Konie srokate

żebyś wiedziała  😀

na codzień wygląda tak :
no wkońcu temat dla mnie

Tak jak dla mnie 😀 Kocham tą masc , mam jednego łaciatego a drugiego siwka .
dzień dobry
srokate rządzi! zauważyliście że jeżeli w terenie mija się spacerowiczów to zawsze wołają: "o jaki ładny ten łaciaty" pomijając resztę koni w grupie? 😉
pochwalę się swoim "łaciatym"
Ozon hc

foto. Katarzyna Okrzesik
edzia69   Kolorowe jest piękne!
05 sierpnia 2011 10:56
dzieci jak maja do wyboru jednomaścistego, a łaciatego zawsze biorą łaciatego, dlatego my mamy dla dzieci kolorowe
[quote author=ozzy_bb link=topic=143.msg1093626#msg1093626 date=1312536232]
dzień dobry
srokate rządzi! zauważyliście że jeżeli w terenie mija się spacerowiczów to zawsze wołają: "o jaki ładny ten łaciaty" pomijając resztę koni w grupie? 😉
Ozon hc
[/quote]
Tak. Dzieciaki za łaciakami to zawsze bardziej niż za innymi końmi, które były gniade bądź kasztanowe. Chociaż starsi częściej krzyczą, że ładna krowa.  😁
[quote author=Być. link=topic=143.msg1093876#msg1093876 date=1312547620]
dzień dobry
Ozon hc
[/quote]
Tak. Dzieciaki za łaciakami to zawsze bardziej niż za innymi końmi, które były gniade bądź kasztanowe. Chociaż starsi częściej krzyczą, że ładna krowa.  😁
[/quote]
Dzieci też potrafią zapytać "a cemu ta pani jedzie na klówce?"🙂😉)
Pytanie... jak doprowadzacie białe łaty do stanu używalności? wiadomo że nie zawsze można konia "wyprać".. jakieś domowe sprawdzone sposoby?
[quote author=ozzy_bb link=topic=143.msg1094784#msg1094784 date=1312652938]
[quote author=Być. link=topic=143.msg1093876#msg1093876 date=1312547620]
dzień dobry
Ozon hc
[/quote]
[/quote]
Dzieci też potrafią zapytać "a cemu ta pani jedzie na klówce?"🙂😉)
Pytanie... jak doprowadzacie białe łaty do stanu używalności? wiadomo że nie zawsze można konia "wyprać".. jakieś domowe sprawdzone sposoby?
[/quote]
Tak, krowy to jednak i konie i te prawdziwe mućki.  😁 Chociaż szczerze powiedziawszy jak moja Młoda idzie ze mną na spacer to i tak robię furorę wśród dzieciaków, starszych ludzi i ogólnie, prawie u wszystkich. Muszę się uśmiechać, dziękować i pilnować się, bo jeszcze obrosnę w piórka i zacznę jeździć z nią na pokazy.  😁
tez kocham srokacze chociaż nie powiem dopiero od 1,5 roku😉
Klacz w naszej stajni była źrebna a tak mi jej charakter sie podobał ze postanowiłam kupic tego źrebaka🙂 jak klacz była w 10 miesiącu zapłaciłam zaliczke i trzymałam kciuki ze bedzie gniada klacz;D a tu co przyzedł łaciaty ogier;D ale ze juz zaliczka wpłacona postanowiłam sie nie wycofywac i nie żałuje;D teraz za zadne skarby nie sprzedałabym tego konika🙂 dziś ma rok i pięć miesięcy 160 cm w kłębie
Matka Goldi
Ojciec Labirynt
tak więc małopolak pełną gębą tylko o dziwo z profilem garbonosym i rokujacy na 176 cm w przyszlosci😉
Konisko mi sie trafiło jak ślepiej kurze ziarno - grzeczny posłuszny odważny wręcz idealny🙂
nasza łata

TRATATA   Chcesz zmienić świat? -zacznij od siebie!
05 października 2011 10:19
"jak doprowadzacie białe łaty do stanu używalności?"

ozzy_bb  -na suche plamy z gnoju -pocieranie węglem drzewnym, inne to chyba tylko odplamiaczem lub deszcz. Chyba, że tak jak u mnie deszcz=kąpiel błotna
sylwiaj jako źrebaczek był przesłodki a teraz jest cudowny 😍
TRATATA Na prawdę węgiel drzewny? Ja kiedyś próbowałam i miałam szarego konia i czarne ręce 🤔 Może coś robiłam nie teges? Od tamtego czasu niestety tylko gąbka+ szampon działają. Jak przeprowadzasz "operację"?
PS. Słyszałam o nacieraniu kredą... Próbował ktoś?
edzia69   Kolorowe jest piękne!
11 października 2011 13:16
[quote author=ozzy_bb link=topic=143.msg1154477#msg1154477 date=1318333146]
TRATATA Na prawdę węgiel drzewny? Ja kiedyś próbowałam i miałam szarego konia i czarne ręce 🤔 Może coś robiłam nie teges? Od tamtego czasu niestety tylko gąbka+ szampon działają. Jak przeprowadzasz "operację"?
PS. Słyszałam o nacieraniu kredą... Próbował ktoś?
[/quote]
bo to się konar brzozy opala w ognisku i tym żółte plamy na koniu pociera, potem  NA SUCHO  szczotką włosianą czyścic i białe zostaje, a pyłu nie ma ani na rękach , ani na koniu, aby na szczotce.
na żółte plamy super jest pumeks 😉
Ciekawy patent wybielający:
gosia15   koń-symbol nieposkromionej wolności
13 października 2011 20:40
Para koni srokatych w zaprzęgach fajnie wygląda.Konie srokate są cudowne i piękne ale nie przebiją te z gniadym i karym umaszczeniem.
Mój łaciak i jej pierwsze zawody 😉

Pursat   Абсолют чистой крови
13 października 2011 22:25
Fajna krowa. 😀
domiwa   W poszukiwaniu prawdy, mojej prawdy...
16 października 2011 19:45
A ja mam cos ciekawego 😉 Poznaje ktos?
czyli obie siostrzyczki dają rade  🏇
coś więcej proszę  🙇
16 października 2011 21:04
Zdjecia piekne nie sa i ujecia tez do bani. Ale prosze🙂Cos tam mam jeszcze chyba.
a co to za zawody?
17 października 2011 07:36
Konkurs mysliwski L w Kwidzynie 😉

zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
17 października 2011 16:12
dopisuje sie do watku ze swoim prezentem ślubnym 🙂
Gandalf ok. 6 letni walach - :P paszport jeszcze nie doszedl 🙂
Dawno nie spotkałam się z tak uczuciowym koniskiem.
Ma ok. 170/175? w kłębie.
Nie miałam czasu się nim jeszcze dokładniej zając, zmierzyć obadac 🙂
remont domu zabiera mi cały wolny czas, który miał być  poświęcony dla koni.

Nasza krówka najprawdopodobniej pojedzie do Szwecji do woltyżerki  🙂

amazonka świetny jest!  😍

Nigdy nie chciałam mieć srokacza, jak kupiłam, byłam z powodu jego maści głęboko nieszczęśliwa, po sprzedaży zarzekałam się, że nigdy więcej, że chcę gniadego bez odmian.
Teraz mi się zrobiło tęskno za sorkaczami i za każdym razem jak widzę łatka to się nim zachwycam  🤔wirek:

Ja się wcisnę trochę wspomnieniowo. Pamięta ktoś jeszcze mojego ciapka?

To się pochwalę moimi srokaczami
HallDance z mojej hodowli  😎

Przystojniak i Bermenka jeszcze młodzież  😉

A reszta u nowych właścicieli w Niemczech

Sorki sorki!
W takim razie dorzucam Paj-Tixe

I jakiś, tam już nie pamiętam 😉
Supra, dla tarantów jest taranci temat 😉
Łaciata   Forever in my heart ♥
22 października 2011 14:14
supra - ten ostatni ma bardzo ładnie umaszczony pyszczek, ciekawie 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się