dzień dobry srokate rządzi! zauważyliście że jeżeli w terenie mija się spacerowiczów to zawsze wołają: "o jaki ładny ten łaciaty" pomijając resztę koni w grupie? 😉 pochwalę się swoim "łaciatym" Ozon hc foto. Katarzyna Okrzesik
[quote author=ozzy_bb link=topic=143.msg1093626#msg1093626 date=1312536232] dzień dobry srokate rządzi! zauważyliście że jeżeli w terenie mija się spacerowiczów to zawsze wołają: "o jaki ładny ten łaciaty" pomijając resztę koni w grupie? 😉 pochwalę się swoim "łaciatym" Ozon hc [/quote] Tak. Dzieciaki za łaciakami to zawsze bardziej niż za innymi końmi, które były gniade bądź kasztanowe. Chociaż starsi częściej krzyczą, że ładna krowa. 😁
[quote author=Być. link=topic=143.msg1093876#msg1093876 date=1312547620] [quote author=ozzy_bb link=topic=143.msg1093626#msg1093626 date=1312536232] dzień dobry srokate rządzi! zauważyliście że jeżeli w terenie mija się spacerowiczów to zawsze wołają: "o jaki ładny ten łaciaty" pomijając resztę koni w grupie? 😉 pochwalę się swoim "łaciatym" Ozon hc [/quote] Tak. Dzieciaki za łaciakami to zawsze bardziej niż za innymi końmi, które były gniade bądź kasztanowe. Chociaż starsi częściej krzyczą, że ładna krowa. 😁 [/quote] Dzieci też potrafią zapytać "a cemu ta pani jedzie na klówce?"🙂😉) Pytanie... jak doprowadzacie białe łaty do stanu używalności? wiadomo że nie zawsze można konia "wyprać".. jakieś domowe sprawdzone sposoby?
[quote author=ozzy_bb link=topic=143.msg1094784#msg1094784 date=1312652938] [quote author=Być. link=topic=143.msg1093876#msg1093876 date=1312547620] [quote author=ozzy_bb link=topic=143.msg1093626#msg1093626 date=1312536232] dzień dobry srokate rządzi! zauważyliście że jeżeli w terenie mija się spacerowiczów to zawsze wołają: "o jaki ładny ten łaciaty" pomijając resztę koni w grupie? 😉 pochwalę się swoim "łaciatym" Ozon hc [/quote] Tak. Dzieciaki za łaciakami to zawsze bardziej niż za innymi końmi, które były gniade bądź kasztanowe. Chociaż starsi częściej krzyczą, że ładna krowa. 😁 [/quote] Dzieci też potrafią zapytać "a cemu ta pani jedzie na klówce?"🙂😉) Pytanie... jak doprowadzacie białe łaty do stanu używalności? wiadomo że nie zawsze można konia "wyprać".. jakieś domowe sprawdzone sposoby? [/quote] Tak, krowy to jednak i konie i te prawdziwe mućki. 😁 Chociaż szczerze powiedziawszy jak moja Młoda idzie ze mną na spacer to i tak robię furorę wśród dzieciaków, starszych ludzi i ogólnie, prawie u wszystkich. Muszę się uśmiechać, dziękować i pilnować się, bo jeszcze obrosnę w piórka i zacznę jeździć z nią na pokazy. 😁
tez kocham srokacze chociaż nie powiem dopiero od 1,5 roku😉 Klacz w naszej stajni była źrebna a tak mi jej charakter sie podobał ze postanowiłam kupic tego źrebaka🙂 jak klacz była w 10 miesiącu zapłaciłam zaliczke i trzymałam kciuki ze bedzie gniada klacz;D a tu co przyzedł łaciaty ogier;D ale ze juz zaliczka wpłacona postanowiłam sie nie wycofywac i nie żałuje;D teraz za zadne skarby nie sprzedałabym tego konika🙂 dziś ma rok i pięć miesięcy 160 cm w kłębie Matka Goldi Ojciec Labirynt tak więc małopolak pełną gębą tylko o dziwo z profilem garbonosym i rokujacy na 176 cm w przyszlosci😉 Konisko mi sie trafiło jak ślepiej kurze ziarno - grzeczny posłuszny odważny wręcz idealny🙂
"jak doprowadzacie białe łaty do stanu używalności?"
ozzy_bb -na suche plamy z gnoju -pocieranie węglem drzewnym, inne to chyba tylko odplamiaczem lub deszcz. Chyba, że tak jak u mnie deszcz=kąpiel błotna
TRATATA Na prawdę węgiel drzewny? Ja kiedyś próbowałam i miałam szarego konia i czarne ręce 🤔 Może coś robiłam nie teges? Od tamtego czasu niestety tylko gąbka+ szampon działają. Jak przeprowadzasz "operację"? PS. Słyszałam o nacieraniu kredą... Próbował ktoś?
[quote author=ozzy_bb link=topic=143.msg1154477#msg1154477 date=1318333146] TRATATA Na prawdę węgiel drzewny? Ja kiedyś próbowałam i miałam szarego konia i czarne ręce 🤔 Może coś robiłam nie teges? Od tamtego czasu niestety tylko gąbka+ szampon działają. Jak przeprowadzasz "operację"? PS. Słyszałam o nacieraniu kredą... Próbował ktoś? [/quote] bo to się konar brzozy opala w ognisku i tym żółte plamy na koniu pociera, potem NA SUCHO szczotką włosianą czyścic i białe zostaje, a pyłu nie ma ani na rękach , ani na koniu, aby na szczotce.
dopisuje sie do watku ze swoim prezentem ślubnym 🙂 Gandalf ok. 6 letni walach - :P paszport jeszcze nie doszedl 🙂 Dawno nie spotkałam się z tak uczuciowym koniskiem. Ma ok. 170/175? w kłębie. Nie miałam czasu się nim jeszcze dokładniej zając, zmierzyć obadac 🙂 remont domu zabiera mi cały wolny czas, który miał być poświęcony dla koni.
Nigdy nie chciałam mieć srokacza, jak kupiłam, byłam z powodu jego maści głęboko nieszczęśliwa, po sprzedaży zarzekałam się, że nigdy więcej, że chcę gniadego bez odmian. Teraz mi się zrobiło tęskno za sorkaczami i za każdym razem jak widzę łatka to się nim zachwycam 🤔wirek:
Ja się wcisnę trochę wspomnieniowo. Pamięta ktoś jeszcze mojego ciapka?