomożesz w określeniu kryteriów? Masz dobre pomysły.
Co twoim zdaniem dyskwalifikuje?
Oczywiście wszystkich zapraszam do rozmowy. Jak się wam wydaje?
Chcialam zaznaczyc, ze jesli brac pod uwage znajomosc uzytkownikow ze starej volty to np mnie automatycznie przekresla jako kandytatke... 🙁 Dlatego nie wydaje mi sie, ze to powinno byc brane pod uwage. Oczywiscie okres od zarejestrowania na forum oraz jak czesto osoba jest na nim jak najbardziej nalezy uwzglednic.
Drodzy Voltovicze. Jak zdążyliście zauważyć nie ma mnie na forum od około miesiąca. Z przyczyn ode mnie niezależnych. Mam zablokowane wszystkie fora, blogi i inne w pracy, a w domu nie mam neta. Miałam nadzieję to zmienić - ale nie udało się. Dziękuję za zaufanie - i wybór na moda - mam nadzieje że chociaż trochę spełniłam Wasze oczekiwania. Mam nadzieje powrócić jako voltopir, jak tylko będę miała net. Dodo
Taniu, wrotki przecież określił kryteria w innym wątku- leniwy, nienadgorliwy. Kandydat na moda oczywiście, nie wrotki 😉
wawrek, deidre- mam się zacząć bać? 😉
wrotki nie uważam, że w pełni wystarczające, ale przed postem Zen nie było zbyt wielu chętnych, zwłaszcza takich wybitnie pasujących na to stanowisko.
Swoją drogą, ja modem być nie muszę, zaproponowałam swoją kandydaturę bo jestem w pełni dyspozycyjna i poza wszelkimi kłótniami oraz kółkami wzajemnej adoracji, a jakieś pojęcie o forum mam 😉
Ja też bym chętnie Zen widziała w roli moda 🙂
Do kandydatów zgłaszających się z taką emotką :😉
Czy taką kandydaturę właśnie należy tak traktować ?
z "przymrużeniem oka"?
Absolutnie NIE! emotka jest w formie przyjacielskiej, a nie ze moja kandydatura jest z "przymruzeniem oka".
Taniu to bardzo trudne i niewdzięczne zadanie...z drugiej strony daje ogromną władzę nad kreacją charakteru tego forum i nad tym kto będzie mieć ochotę tu bywać, postać histerycznej i niespełnionej jeździecko Aurelii był najlepszym przykładem tych niebezpieczeństw...naprawdę szkoda ,że nie ma zawodowego moda, który robiłby to dla pieniedzy a nie dla satysfakcji...szukanie satysfakcji powoduje nadmierną demonstracyjność interwencji ( a to budzi agresję), a z drugiej strony nadgorliwość do szukania pretekstu do takich interwencji...
...ciągle tęsknie za dyskretnym modem, takim jak Deidre, która wiedziała że więcej wskóra prośba na PW niż publicznym tupaniem...dziwne ,że psycholog Opolanka, zupełnie tego nie rozumiała 😂]
ps. przypominam że Zen dopuściła się kryminalnego przewinienia na forum!
...a tym co udzielają się w wątku o przepisach drogowych, przypominam że nie wszyscy mogą się zasłaniać dyplomatyczną szmatą celem bezkarnego piracenia na drogach...czym z wielka dumą Zen się chwaliła.
czy modem moze być człowiek , który w realnym życiu szuka przywilejów- zastanówcie się co taka osoba zrobi, faktycznie mając hasło do forum modów...
Zen jak bedziesz kandydowac to i ja Cie popre 😀
Dworcika skoro Dodo oficjalnie zrezygnowala to szukamy 2 modow?
Wrotki a ktorego uzytkownika (poza Deidre) Ty bys najchetniej widzial w roli moderatora?
Dla mnie też Deidre jest swoistym "wzorcem metra -Moda"
I to wlaśnie ona podpowiada,żeby zmienić regulamin wywalając ostrzeżenia.
Tymczasem -dam sobie uciąć głowę,że niektórym kandydatom właśnie klapsy ostrzeżeniowe wydają się najbardziej atrakcyjne.
Nie każdy /a nawet niewielu/ nadaje się do tego,żeby dać mu władzę.
Nawet wirtualną.
wrotki, przecież ja nie zgłaszam na razie swojej kandydatury, więc o co bijesz pianę? I skąd nagle tak zależy Ci na tym, kto będzie moderatorem na tym złodziejskim forum, hmm? Przyznam, że masz tupet 😉
kujka, Daniela- dziękuję :kwiatek:
kujka, zastanawiałam się nad tym, czy jeśli dobierzemy tylko jedną osobę (zakładając, że opolanka zostanie w mniejszym wymiarze godzin), to damy radę. Jeśli by się udało, to takie rozwiązanie ucieszyłoby mnie najbardziej. Ale obawiam się, że może się nie udać.
W tej sytuacji faktycznie, wybór 2 owych moderatorów będzie najlepszym rozwiązaniem.
Dodofon-jak na jej temperament i wyrazistą naturę - starała się bardzo.
Może zadzwońcie do niej i spytajcie co i jak?
Albo wprowadźcie zapis,że po jakimś tam czasie milczenia automatycznie traci się prawo do moderacji.
I wchodzi kolejny z listy.
Mnie by się Tunrida podobała. Jest spokojna i ma wyważone opinie.
Ostatnio się przy wazelinie wzburzyła tylko,ale każdemu się zdarza.
Albo-Gaga .
p.s
a rozwiązania " na pół etatu" nie wydają mi się dobre
moim kandydatem jest wawrek, --- totalnie obiektywny, bezstronny, spokojny i bezkonfliktowy.
Taniu, nie podpisałam co pawda, ale cytat, który wkleiłam, to rezygnacja Dodo, którą wysłała mi przed chwilą na gg.
Rozmawiam z Nią właśnie. Poza tym co zawsze, nic się nie dzieje. Nie ma po prostu dostępu do stron internetowych.
też byłabym za kandydaturą Wawrka z tych samych powodów:
totalnie obiektywny, bezstronny, spokojny i bezkonfliktowy] totalnie obiektywny, bezstronny, spokojny i bezkonfliktowy
i w dodatku z poczuciem humoru
Dworcika, czyli wybieramy dwóch moderatorów?
Nie wiem dlaczego według niektórych bycie modem to władza. Władza nad czym? Nad sprzątaniem dubli i kasowaniem przedawnionych ogłoszeń? 🙄 Faktycznie, władza 😉
Wawrek i Gaga_
nie macie ochoty moderować?
moderowanie to żadna przyjemność i kiepski "przywilej" moim zdaniem człowiek traci przyjemność z przebywania na forum. jest bo musi..
w mojej opinii Zen też mogłaby być modem.
pytanie czy chce 🤔wirek:
Przecież Wawrek ma ochotę
Nie wiem dlaczego według niektórych bycie modem to władza. Władza nad czym? Nad sprzątaniem dubli i kasowaniem przedawnionych ogłoszeń? Faktycznie, władza
oj władza, władza. przypomnij sobie poczynania niezapomnianej Aurelii. Jak to"wspaniale" posługując się swoimi uprawnieniami potrafiła usuwać niewygodnych jej forumowiczów i jak "doskonale" nagonkę na nich robiła.
Dwóch.
Rozmawiałam z opolanką na gg - jest ciekawa Waszego zdania na temat Jej pomocy w moderacji.
Ja już mówiłam - jestem za tym, żeby opolanka została na tyle, na ile może. Jeśli okaże się, że dalej nie będzie miała na to czasu, trudno - odejdzie, ale narazie chciałabym, żeby została.
deborah wawrek już wcześniej się zgłosił 😉
Nie wiem dlaczego według niektórych bycie modem to władza. Władza nad czym? Nad sprzątaniem dubli i kasowaniem przedawnionych ogłoszeń? 🙄 Faktycznie, władza 😉
też się nad tym zastanawiałam, bez sensu 🙄