ważne!! "Wątek: na pomoc Talentowi"
Witam
Nie moge obojetnie czytac tego co bylo napisane w tym poście " NA POMOC TALENTOWI " po pierwsze i chyba najważniejsze dziewczyna która pisze wcale nie kupiła tego konia (co wydaje sie być dość istotnym argumentem bo w dyskusji cały czas twierdzi że koń został przez nią kupiony ze uzbierałą tyle pieniedzy i ze zbiera na leczenie itd) a kon dalej stoi w stajni ...
po drugie koń jest zdrowy i nie ma żadnej choroby po 3 ten handlarz którego ona opisuje nie jest handlarzem.. i zycze wszystkim koniom aby miały takie warunki jak tam maja... jesli ktokolwiek ma jakies watpliwosci podam dokłądny adres stajni nr tel do właściciela i zapraszam wszystkich do obejrzenia konia stajni warunków i zapoznania sie z sytuacja bo to jest jasne naciąganie ludzi na kasę... zapraszam również z lekarzem weterynarii niech zbada konia i powie na co on jest niby chory...mysle ze to powinno rozwiać wszystkie wątpliwości..
poza tym znałem również konia który spłonął [*] i to ze miał raka jest bardzo mało prawdopodobne bardziej prawdopodobne jest to ze to miał być argument który miał wzbudzić litość u wszystkich i skłonić ich do przekazania jej pieniędzy..
"« #131 : Grudzień 31, 2009, 11:22:10 »
Odpowiedz cytując
no i widac tomku, ze nie czytales calej historii od poczatku. kon poszedlby pod noz jak reszta koni ze stajni. a dzeki tej akcji 4 ostatnie koniki znalazly nowe domy. nie uzeram sie juz z takimi tekstami bo to nie ma sensu. poprostu szkoda czasu na takie osoby. a wszystkim , ktoree pomagaly i wspieraly serdecznie dziekuje!!!!! bede na pw informowac o wszytskim co sie dzieje. teraz najwazniejsze jest to zeby go zabrac juz i zaczac jak najszbciej leczenie i zrobic operacje. dzieki temu, ze udalo sie go wykupic, konik bedzie moze mogl biegac po lakach a nie wyladuje na polce w miesnym. cena kosmiczna jak na chorego konia, wiem o tym ddobrze, ale to brat mojego konia, dla mnie bezcenny tak czy siak, pozatym 10 tysiecy za zycie- czy to odpowiednia cena? ja sie ciesze, ze udalo sie zdoby te 10 tysiecy i Talent bedie mial nowy dom. bezpieczny dom i leczenie. jestem poprostu zwiazana emocjonalnie z tym koniem i juz. ciesze sie, ze brat mojego konia teraz bedzie mial dobry dom, ciesze sie, zepoznalam duzo sympatycznych wspanialych osob, a co do sceptykow, tak jak pisalam, krytykowac latwo a dzialac trudniej. ale to nie ma sensu psuc sobie nerowo na takie osoby. nie znaja calkiem historii i opisza jakies rzecz wyssane z palca. mozna nie pomgaca i poprostu siedziec cicho. takie komentarze nie byly potrzebne. ale juz na szczescie po wszystkim. z mojej strony nic do doania wiecej nie mam w tym watku, jeszcze tylko podam osoby ktore pomagaly, ale to za kilka dni, jak bede miala zdjecie Talenta.
to wszystko fikcja ..
jakie 4 koniki? niech chociaz poda jedno imie? jakis konkret to wszystko bzdura! wyssane z palca dziewczyno jak możesz tak wszystkich oszukiwać? naciągać na kase jestes OSZUSTKĄ !! nie potrafisz podać zandych konkretów bo ich nie ma starasz sie we wszystkich wzbudzić litość ze gracjano K miał raka ze uratowałaś 4 konie jakie? pytam sie jakie?
« #142 : Grudzień 31, 2009, 14:17😲5 »
Odpowiedz cytując
fundacjom pomagalam 10 lat i co , jak ja potrzebowalam ich pomocy to cisza... takze to osobny temat. cena konia wysoka, tlumaczlam juz czemu. w sumie byly 4 konie do sprzedania. i wszystkie 4 terza beda mialy nowy dom. a wiec sie oplacalo. a ze na rzez by trafily to jestem pewna, bo przez czas jak mialam Smoka ( 4 miesiace) facet wyprzedal cala stajnie ( ponad 30 koni) na mieso. tak to a jak najszybciej leczyc. szalona akcja, owszem, ale udana. nie chcialam zeby mi ludzie z forum kupowali konia, dlatego pisalam, ze prosze o dane do zwrotu pieniedzy. jakbym miala zachcianke na konika zeby sobie dupe wozic jak wiekszosc osob to kupilabym zdrowego konia za 3 tysiace, a nie chorego za 10. pozatym pisalam, ze potrzebuje pomocy w wykupieniu go a nie , ze chce konisia ot tak. poprostu nie mialam tyle gotowki naraz. a do tego dochodzi calutki sprzet, leczenie, operacja. pisalam, ze wszystko pokryje ja, tylko nie wiedzialam wtedy ze uda mi sie w tak krotkim czasie skolowac pieniadze na sam wykup. ale udalo sie i tylko to sie teraz liczy.
co Ty piszesz? dziewczyno facet wypzedał cała stajnie ponad 30 koni? w całej tej stajni ma nawet tylu koni!!!!stajni zajmuje sie przede wszystkim hodowlą koników poslkich które wszystkie sa wpisane do ksiag!! klacze maja licencje hodowlane i tylko dzieki temu sa na nie dotacje i sa bardzo długie programy wiec nawet nie ma mozliwosci sprzedazy takich koni tak długo jak te programy sie nie skonczą.. a co dopiero wywożenie koni na rzeź wiec o czym Ty piszesz dziewczyno?!
pytam sie jeszcze raz o czym Ty piszesz????????????
wątek zamknięty
moze podaj wiecej konkreto, bo na razie wychodzi na to, ze ktos oburzony sie odezwal, ale nie bardzo wiadomo co z czym.
wątek zamknięty
😲 no to ładnie... teraz ciekawe, kto mówi prawdę? czy to marna prowokacja, czy forumowiczka jawnie zrobiła wszystkich w konia 🤔.
wątek zamknięty
Ale jakie więcej konkretów?
Napisał jasno, że koń stoi w stajni, w której stał.
Jest zdrowy i nie zyje w złych warunkach.
Co więcej może podac namiary na to miejsce i udowodnić więc.... 🤔wirek: ?
Dla mnie ta jedna wypowiedź jest dużo konkretniejsza niż cały tamten wątek...
wątek zamknięty
Ze względu na syf jaki się tworzy w okół tego tematu prosiłabym autora wątku, żeby jednak wprost i wobec napisał o jaką stajnię chodzi. Bo teraz to już się z tego zrobił kocioł absudru.
wątek zamknięty
Daniela wiec i tak trzeba poczekac co ma do powiedzenia na ten temat katja.
wątek zamknięty
Ja mysle ze to ze chlopak napisal ze z koniem jest dobrze itd nie jest prawda przez sam fakt napisania. To, ktora ze stron ma racje najpewniej rozsadzilaby wizyta ktorejs z kumatych forumowiczek, ewentualnie w towarzystwie weta i naoczne przekonanie sie ktora z wersji jest prawdziwa. Bo to ze chlopak napisal ze zaprasza i poda numer telefonu o niczym nie przesadza. Tak dlugo jak ktos tego nie sprawdzi obie opinie sa rownorzedne. Poza tym, co z tego ze dostaniesz nr wlasciciela. W jaki sposob swiadczy o zdrowiu konia to ze pogadasz sobie z jego wlascicielem, ktory raczej w tak drazliwej sprawie nie bedzie nawet silil sie na obiektywnosc??
wątek zamknięty
A ja napiszę,że na priv miałam posty,które też podważają wiarygodność Katja .
Posty pisane,przez kogoś mi obcego. Spójne, logiczne. Zawierające mnóstwo informacji .
Teraz mogę o tym wspomnieć . Zachęcałam autora do napisania publicznie -było to na początku akcji Talent.
Być może teraz napisze?
wątek zamknięty
od poczatku to co pisala Katja, jak dla mnie nie trzymalo sie kupy. w swietle informacji, ktore otrzymalam, od osoby, ktorej ufam i znam, twierdze, ze cala ta historia to wielka SCIEMA. wlasciwie na to sa paragrafy, wiec Katja, zycze milego wieczoru.
wątek zamknięty
shift709 i Katja może ktoś w końcu coś wyjaśni 🤔 🤔 🤔
wątek zamknięty
Ze względu na syf jaki się tworzy w okół tego tematu prosiłabym autora wątku, żeby jednak wprost i wobec napisał o jaką stajnię chodzi. Bo teraz to już się z tego zrobił kocioł absudru.
Nikt wczesniej nie zabrał w tej sprawie głosu bo nikt z właścicieli nie śledzi takich portali czy postów, a ze w środowisku jeździckim trzeba o czymś rozmawiać to w końcu dotarło to do "źródła" szkoda ze wczesniej nie mogłem w tej sprawie nic powiedzieć. ale dziś skoro juz sie o tym dowiedzielismy czas powiedzieć prawdę, bo nie robi sie takich rzeczy nie masz prawa dziewczyno oczerniać ludzi których nie znasz! a czesto używasz argumentów nie znacie tych ludzi? a Ty znasz?
stajnia znajduje sie w Wielkopolsce pod miejscowością Kępno dokładnie m. Nowa Wieś , Trzcinica. jescze dokładniej ok 10 km od Kępna
ja moge mówić faktami i konkretnymi argumentami a nie tak jak ta dziewczyna..
dosyc tej fikcji miarka sie przebrała
ciekaw jestem co masz teraz do powiedzenia?
taka byłaś mądra ? to teraz sie wszystkim wytłumacz gdzie jest koń? moze przeslesz wszystkim zdjecie ze swoim konikiem?
Jestes oszustką i takich ludzi jak Ty trzeba tępić i wsytd mi ze jesteś w naszym środowisku jeździeckim!!!
a grasz na uczuciach bo stajnia sie spaliła... bo po takiej tragedii ludzie chetniej wpłacą każdą zł na konto talenta?
jak mozesz pisać o ludziach o których nic nie wiesz? ile razy ich widziałaś na oczy? co o nich wiesz? potrafisz podać choć jeden konkret? jakiś fakt? który nie bedzie historyjką do zarobienia pieniedzy?
nie boje sie tego powiedzieć JESTES OSZUSTKĄ!!! grasz na uczuciach! i naiwnych ludziach którzy to łapią...
z niecierpliwością czekam az cos napiszesz wczesniej miałaś sporo do powiedzenia bo nikt nie był w stanie podawać konkretnych argumentów bo ludzie nie mieli pojecia o kim mówisz o jakiej stajni..
ja wiem i czekam na Ciebie-i na przeprosiny dla wszystkich ludzi których nabrałaś !! i wyłudziłas pieniadze...bo inaczej sie nie da tego nazwac...
wątek zamknięty
I wyszło szydło z worka.
A nie mówiłam, ze coś jest nieten teges?
wątek zamknięty
no to pięknie.... niespodziewałabym się czegoś takiego na tym forum...na forum na którym mniej więcej większość się zna chociażby wirtualnie ejjj jakoś mi się to w głowie nie mieści...
wątek zamknięty
majeczka, No to widocznie byłaś za krótko, bo chyba tutaj już były pokrętne 'akcje ratowania konisiów' nie tylko przez prywatne osoby urządzane, ale także przez fundacje.
Mam rację, voltowicze?
wątek zamknięty
Notariala - to fakt.
Ale może zanim dziewczynę się rozszarpie to poczekajmy aż się tu wypowie 😎
wątek zamknięty
dziewczyny radziłabym jednak poczekać z końcowymi osądami
akcja Katji od poczatku mi się nie podobała, ale... to tylko slowo pisane przeciwko słowu pisanemu dwóch w sumie anonimowych osób
jest ktoś na forum z okolic tej stajni?
wątek zamknięty
No i moglibyśmy chociaż w końcu zobaczyć zdjęcie tego konia na dowód, że on gdziekolwiek istnieje...
wątek zamknięty
shift709 jak dla mnie, też nic nie wniosłeś w swojej wypowiedzi ,oczerniasz inną osobę, Ja chce wiedzieć ,co w końcu z tym koniem i jak wygląda sytuacja . 🤔 🤔 🤔
Dlaczego Katja pisała że koń wymaga leczenia . 🤔
A tak w ogóle czy wiesz kim jest KATJA 🤔
edit .już poprawiłam .DZIĘKI :kwiatek:
wątek zamknięty
monia, nie Katija, tylko Katja - to dwie rozne osoby
wątek zamknięty
ja nie musze byc anonimowy nie mam zwyczaju ani czasu na siedzenie na róznych forach teraz zalogowałem sie tutaj zeby cokolwiek w tej sprawie powiedzieć bo nie moge stać obojetnie jak cos takiego słysze...a dokładnie czytam.....
w tej stajni nie ma rekreacji nie ma pensjonatu nie ma sportu to stajnia prywatna w malowniczym miesjcu z pieknymi padokami z prawie 3hektarowym stawem z którego pija sobie konie i głównie sa w niej koniki polskie które sa objete pragramem dodacji i musza byc w ewidencji. ale nie w tym problem.
prosze bardzo niech nie bedzie anonimowo bo to bez sensu
nazywam sie Alan Kinas mam 26 lat i nie robie sobie żartów z tego co pisze ławo mnie mozna sprawdzie w necie w wynikach jestem zawodnikiem Wrocławskiego klubu AKU THOMSON startuje w skokach przez przeszkody, nie wiem co jeszcze chcecie wiedzieć znajdziesz mnie na nk i w kazdych wynikach. czy na stronie klubu.
ktoś dalej twiedzi ze nie mam racji ktoś chce dyskutowac na ten temat? jestem skory do dyskusji i wyjaśnienia tej sprawy! bo dawno ktoś mnie tak nie wkurzył ....
dodam jeszcze ze znam tego konia dokładnie sam go zajeżdżałem jak był jeszcze ogierem sam go zawoziłem do kastracji i sam sie nim opiekowałem przez 3 miesiace wakacji...
ktos ma jakies pytania?
wątek zamknięty
aaaaaaaaaaaaaa
i jeszcze jedno prosze nie pisac do mnie prywatnych wiadomości od tego jest forum wiec dyskutujmy na nim a nie po kryjomu ! ja nie mam nic do ukrycia wiec pozostawiam temat otwarty.
odpowiadam tylko na forum!! niech wszyscy wiedzą!!!
wątek zamknięty
czy ten talent ma w rodowodzie dactylusa Z? wogole mozesz napisac cos wiecedj o tym koniu? jak katja trafila do Was do stajni?
wątek zamknięty
Ja mam-Alan, a czemu to właśnie tę stajnię owa Katja wskazała?
Czemu ją wybrała jako miejsce akcji swojej konfabulacji?
Była u was ? Ten koń istnieje?
😂 zdublowało się nam pytanie
Odpisz wspólnie. I się nie złość na nas. 90% było sceptyków . Nieliczni się dali nabrać.
wątek zamknięty
Taniu, no koń istnieje skoro Alan go zajeżdżał i się nim opiekował 😉
wątek zamknięty
Notarialna, chyba nie bo od początku grudnia 2008 r czyli właściwie od powstania tego forum ale ja mam krótką pamięć więc mogłam coś przegapić
shift709 znasz Katje, wiesz kim ona jest i dlaczego wybrała tego konia i tą stajnie? Po co cały ten cyrk? Tylko z chęci wyciągnięcia kasy czy miała z kimś tam zatargi i chciała po nich powiedzmy pojechać...?
wątek zamknięty
Alanie, z tego co kojarzę jesteś właścicielem Nimby co stoi na Partynicach, tak?
wątek zamknięty
majeczka, Ale była jeszcze stara voltahorse, gdzie czytałam ją od kilku lat, udzielałam się jakiś rok przed awarią i tutaj od początku jestem też 🙂
A ja myślę, ze Katji się ktoś naraził osobiście i to są prywatne przepychanki. Albo zdesperowana dziewczynka postanowiła wyciułać kaskę na swoje prywatne zachcianki od nieznanych ludzi. Ile trzeba mieć tupetu by zrobic coś takiego :/
wątek zamknięty
Rozumiem, że jesteś sytuacją zdenerwowany, ale zrozum, że szczególnie w tej sytuacji będziemy już nieco podejrzliwi i oczekujemy konkretów.
Nie wiem jak dla pozostalych, ale dla mnie osoba, która przestała być anonimowa jest wiarygodna.
Jeszcze upewnię się - czy chodzi o tego samego konia o imieniu Talent, o którym pisała Katja? Może to jakaś zbieżność imion? Rozumiem, że poprzedni koń Katji pochodził również z tej stajni i rzeczywiście był bratem Talenta?
Koń ten jest na sprzedaż?
Czyli wynikałoby, że Katja chciała kosztem dobrych ludzi po prostu kupić sobie konia, ze względów sentymentalnych spokrewnionego ze swoim poprzednim podopiecznym?
A pozostałe "zagrożone" konie to w ogóle fikcja?
wątek zamknięty
Taniu, no koń istnieje skoro Alan go zajeżdżał i się nim opiekował 😉
No tak.Nie doczytałam w tym zamęcie. Zwrot akcji w Talentgate taki nieoczekiwany.
wątek zamknięty
jak ktoś z was zobaczy sobie archiwalne nr świata koni czy konskiego targu znajdzie w nim ogłoszenia sprzedazy koników polskich jak również konia GRACJANO K czy tego "TALENTA" o którym tyle chałasu ona trafiła do tej stajni tylko i wyłącznie z ogłoszenia wiec niech nie opowiada ze zna ludzi i kupiła w tej stajni swojego jak ona nazywa "SMOKA" czyli GRACJANO K karego wałaszka po QUMBALLU, stała sie tragedia pozar spaliły sie konie rozumiem to doskonle zadzwoniła do "tego wstretnego handlarza i rzeźnika" zapytała czy jest jeszcze jakis kon na sprzedaz bo ona straciła Gracjana ...
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.