ważne!! "Wątek: na pomoc Talentowi"
Notarialna, chyba nie bo od początku grudnia 2008 r czyli właściwie od powstania tego forum ale ja mam krótką pamięć więc mogłam coś przegapić
shift709 znasz Katje, wiesz kim ona jest i dlaczego wybrała tego konia i tą stajnie? Po co cały ten cyrk? Tylko z chęci wyciągnięcia kasy czy miała z kimś tam zatargi i chciała po nich powiedzmy pojechać...?
nie nadarzam juz z odpisywaniem nie znam tej dziewczyny widziałem ja tylko dwa razy w życiu wiec ciezko mi powiedziec ze ja znam, wiem jak wygląda wiem jak wyglada. nie pytajcie mnie po co cały ten cyrk bo ta ja nalezy o to zapytać nie mnie to nie ja to wymysliłem tylko ona...
nie boje sie napisac poraz kolejny JEST OSZUSTKĄ I WYŁUDZA PIENIADZE A HISTORIE KTÓRE WAM SPRZEDAŁA SA FIKCJĄ!!
wątek zamknięty
wiesz, dlaczego nie doszlo do kupna/sprzedazy?
wątek zamknięty
Alanie, z tego co kojarzę jesteś właścicielem Nimby co stoi na Partynicach, tak?
tak
jestem właścicielem wspaniałej NIMBY jak i 7 innych koni jak mówiłem przestałem byc anonimowy ..
wątek zamknięty
Prędzej uwieżę osobie przedstawającej się z imienia i nazwiska na forum niż takiej anonimowej proszącej o pomoc.
Nosz kurde..
Zazwyczaj jest tak, ze jak dochodzi do ratowania konia to najbardziej chętni są do podawania konta, ale już do podawania takich bardziej mętnych informacji już tacy chętni nie są...
Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniadze.
wątek zamknięty
czy ktos ma telefon do Katiji i moglby ja powiadomic - chocby smsem - ze tu maly chaos mamy?
wątek zamknięty
Met, Nie Katija tylko Katja. To dwie różne osoby...
wątek zamknięty
Rozumiem, że jesteś sytuacją zdenerwowany, ale zrozum, że szczególnie w tej sytuacji będziemy już nieco podejrzliwi i oczekujemy konkretów.
Nie wiem jak dla pozostalych, ale dla mnie osoba, która przestała być anonimowa jest wiarygodna.
Jeszcze upewnię się - czy chodzi o tego samego konia o imieniu Talent, o którym pisała Katja? Może to jakaś zbieżność imion? Rozumiem, że poprzedni koń Katji pochodził również z tej stajni i rzeczywiście był bratem Talenta?
Koń ten jest na sprzedaż?
Czyli wynikałoby, że Katja chciała kosztem dobrych ludzi po prostu kupić sobie konia, ze względów sentymentalnych spokrewnionego ze swoim poprzednim podopiecznym?
A pozostałe "zagrożone" konie to w ogóle fikcja?
zagrozeone konie to fikcja rzeźnia to fikcja chore konie to fikcja a "talent" jest spokrewniony z jej nie żyjacym koniem GRACJANO K /QUMBALL to jest jedyny fakt!!!
wątek zamknięty
dwie rozne. jedna z malej, druga z duzej. i jednym 'i' sie roznia. tyle kojarze 😉
jednej z kolezanek proponuje zmiane nicka, bo to tez problem robi
wątek zamknięty
Tak sobie luźno rozmyślam...
Właściciel Talenta ma pewnie umowę kupna-sprzedaży poprzedniego konia. Ma więc personalia Katji a więc i możliwość wyjaśnienia z nią sobie wszystkiego.
Można to potraktować jako pomówienia czy coś...
Żebym nie była źle zrozumiana, bardzo dobrze, że ktoś na forum napisał jak się sprawa ma, wielu z nas miało od początku wątpliwości.
Pewnie niedługo doczekamy się publicznych przeprosin od Katji. Oby...
wątek zamknięty
No dla mnie anonimowy już nie jesteś, kojarzę Cię właśnie stamtąd.
Mam rozumieć, że koń o imieniu Talent istnieje. A Ty Alanie znasz osobiście właściciela Talenta. Koń jest zdrowy i żadna krzywda mu się nie dzieje. Po pożarze osoba o nicku Katja zadzwoniła do właściciela Talenta i zapytała się czy jakiś koń jest na sprzedaż. Znała to miejsce z wcześniejszego zakupu Gracjano K. Okazało się, że jest właśnie koń o imieniu Talent. Następnie Katja rozpętała kłamliwą historię na temat tego, że koń jest chory i trafi do rzeźni i ona chce go zakupić.
Czy Talent nadal przebywa w swojej stajni?
wątek zamknięty
http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,13429.0.htmlPrzeleciałam pośpiesznie ten cały wątek.
Uff... bałam się,że jakoś tam napierniczałam na właściciela konia-ale nie.Gdybym napierniczała-to bym przeprosiła.
Niekoniecznie może chodzić o wyłudzanie ,oszustwo- może to jakaś choroba?
Tunrida! Gdzie się podziewasz? Potrzebny być może psychiatra.
Piszę to jak najbardziej serio-może dziewczyna nie jest zdrowa tak do końca?
wątek zamknięty
Mam rozumieć, że koń o imieniu Talent istnieje. A Ty Alanie znasz osobiście właściciela Talenta. Koń jest zdrowy i żadna krzywda mu się nie dzieje. Po pożarze osoba o nicku Katja zadzwoniła do właściciela Talenta i zapytała się czy jakiś koń jest na sprzedaż. Znała to miejsce z wcześniejszego zakupu Gracjano K. Okazało się, że jest właśnie koń o imieniu Talent. Następnie Katja rozpętała kłamliwą historię na temat tego, że koń jest chory i trafi do rzeźni i ona chce go zakupić.
dokładnie jest tak jak piszesz kon nie opuścił swojej stajni ,a skoro taka zła ta stajnia to pytanie mam takie dlaczego po tragicznym pożarze dziewczyna wraca do stajni z ktorej kupiła konia? nie wydaje sie wam to dziwne skoro mówi takie rzeczy o tym "rzeźniku handlarzu ?"
wątek zamknięty
shift709, dzięki za odpowiedź
sprawdziłam Świat Koni z czerwca
rzeczywiście są konie z "sygnowaniem" K
jest konik polski Madera K, jest Geronimo K (co ciekawe od Gracji po Dactylus Z, po TALENT po Fortuin Z - przy nich jest podany jeden numer telefonu
w tym samym numerze jest Gracjano K (od Gracja po Dacytlus Z, po Qumball po Kimball), ale kontakt do sprzedającego jest inny (jako sprzedający występuje kobieta Karolina Kołodziej)
edit. sprawdziłam też na stronie Świata Koni - wszystkie konie były oferowane z jednego miejsca, z dwoma numerami kontaktowymi
wątek zamknięty
Poczułam się zobowiązana do wypowiedzi, ponieważ w tej sprawie spotkałam się z Katją OSOBIŚCIE, więc mam informacje bezpośrednio od niej. Podkreślam, ze nie znam ani stajni, ani konia. Ale shift709 rzuca tu dość poważne oskarżenia, które chociaż częściowo mogę rozwiać.
Katja ostatecznie nie kupiła konia. Z tego, co wiem, wszystko było nagrane, wiem, ze była omówiona na pensjonat (nawet nie od niej) i że dzień przed transportem właściciel zadzwonił do niej i wszystko odwołał. I nie ukrywała tego faktu przede mną.
Byłam jedną z osób, które wpłaciły jej pewną kwotę. Cała kwota została mi zwrócona. Nie widzę, żeby odzywał się tu ktoś z rzekomo "naciągniętych", więc nie masz prawa nazywać jej oszustką. I wcale nie zbierała na jego leczenie, podkreślała, że to sfinansuje sama! Więc ta częśc zarzutów jest bezpodstawna!
W czasie rozmowy ze mną Katja nigdy nie powiedziała, że w stajni konie mają złe warunki - podkreślała, że mają czysto i pod dostatkiem jedzenia. Ale dodała, że właściciel nie radzi sobie z nimi i generalnie konie są przerażone i nie do opanowania. Nigdy nie nazwała właściciela handlarzem! Mówiła jedynie, że ponieważ nie radzi sobie z końmi, to się ich pozbędzie.
I owszem, trafiła do Was z ogłoszenia - bo Gracjano to Smok, czyli jej koń, który spłonął, a nie Talent z wątku.
Nie wnikam w kwestie zdrowia konia ani kompetencji właścicieli - bo każda strona przedstawia je inaczej, a nie mam możliwości sprawdzić. Ale nie może byc mowy o wyłudzaniu...
wątek zamknięty
tak jeżdze we Wrocławiu na partynicach !! tak włąsciciel ma dane tej dziewczyny ale powiedzcie sami co mozna z tym zrobic co da jak sie pójdzie z tym do adwokata czy sądu nic to nie da strata czasu... ale nich wszyscy wiedzą ze to co wypisuje to sa brednie
dawno sie tak nie wkurzyłem nie biore udziału w takich dyskusjach ale nie moge byc obojetny, skoro jako jedyny z was znam to sprawe!
wątek zamknięty
ewabe, Katja celowo wprowadziła ludzi w błąd mówiąc, że konie trafią na rzeź. To jest podłe.
wątek zamknięty
Ja to się cieszę,że mnie Opatrzność Boska chroniła,ufffff
Katja zadzwoniła do mnie parę dni temu,zapytać o miejsce w stajni i usłyszałam stały jej tekst:
"...muszę zabrać konia najdalej w niedzielę z jego stajni,to jest ostateczny termin,bo inaczej pojedzie na kabanosy"
I dalej,że:
ona nie ma pieniędzy na pensjonat,bo wydała całe na wykup Talenta i że zapłaci mi może na koniec miesiąca
O Boże,dzięki wielkie,że uchroniłeś mnie przed chęcią ulitowania się nad BIDULKĄ
wątek zamknięty
Jeśli Katja skłamała świadomie, z premedytacją, to sama dałam się nabrać!
Ja jednak wierzę, że może jednak Katja działała w dobrej wierze.
Sądząc po postach jest młodziutka, łatwowierna. (Przynajmniej taki mam obraze jej osoby zbudowany z jej poprzednich postów.)
Może od kogoś usłyszała, że "facet konie wyprzedaje, że możliwe, że na rzeź". Jeśli słyszała od kogoś coś złego na temat tego hodowcy, mogła ślepo uwierzyć. Kiedyś była w stajni, widziała może warunki nie takie, jakie zna ze stajni sportowych i dodając jedno do drugiego wyrobiła sobie zdanie, że Talentowi dzieje się krzywda. I że trzeba go szybko ratować.
Nie mam pojęcia. Wróżką nie jestem. A że wierzę w ludzi, to jakoś tak nie chce mi się wierzyć, by zachowanie Katji było wyrachowanym, przemyślanym działaniem.
wątek zamknięty
W czasie rozmowy ze mną Katja nigdy nie powiedziała, że w stajni konie mają złe warunki - podkreślała, że mają czysto i pod dostatkiem jedzenia. Ale dodała, że właściciel nie radzi sobie z nimi i generalnie konie są przerażone i nie do opanowania. Nigdy nie nazwała właściciela handlarzem! Mówiła jedynie, że ponieważ nie radzi sobie z końmi, to się ich pozbędzie.
na forum przedstawiła nam jednak zupełnie inne fakty!
ja bym bardzo chciała, żeby ktos ze starych wyjadaczy podjechał do tej stajni i sam ocenił tę sytuację. zobaczył konia, warunki, zrobił zdjęcia.
bo to juz się w głownie kręci od ilości opini
wątek zamknięty
F, ja proponowalam Katji darmowy pensjonat na czas wykopania sie z dlugow
nie rozumiem tego wszystkiego
wątek zamknięty
rtk zna Alana osobiście. Myślę, że ona mogłaby odnieść się do tego czy wierzyć.
wątek zamknięty
Poczułam się zobowiązana do wypowiedzi, ponieważ w tej sprawie spotkałam się z Katją OSOBIŚCIE, więc mam informacje bezpośrednio od niej. Podkreślam, ze nie znam ani stajni, ani konia. Ale shift709 rzuca tu dość poważne oskarżenia, które chociaż częściowo mogę rozwiać.
Katja ostatecznie nie kupiła konia. Z tego, co wiem, wszystko było nagrane, wiem, ze była omówiona na pensjonat (nawet nie od niej) i że dzień przed transportem właściciel zadzwonił do niej i wszystko odwołał. I nie ukrywała tego faktu przede mną.
Byłam jedną z osób, które wpłaciły jej pewną kwotę. Cała kwota została mi zwrócona. Nie widzę, żeby odzywał się tu ktoś z rzekomo "naciągniętych", więc nie masz prawa nazywać jej oszustką. I wcale nie zbierała na jego leczenie, podkreślała, że to sfinansuje sama! Więc ta częśc zarzutów jest bezpodstawna!
I owszem, trafiła do Was z ogłoszenia - bo Gracjano to Smok, czyli jej koń, który spłonął, a nie Talent z wątku.
Nie wnikam w kwestie zdrowia konia ani kompetencji właścicieli - bo każda strona przedstawia je inaczej, a nie mam możliwości sprawdzić. Ale nie może byc mowy o wyłudzaniu...
no prosze jest jedna odwazna
nie ma spawy ja żucam powazne oskarzenia? ja to co mi powiesz na temat tego co ona przez cały czas wypisywała? co? jak sama powiedzialas nie znasz stajni a ja znam! nie znasz właściciela a ja znam! pracowałem w tej stajni przez 3 misiece zajeździłem w tym czasie 7 koni urdził sie w tym czasie 1 źrebak, z którymi konimi własciciel sobie niby nie radzi? z konikiami polskimi? z których wieskszość trafia do hipoterapi? straszne z nich stworzenia skoro jezdza na nich niepełnosprawne dzieci a taki zły z niego włąściciel ze zabrał 3 konia na tarpaniade-dla tych co nie widza to impreze oganizowana w sierakowie tylko dla koników polskich i ja sam startowałem tam na próbie terenowej na koniku polskim młodym ogierku, a dwie klaczy pojechały na wystawe... czy rzeźnicy zawożą konioe na wystawy ? na zawody? o czy Ty chcesz ze mna dyskutowac ciesz sie ze zwróciła Ci pieniadze
a gdybym ja nie poruszył tego tematu kto wiedziałby ze kon jednak nie został kupiony??
ile os byłoby oszukanych?
wątek zamknięty
Alan,ty sobie raczej zrób dużo kawy. Długa noc przed tobą.
A rano będziesz doświadczonym dyskutantem . 😉
I może zostaniesz na dłużej -już pokojowo i spokojnie? Kto wie?
Jeśłi wolno-jeszcze jedno pytanie-czy cena -10 000,00 zł -też była nieprawdziwa?
wątek zamknięty
mówie całkiem powaznie
zapraszam was wszystkich nie wiem w jakas wolna niedziele kiedy chcecie pokaze wam te "chore" konie i to wszystko o czym było pisane...
wielkopolska to nie koniec świata mysle ze wiecej os mnie zna niz tylko jedna
wątek zamknięty
Zapewne Alanie więcej osbó Cię zna. Ja mam zaufanie do rtk dlatego o niej napisałam. 🙂
Jednak czuję w moczu, że można Ci wierzyć.
wątek zamknięty
1. Alan to facet ktory mial sie zenic z cortka szefa stajni, i chcial miejsce na swoje konie, dlatego "stare" zostawaly wyprzedawane, tak trafilam na Gracjana, mojego Smoka
2. w dniu tragedii stajni naszej dowiedzialam sie, ze wszystkie koniki polskie i matka Smoka poszly na mieso i ze zostaly 4 koniki , w tym brat Smoka, i ze do 10 stycznia jest czas je zabrac
3. jakie wyludzanie pieniedzy? tak jakby nie bylo to z MOICH WLASNYCH pieniedzy mialam kupic młodego, Talenta, a raczej Gerniomo-K jak sie okazalo
4. w srode bylam konia og;adac, dalam zaliczke, w sobote sie dowiaduje ze nic z tego. w niedziele mialam konia zabierac....
5. wiec o co cala afera? ze niby Ja oszukuje? no bez jaj.
p.s. okazalo sie , ze jeszcze zostalo kilak zrebakow konikow poslkich
hmm dziwnym trafem wlascicle sam przyznal, ze wszystkie inne zostaly jak to ujal "zlikwidowane"
wątek zamknięty
kazdy ma mozliwość sprawdzić ja nie pisze jako osoba anonimowa i podam adres i zapraszam Ciebie również bo widze ze ja bronisz wiec tym bardziej szczerze Cie zapraszam!
poznaj fakty a nie historyjki!!
wątek zamknięty
Jednak czuję w moczu, że można Ci wierzyć.
I Ty mówisz,że to ja mam fajne teksty. 😂
wątek zamknięty
ewabe - no do jasnej cholery!!! Katja wyraźnie pisała, że koń pójdzie na rzeź, że właściciel się nie zna i generalnie wiadro pomyj na niego wylała. Napisała też, że Talent wymaga zabiegu i jak najszybszego leczenia bo jest chory. Dodała, że go KUPIŁA! oraz, że dzięki niej z tej stajni udalo się uratować również cztery inne potrzebujące konie.
To co to do diabła ma być? 🤔
wątek zamknięty
Dobrze,że wątek zamknięty. Nie da się kasować.
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.