mam z mężem trzy koty.
zanim się poznaliśmy mąż miał dwa, oba uchowane na suchej karmie Royal Canin.
Doszedł trzeci młody, dostaje puszki + suchą karmę.
puszki teraz tylko Gourmety. Wcześniej młody dostawał Cosmę. Niby samo mięsko z galaretką, kurczak, tuńczyk, ale (że tak wprost napiszę) miał sranie po tym ciągle. Przerzuciłam go na Gourmet i jest super.
żwirek polecam cat's best. drewniany żwirek, nie śmierdzi jak benek czy hilton, jest kilka razy wydajniejszy (mimo, że droższy, przy trzech kotach i dwóch kuwetach wychodzi i tak taniej). w dodatku można wyrzucać ekstrementa bezpośrednio do kibelka, co bardzo ułatwia i przyspiesza sprzątanie.
zakupy robię przez internet, bo wychodzi duuużo taniej niż w zoologicznym (kupuję worki po 10 kg suchej karmy i worek 19kg żwirku). Gourmety w zoologicznym widziałam po 3,20 zł, w internecie po 2,40. O dziwo w carrefour znalazłam Gourmet po 2,20, więc tam kupuję. W makro kosztuje najtaniej, 2 zł za puszkę.
polecam sklep
http://www.zooexpress.pl/. już kilka zamówień zrealizowałam, zawsze szybko, sprawnie.
wcześniej kupowałam w zooplus.pl ale nie polecam. długo czeka się na wysyłkę, kiedyś przypadkiem zapłaciłam za mało i nie informując mnie anulowali zlecenie. Dopiero po moich wielu mailach zwrócili mi pieniądze...
moi rodzice mają 6 kotów, 4 dachowce i dwa mein coony. Karmią podobnie jak my, dodatkowo dają Mi amorki, a mein coonom suchą karmę dla nich.
Oprócz tego bardzo polecam od czasu do czasu surową wołowinkę (ma dużo żelaza)