dlaczego kot ugniata miejsce, gdzie ma zamiar się położyć? Tomasza nie ma, koty grasują teoretycznie nie wolno im wchodzić na łóżko, praktycznie jak tylko drzwi się zamknął to tam są 🙂
kpik uwielbiam Twojego zwierza 💘 cieciorka i jak Wam sie ulozyla wspolpraca? 🤣 Brzask cudny olbrzym 😉
Ja niespecjalnie moge sie w watku udzielac, gdyz od smierci mojego najukochanszego kocurka prawie 2 lata temu jakos nie moge sie zebrac i przygarnac nastepnego. Przedstawiam wiec Wam mojego niezapomnianego... madrzejszy od niejednego psa... 👀 ba, pomagal mi nawet sciagac na klasowkach 😁
Kate koty generalnie ugniatają różne miejsca , ponoć gdy czują się bezpiecznie - tak samo robią gdy się do maminego cycka przysysają i ugniatają wokół sutka , chyba po to by pobudzić wydzielanie mleka , ale w dorosłym życiu nie wiem czemu służy to ugniatanie 😉 Ponoć ugniataną osobę uważają za swoją najbardziej zaufaną 😀 My w domu na to mówimy "ugniatanie drożdżowego" 😉
Mnie tylko Kitka zaczęła niedawno ugniatać , ale ona w ogóle chyba zmieniła "preferencje" - zawsze spała z rodzicami lub z siostrą , a ostatnio tylko ze mną chyba , że pójdzie do siostry , a siostra zamknie drzwi . W ogóle lubi u mnie w dzien spać i na oknie ( albo w kuchni ) czas spędzać . Coraz częściej pojawia się u mnie także Hiszpan 😀
a no, fajny jest, tylko trochę wredny. 😉 bym Ci pożyczyła, ale to największy pieszczoch mojej mamy, nawet sobie nie wyobrażam co by mnie wtedy w domu czekało.. 😲
Pies broni kota przed wszystkim i wszystkim (2 dorosłe koty w domu) a kot wtula się, bawi, gryzie i tarmosi psa 😁 trzeba przyznać, że się bardzo lubią 🙂
Ponoć ugniataną osobę uważają za swoją najbardziej zaufaną 😀 My w domu na to mówimy "ugniatanie drożdżowego" 😉
Pozdrawiam 🙂
Często gniotą niewyssane kocięta-takie,które za wcześnie zostały odsadzone od cyca.Ale nie ma chyba na to jednej reguły.Bardzo wiele kotów robi tak w ramach pieszczot.Niektóre ślinia sie przy tym niemiłosiernie-np nasza Ślepotka! 😁 My na to mówimy "szycie butów" albo "ugniatanie kapusty" 🤣
Kociątko namiętnie ugniatało. Nie do pomyślenia, żeby kot poszedł spać bez ugniatania. Pinka natomiast robi to tylko podczas pieszczot i raczej wysuwa i chowa pazurki niż ugniata.
Tak zbiorczo - piękne kociambry się pojawiają na waszych fotkach 😍 Ale nie byłabym sobą, jakbym nie napisała, że Brzaskowa kocica powala na kolana. Prawdziwa kobita!
Co do ugniatania, to Duda z rzadka zniża się do takich praktyk, ale Fredziszon i Honsu mogą godzinami łapami przebierać. Ot, taki atawizm (bo raczej nie wczesniejsze odstawienie od cyca, bo Fredzik de facto od cycka nigdy nie odeszła 😡 )
Strzyguś, ty się ciesz, ze to tylko biszkopty. A nie karp z wigilijnego stołu ściągany bez pardonu na oczach wszystkich gości i rodziny 🙄 A jak teściu kota chciał pogonić, to jeszcze osyczany został.
Moja grubasica też ugniata namiętnie szczególnie mój brzuch-bo na nim zwykła zasypiać-chowając i wysuwając pazurki ale robi to na tyle delikatnie ze jeszcze mnie nie zahaczyła 😉-wie ze to grozi lotem koszącym z łózka (...a tego by kociamber nie chciał,o nie),ja to nazywam "ciastolinka",kota prawie zawsze przy tym mruczy i czasem wysuwa koniuszek jezyka-to mi sie kojarzy z małym dzieckiem które jest czyms szalenie zajete i z przejecia wystawia jezyk-podobno sama tak robiłam jak rysowałam 😀