Mialam wiele lat kocura, ktory chodzil ze mna jak pies wszedzie, na spacery i do sklepu, czekal pod szkola zawsze o tej samej porze, nawet u weta siedzial spokojnie i z pogarda patrzyl na reszte panikarzy😉
Jednoczesnie byl straszliwie niezalezny, ale tak cholernie lojalny i oddany.
To byl najzwyklejszy dachowiec, przyniesiony do nas jako juz dorosly kocur.
Niesamowicie mi go brakuje.
Kiedy odszedl, zdecydowanie nie chcialam nastepnego kotowatego. No ale wyszlo jak wyszlo, Rita sie wprosila i nie zaluje 🙂
CALKOWICIE inny charakter, ale absolutnie zdrajca nie jest😉 szuka kontaktu na kazdym kroku, najchetniej uczestniczylaby w kazdej czynnosci<doslownie>.
Zgadzam sie z tym co napisala
cieciorka, m,in tez z tym, ze 'gama charakterów jest szersza niz u psów. więc pewnie i zdrajcy się znajdą- ale wyjatki potwierdzają regułę' wink
Nikt mnie nie przekona nad wyzszoscia kotow nad psami ani odwrotnie.
A 'kota-zdrajce' tez przerabialam, zdecydowanie takiego, ktory tylko po żarcie do nas wpadal i uciekal dalej.
U psow ten charakterek zalezy tez od rasy przeciez.
Kiedy przyblakala sie do mnie Rita ktos napisal, ze koty wybieraja sobie wlascicieli. Tez w to wierze. Rita mnie lubi, innych toleruje. Od nikogo nie ucieka, kazdemu poglaskac sie da, ale sama przychodzi tylko na moje kolana, tylko na moje zawolanie.
Jednoczesnie mam w domu mega radosnego spaniela, ktory okazuje ogromna radosc na widok kazdej napotkanej osoby.
1😲 dla kota jesli chodzi o moje odczucia niestety w tym wypadku, choc psy uwielbiam i nie wybrazam sobie psa nie miec.
Rozpisalam sie, wygadalam, moze ktos doczytal.
pozdrawiamy🙂
p.s.
magda , moja tez zalapuje takie glupawki, takze lacze sie w bolu 😉
staram sie moja wymeczyc maxymalnie w ciagu dnia, a do zabawy jest chetna w kazdej chwili, wiec nie ma wiekszego problemu.
Pokaz jakies fotki, Twoj tez dorosleje w tak zastaszajacym tempie jak moja?