ważne!! "Wątek: na pomoc Talentowi"

Witam

Nie moge obojetnie czytac tego co bylo napisane w tym poście  " NA POMOC TALENTOWI " po pierwsze i chyba najważniejsze dziewczyna która pisze wcale nie kupiła tego konia (co wydaje sie być dość istotnym argumentem bo w dyskusji cały czas twierdzi że koń został przez nią kupiony ze uzbierałą tyle pieniedzy i ze zbiera na leczenie itd) a kon dalej stoi w stajni ...
po drugie koń jest zdrowy i nie ma żadnej choroby po 3 ten handlarz którego ona opisuje nie jest handlarzem.. i zycze wszystkim koniom aby miały takie warunki jak tam maja... jesli ktokolwiek ma jakies watpliwosci podam dokłądny adres stajni nr tel do właściciela  i zapraszam wszystkich do obejrzenia konia stajni warunków i zapoznania sie z sytuacja bo to jest jasne naciąganie ludzi na kasę... zapraszam również z lekarzem weterynarii niech zbada konia i powie na co on jest niby chory...mysle ze to powinno rozwiać wszystkie wątpliwości..

poza tym znałem również konia który spłonął [*]  i to ze miał raka jest bardzo mało prawdopodobne bardziej prawdopodobne jest to ze to miał być argument który miał wzbudzić litość  u wszystkich i skłonić ich do przekazania jej pieniędzy..

"« #131 : Grudzień 31, 2009, 11:22:10 » 
Odpowiedz cytując
no i widac tomku, ze nie czytales calej historii od poczatku. kon poszedlby pod noz jak reszta koni ze stajni. a dzeki tej akcji 4 ostatnie koniki znalazly nowe domy. nie uzeram sie juz z takimi tekstami bo to nie ma sensu. poprostu szkoda czasu na takie osoby. a wszystkim , ktoree pomagaly i wspieraly serdecznie dziekuje!!!!! bede na pw informowac o wszytskim co sie dzieje. teraz najwazniejsze jest to zeby go zabrac juz i zaczac jak najszbciej leczenie i zrobic operacje. dzieki temu, ze udalo sie go wykupic, konik bedzie moze mogl biegac  po lakach a nie wyladuje na polce w miesnym. cena kosmiczna jak na chorego konia, wiem o tym ddobrze, ale to brat mojego konia, dla mnie bezcenny tak czy siak, pozatym 10 tysiecy za zycie- czy to odpowiednia cena? ja sie ciesze, ze udalo sie zdoby te 10 tysiecy i Talent bedie mial nowy dom. bezpieczny dom i leczenie. jestem poprostu zwiazana emocjonalnie z tym koniem i juz. ciesze sie, ze brat mojego konia teraz bedzie mial dobry dom, ciesze sie, zepoznalam duzo sympatycznych wspanialych osob, a co do sceptykow, tak jak pisalam, krytykowac latwo a dzialac trudniej. ale to nie ma sensu psuc sobie nerowo na takie osoby. nie znaja calkiem historii i opisza jakies rzecz wyssane z palca. mozna nie pomgaca i poprostu siedziec cicho. takie komentarze nie byly potrzebne. ale juz na szczescie po wszystkim. z mojej strony nic do doania wiecej nie mam w tym watku, jeszcze tylko podam osoby ktore pomagaly, ale to za kilka dni, jak bede miala zdjecie Talenta.
to wszystko fikcja ..

jakie 4 koniki? niech chociaz poda jedno imie? jakis konkret to wszystko bzdura! wyssane z palca dziewczyno jak możesz tak wszystkich oszukiwać? naciągać na kase jestes OSZUSTKĄ !! nie potrafisz podać zandych konkretów bo ich nie ma starasz sie we wszystkich wzbudzić litość ze gracjano K miał raka ze uratowałaś 4 konie jakie?  pytam sie jakie? 

« #142 : Grudzień 31, 2009, 14:17😲5 » 
Odpowiedz cytując
fundacjom pomagalam 10 lat i co , jak ja potrzebowalam ich pomocy to cisza... takze to osobny temat. cena konia wysoka, tlumaczlam juz czemu. w sumie byly 4 konie do sprzedania. i wszystkie 4 terza beda mialy nowy dom. a wiec sie oplacalo. a ze na rzez by trafily to jestem pewna, bo przez czas jak mialam Smoka ( 4 miesiace) facet wyprzedal cala stajnie ( ponad 30 koni) na mieso. tak to a jak najszybciej leczyc. szalona akcja, owszem, ale udana. nie chcialam zeby mi ludzie z forum kupowali konia, dlatego pisalam, ze prosze o dane do zwrotu pieniedzy. jakbym miala zachcianke na konika zeby sobie dupe wozic jak wiekszosc osob to kupilabym zdrowego konia za 3 tysiace, a nie chorego za 10. pozatym pisalam, ze potrzebuje pomocy w wykupieniu go a nie , ze chce konisia ot tak. poprostu nie mialam tyle gotowki naraz. a do tego dochodzi calutki sprzet, leczenie, operacja. pisalam, ze wszystko pokryje ja, tylko nie wiedzialam wtedy ze uda mi sie w tak krotkim czasie skolowac pieniadze na sam wykup. ale udalo sie i tylko to sie teraz liczy.

co Ty piszesz? dziewczyno facet wypzedał cała stajnie ponad 30 koni? w całej tej stajni ma nawet tylu koni!!!!stajni zajmuje sie przede wszystkim hodowlą koników poslkich które wszystkie sa wpisane do ksiag!! klacze maja licencje hodowlane i tylko dzieki temu sa na nie dotacje i sa bardzo długie programy wiec nawet nie ma mozliwosci sprzedazy takich koni tak długo jak te programy sie nie skonczą.. a co dopiero wywożenie koni na rzeź  wiec o czym Ty piszesz dziewczyno?!

pytam sie jeszcze raz o czym Ty piszesz????????????

wątek zamknięty
moze podaj wiecej konkreto, bo na razie wychodzi na to, ze ktos oburzony sie odezwal, ale nie bardzo wiadomo co z czym.
wątek zamknięty
😲 no to ładnie... teraz ciekawe, kto mówi prawdę? czy to marna prowokacja, czy forumowiczka jawnie zrobiła wszystkich w konia  🤔.
wątek zamknięty
Ale jakie więcej konkretów?
Napisał jasno, że koń stoi w stajni, w której stał.
Jest zdrowy i nie zyje w złych warunkach.
Co więcej może podac namiary na to miejsce i udowodnić więc.... 🤔wirek: ?
Dla mnie ta jedna wypowiedź jest dużo konkretniejsza niż cały tamten wątek...
wątek zamknięty
Ze względu na syf jaki się tworzy w okół tego tematu prosiłabym autora wątku, żeby jednak wprost i wobec napisał o jaką stajnię chodzi. Bo teraz to już się z tego zrobił kocioł absudru.
wątek zamknięty
Daniela wiec i tak trzeba poczekac co ma do powiedzenia na ten temat katja.
wątek zamknięty
Ja mysle ze to ze chlopak napisal ze z koniem jest dobrze itd nie jest prawda przez sam fakt napisania. To, ktora ze stron ma racje najpewniej rozsadzilaby wizyta ktorejs z kumatych forumowiczek, ewentualnie w towarzystwie weta i naoczne przekonanie sie ktora z wersji jest prawdziwa. Bo to ze chlopak napisal ze zaprasza i poda numer telefonu o niczym nie przesadza. Tak dlugo jak ktos tego nie sprawdzi obie opinie sa rownorzedne. Poza tym, co z tego ze dostaniesz nr wlasciciela. W jaki sposob swiadczy o zdrowiu konia to ze pogadasz sobie z jego wlascicielem, ktory raczej w tak drazliwej sprawie nie bedzie nawet silil sie na obiektywnosc??
wątek zamknięty
A ja napiszę,że na priv miałam posty,które też podważają wiarygodność Katja .
Posty pisane,przez kogoś mi obcego. Spójne, logiczne. Zawierające mnóstwo informacji .
Teraz mogę o tym wspomnieć . Zachęcałam autora do napisania publicznie -było to na początku akcji Talent.
Być może teraz napisze?
wątek zamknięty
od poczatku to co pisala Katja, jak dla mnie nie trzymalo sie kupy. w swietle informacji, ktore otrzymalam, od osoby, ktorej ufam i znam, twierdze, ze cala ta historia to wielka SCIEMA. wlasciwie na to sa paragrafy, wiec Katja, zycze milego wieczoru.
wątek zamknięty
shift709  i  Katja  może ktoś w końcu coś wyjaśni  🤔  🤔  🤔
wątek zamknięty
Ze względu na syf jaki się tworzy w okół tego tematu prosiłabym autora wątku, żeby jednak wprost i wobec napisał o jaką stajnię chodzi. Bo teraz to już się z tego zrobił kocioł absudru.

Nikt wczesniej nie zabrał w tej sprawie głosu bo nikt z właścicieli nie śledzi takich portali czy postów, a ze w środowisku jeździckim trzeba o czymś rozmawiać to w końcu dotarło to do "źródła" szkoda ze wczesniej nie mogłem w tej sprawie nic powiedzieć. ale dziś skoro juz sie o tym dowiedzielismy czas powiedzieć prawdę, bo nie robi sie takich rzeczy nie masz prawa dziewczyno oczerniać ludzi których nie znasz! a czesto używasz argumentów nie znacie tych ludzi? a Ty znasz?

stajnia znajduje sie w Wielkopolsce pod miejscowością Kępno dokładnie m. Nowa Wieś ,  Trzcinica. jescze dokładniej ok 10 km od Kępna
ja moge mówić faktami i konkretnymi argumentami a nie tak jak ta dziewczyna..
dosyc tej fikcji miarka sie przebrała

ciekaw jestem co masz teraz do powiedzenia?

taka byłaś mądra ? to teraz sie wszystkim wytłumacz gdzie jest koń? moze przeslesz wszystkim zdjecie ze swoim konikiem?

Jestes oszustką i takich ludzi jak Ty trzeba tępić i wsytd mi ze jesteś w naszym środowisku jeździeckim!!!
a grasz na uczuciach bo stajnia sie spaliła... bo po takiej tragedii ludzie chetniej wpłacą każdą zł na konto talenta?
jak mozesz pisać o ludziach o których nic nie wiesz? ile razy ich widziałaś na oczy? co o nich wiesz? potrafisz podać choć jeden konkret? jakiś fakt? który nie bedzie historyjką do zarobienia pieniedzy?

nie boje sie tego powiedzieć JESTES OSZUSTKĄ!!! grasz na uczuciach! i naiwnych ludziach którzy to łapią...
z niecierpliwością czekam az cos napiszesz wczesniej miałaś sporo do powiedzenia bo nikt nie był w stanie podawać konkretnych argumentów bo ludzie nie mieli pojecia o kim mówisz o jakiej stajni..

ja wiem i czekam na Ciebie-i na przeprosiny dla wszystkich ludzi których nabrałaś !! i wyłudziłas pieniadze...bo inaczej sie nie da tego nazwac...
wątek zamknięty
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
14 stycznia 2010 21:00
I wyszło szydło z worka.
A nie mówiłam, ze coś jest nieten teges?
wątek zamknięty
majeczka   Galopem przez życie!
14 stycznia 2010 21:05
no to pięknie.... niespodziewałabym się czegoś takiego na tym forum...na forum na którym mniej więcej większość się zna chociażby wirtualnie ejjj jakoś mi się to w głowie nie mieści...
wątek zamknięty
14 stycznia 2010 21:07
majeczka, No to widocznie byłaś za krótko, bo chyba tutaj już były pokrętne 'akcje ratowania konisiów' nie tylko przez prywatne osoby urządzane, ale także przez fundacje.

Mam rację, voltowicze?
wątek zamknięty
Notariala - to fakt.
Ale może zanim dziewczynę się rozszarpie to poczekajmy aż się tu wypowie  😎
wątek zamknięty
dziewczyny radziłabym jednak poczekać z końcowymi osądami
akcja Katji od poczatku mi się nie podobała, ale... to tylko slowo pisane przeciwko słowu pisanemu dwóch w sumie anonimowych osób

jest ktoś na forum z okolic tej stajni?
wątek zamknięty
No i moglibyśmy chociaż w końcu zobaczyć zdjęcie tego konia na dowód, że on gdziekolwiek istnieje...
wątek zamknięty
shift709 jak dla mnie, też nic nie wniosłeś w swojej wypowiedzi ,oczerniasz inną osobę, Ja chce wiedzieć ,co w końcu z tym koniem i jak wygląda sytuacja . 🤔  🤔  🤔
Dlaczego Katja pisała że koń wymaga leczenia . 🤔
A tak w ogóle czy wiesz kim jest KATJA  🤔

edit .już poprawiłam .DZIĘKI  :kwiatek:
wątek zamknięty
ushia   It's a kind o'magic
14 stycznia 2010 21:22
monia, nie Katija, tylko Katja - to dwie rozne osoby
wątek zamknięty
ja nie musze byc anonimowy nie mam zwyczaju ani czasu na siedzenie na róznych forach teraz zalogowałem sie tutaj zeby cokolwiek w tej sprawie powiedzieć bo nie moge stać obojetnie jak cos  takiego słysze...a dokładnie czytam.....

w tej stajni nie ma rekreacji nie ma pensjonatu   nie ma sportu to stajnia prywatna w malowniczym miesjcu z pieknymi padokami z prawie 3hektarowym stawem  z którego pija sobie konie i głównie sa w niej koniki polskie które sa objete pragramem dodacji i musza byc w ewidencji. ale nie w tym problem.

prosze bardzo niech nie bedzie anonimowo bo to bez sensu

nazywam sie  Alan Kinas mam 26 lat i nie robie sobie żartów  z tego co pisze ławo mnie mozna sprawdzie w necie w wynikach jestem zawodnikiem Wrocławskiego klubu AKU THOMSON startuje  w skokach przez przeszkody, nie wiem co jeszcze chcecie wiedzieć znajdziesz mnie na nk i w kazdych wynikach. czy na stronie klubu.

ktoś dalej twiedzi ze nie mam racji ktoś chce dyskutowac na ten temat? jestem skory do dyskusji i wyjaśnienia tej sprawy! bo dawno ktoś mnie tak nie wkurzył ....

dodam jeszcze ze znam tego konia dokładnie sam go zajeżdżałem jak był jeszcze ogierem sam go zawoziłem do kastracji i sam sie nim opiekowałem przez 3 miesiace wakacji...

ktos ma jakies pytania?
wątek zamknięty
aaaaaaaaaaaaaa

i jeszcze jedno prosze nie pisac do mnie prywatnych wiadomości od tego jest forum wiec dyskutujmy na nim a nie po kryjomu ! ja nie mam nic do ukrycia wiec pozostawiam temat otwarty.

odpowiadam tylko na forum!! niech wszyscy wiedzą!!!
wątek zamknięty
czy ten talent ma w rodowodzie dactylusa Z? wogole mozesz napisac cos wiecedj o tym koniu? jak katja trafila do Was do stajni?
wątek zamknięty
Ja mam-Alan, a czemu to właśnie tę stajnię owa Katja wskazała?
Czemu ją wybrała jako miejsce akcji swojej konfabulacji?
Była u was ? Ten koń istnieje?
😂 zdublowało się nam pytanie
Odpisz wspólnie. I się nie złość na nas. 90% było sceptyków . Nieliczni się dali nabrać.
wątek zamknięty
Taniu, no koń istnieje skoro Alan go zajeżdżał i się nim opiekował 😉
wątek zamknięty
majeczka   Galopem przez życie!
14 stycznia 2010 21:29
Notarialna, chyba nie bo od początku grudnia 2008 r czyli właściwie od powstania tego forum ale ja mam krótką pamięć więc mogłam coś przegapić
shift709 znasz Katje, wiesz kim ona jest i dlaczego wybrała tego konia i tą stajnie? Po co cały ten cyrk? Tylko z chęci wyciągnięcia kasy czy miała z kimś tam zatargi i chciała po nich powiedzmy pojechać...?
wątek zamknięty
Alanie, z tego co kojarzę jesteś właścicielem Nimby co stoi na Partynicach, tak?
wątek zamknięty
14 stycznia 2010 21:31
majeczka, Ale była jeszcze stara voltahorse, gdzie czytałam ją od kilku lat, udzielałam się jakiś rok przed awarią i tutaj od początku jestem też 🙂

A ja myślę, ze Katji się ktoś naraził osobiście i to są prywatne przepychanki. Albo zdesperowana dziewczynka postanowiła wyciułać kaskę na swoje prywatne zachcianki od nieznanych ludzi. Ile trzeba mieć tupetu by zrobic coś takiego :/
wątek zamknięty
Rozumiem, że jesteś sytuacją zdenerwowany, ale zrozum, że szczególnie w tej sytuacji będziemy już nieco podejrzliwi i oczekujemy konkretów.
Nie wiem jak dla pozostalych, ale dla mnie osoba, która przestała być anonimowa jest wiarygodna.

Jeszcze upewnię się - czy chodzi o tego samego konia o imieniu Talent, o którym pisała Katja? Może to jakaś zbieżność imion? Rozumiem, że poprzedni koń Katji pochodził również z tej stajni i rzeczywiście był bratem Talenta?
Koń ten jest na sprzedaż?
Czyli wynikałoby, że Katja chciała kosztem dobrych ludzi po prostu kupić sobie konia, ze względów sentymentalnych spokrewnionego ze swoim poprzednim podopiecznym?
A pozostałe "zagrożone" konie to w ogóle fikcja?
wątek zamknięty
Taniu, no koń istnieje skoro Alan go zajeżdżał i się nim opiekował 😉

No tak.Nie doczytałam w tym zamęcie. Zwrot akcji w Talentgate taki nieoczekiwany.
wątek zamknięty
jak ktoś z was zobaczy sobie archiwalne nr świata koni czy konskiego targu znajdzie w nim ogłoszenia sprzedazy koników polskich jak również konia  GRACJANO K czy tego  "TALENTA" o którym tyle chałasu ona trafiła do tej stajni tylko i wyłącznie z ogłoszenia wiec niech nie opowiada ze zna ludzi i kupiła w tej stajni swojego jak ona nazywa "SMOKA" czyli GRACJANO K karego wałaszka po QUMBALLU, stała sie tragedia pozar spaliły sie konie rozumiem to doskonle zadzwoniła do "tego wstretnego handlarza i rzeźnika" zapytała czy jest jeszcze jakis kon na sprzedaz bo ona straciła Gracjana ...

wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.