Końskie sławy, na których mieliście okazję siedziec

opolanka   psychologiem przez przeszkody
25 listopada 2009 16:51
Dżigit napisałaś na Czarze o jakiego konia Ci chodzi ? O Turbud Czara ? jeśli tak to zajmuje się nim moja znajoma iii ja go czyściłam i siodłałam ale potem okazało się , że na daremnie ;/

startowałam na tym koniu 😉 I jeździłam go przez chwile pare lat temu.
Napisz mi na pw co sie z nim dzieje, tak przy okazji.
a ja siedzialam raz na Losiu Lostaka (tym starszym)  😀
Dziewczyna Szamana   Prawdziwa Świętokrzyska Wiedźma
25 listopada 2009 19:59
A ja jeździłam na Legionie -  koniu, który grał w filmie "Panna z mokrą głową"

A ja to widziałam 😀 I dzięki temu też mogę się wpisać do wątku 😁
i Mustafe xx zwyciezce derbów na sluzewcu chyba z 97 albo 99

A tego ogiera mamusię miałam okazję uratować od rzeźnickiego noża.
Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
25 listopada 2009 21:17
(oraz kilku innych koni, które może nie są sławami, ale w większym świecie jeździeckim są lub były rozpoznawane, zaliczyłam np. skoki na klaczy Chwała).

Taka mała ciemnogniada kobyłka? Ja się nią opiekują teraz i nawet czasem jeżdżę 🙂
Acha jeszcze przypomniało mi się, że o mały włos a bym zaliczyła jazdę na 💃,  Colorado, no ale wybrałam sobie wtedy Elvisa.. Colorado tylko sobie poklepałam 😉 i pooglądałam z dołu (kolega jeździł) 🙂 
Asik   Najwazniejsze to sie konsko realizowac :D
25 listopada 2009 21:36
Hehe, tak was czytam i mi się przypomniało, ze ostatnio miałam okazję siedzieć (próbować przed kupnem) Abraxę II Z plus - kobyła znana z ogólnopolskich parkurów pod Gozdkiem i Jarkiem Skrzyczyńskim, matka słynnego dość Abraxisa. Powiem wam, że świetna kobyła, jazda na niej to czysta przyjemność.

epk i znow kolejny kon ktorego mialysmy okazje obie jezdzic. Swietna kobyla to prawda 😀
ooo no proszę 🙂 - to taki koń marzenie, trochę na przyciski 😉
Ja mam konia ze stajni z której jest/była Abraxa i na moim też Gozdek startował^^

Żeby nie było offa: czyściłam i siodłałam Largosa dla p. Żanety Skowrońskiej... Kawał osiągnięcia -_-'

[quote author=Kaprioleczka link=topic=11531.msg388842#msg388842 date=1259176470]

A ja to widziałam 😀 I dzięki temu też mogę się wpisać do wątku 😁
[/quote]

prawda to, nawet zdjecia robilas, a poza tym dzieki temu w ogole tam dotarlam :P  :kwiatek:

poza tym mam tez na polskim stacjonarnym komputerze zdjecia z Jockerem, bo jak przywiozlam Kapriole na leczenie do dr Golonki to tego samego dnia po poludniu Jocker wyjezdzal, jeszcze sie zalapalam na fote  😁

i widzialam (ba! nawet glaskalam 😉 ) wszystkie konie na ktorych jezdzila p. Morsztyn i p. Skowronska w Zakrzowie w 2002 i 2003 roku  😁 i Lelka tez 😉 i Wania 😀 on byl moj ulubiony 😉
Jeśli głaskanie też się liczy to też miałam okazję głaskać konie p. Żanety i inne stojące w Lewadzie.
opolanka   psychologiem przez przeszkody
26 listopada 2009 10:05
[quote author=opolanka link=topic=11531.msg388410#msg388410 date=1259140212]
(oraz kilku innych koni, które może nie są sławami, ale w większym świecie jeździeckim są lub były rozpoznawane, zaliczyłam np. skoki na klaczy Chwała).

Taka mała ciemnogniada kobyłka? Ja się nią opiekują teraz i nawet czasem jeżdżę 🙂
[/quote]

dokladnie, z taka duza odmiana na glowie.  ile tu moich kochanych koników znalazlam 🙂
Koniczka   Latam, gadam, pełny serwis! :D
26 listopada 2009 13:00
No to ta 🙂 Przekochana kobyłka, strasznie ją lubię 🙂
To jeśli głaskanie się liczy, to miałam do czynienia z Asterixem p. Szulc
asior   -nothing but eventing-
26 listopada 2009 20:22
No nie... A stanie blisko konia sie liczy?  😵 Bo jak tak, to Butts Abraxxas, Butts Leon, FRH Fantasia, Air Jordan, Moon Man itd.
Hmm..... robilam galopy treningowe na Nokii J.Lipkowskiego.
Liczy sie? Czy za slaby kon?
aaa... i luzakowalam przy Rokoszu.
Siwej Nokii z Opyp?
Nie, ta Nokia jest gniada.
zaba   żółta żaba żarła żur
27 listopada 2009 00:46
To ja tak skromnie 😉 Tunel xo po Lap Bej. Na Partynicach jest nagroda jego imienia.

Eh..,pamietam jeszcze jak dawał czadu na Partynicach.Patrzyłam na niego jak na obrazek!  💘

Moim najukochańszym,sławnym koniem,na którym miałam przyjemność wozić dupsko swego czasu (a było to dawno dawno temu)  był zdecydowanie Bemol i Czubczyk A.Bobera  💘

Nastepnie był Hazard (wówczas startował pod Marcinem Michałkiem,wcześniej pod A.Społowiczem),Hilton,Navy Blue,Hajdamak,Hugon,Poseł Stefan,Jacht i św pamieci siwy Dzikus (wszystkie Marcina Konarskiego).
Był też Dyzio-Dystans (obecnie kon należący do Pawła Spisaka).

Miło wspominam jazdy na Paryżu (zanim wydzierzawiła go nasza katka,był koniem Łukasza Krajewskiego).To był dopiero koń-czołg,ale w dobrym znaczeniu tego słowa  😉

Zapomniałabym o Optronie Agnieszki Wasilewskiej.Też kochany stworek  🙂

Miałam też przyjemnośc poklepać tyłek na kilku wierzchowcach Darii Kobiernik.

No i dawno temu miałam przyjemnośc osobiscie poprzytulac sie do Baby Bid'a i Who Knows'a  😉
27 listopada 2009 01:04
Dyziu nigdy nie byl Pawla  😉 Jego brata Lukasza. I nadal tak jest.
zaba   żółta żaba żarła żur
27 listopada 2009 01:38
Dyziu nigdy nie byl Pawla  😉 Jego brata Lukasza. I nadal tak jest.

Oki,dzieki za sprostowanie  🙂
Tak czy siak poszedł do Spisaków i na tym etapie się zatrzymałam  😉
27 listopada 2009 02:21
Dyziu trzyma sie bdb, dalej uwielbia skakac, brykac i zrzucac dzieciaki  😉 I te jego nozki X-y  😁
In.   tęczowy kucyk <3
27 listopada 2009 12:59
No to jak Nokia i mniejsze sławy, to raz stępowałam na zawodach i raz na stępo kłusa pojechałam na niej : P I czyściłam Rokosza i Bortę (i stępowałam) i Romario (również stępowałam zaiwaniając na nogach dookoła stajni białoborskich : P) i Młodą Damę i resztę Białoborskiej hołoty ; ) Stadowskiej i Kaziowej : P Ano i przy kryciu New Worldem pomagałam : P
przypomnialo mi sie jeszcze podczas small talk o wkkw i innych konskich sprawach.

Zajezdzilam i jezdzilam jakis czas ogra Hyperiona v. Heraldik. Teraz u Ostholta. 🙂
Siedziałam na takich sławach jak Lando, Banita, Sir Balisco,Sir Laryks a także słynnej Akcji i pięknej arabce Arabell i dla mnie nie miało to różnicy 🙂🙂 Ja i tak wole swoje konie🙂🙂
[quote author=Trolinka link=topic=11531.msg388710#msg388710 date=1259166822]
Dżigit napisałaś na Czarze o jakiego konia Ci chodzi ? O Turbud Czara ? jeśli tak to zajmuje się nim moja znajoma iii ja go czyściłam i siodłałam ale potem okazało się , że na daremnie ;/

startowałam na tym koniu 😉 I jeździłam go przez chwile pare lat temu.
Napisz mi na pw co sie z nim dzieje, tak przy okazji.
[/quote]

Parę dni temu pojechałam za owym Czarem na butach w drodze powrotnej z padoku 😉 W sobotę na nim stępowałam, kilka razy go siodłałam, nie za wielkie osiągnięcia 🙂
Condina   Charakter, Charisma, Klasse.
16 lutego 2010 21:07
Aljano, teraz już śp niestety....
A ja jeździłam niestety na Daho -dahomance, która grała częściowo główną rolę w filmie "Potop". W scenie, kiedy Braunek -Oleńka wjeżdża na dziedziniec zamku księcia Bogusława na siwej klaczy z farbowaną na czerwono grzywą. To właśnie była Daho (pełne imię -chyba Dahocenteville?? -nie pamietam. Z KKJK Kraków).
A "niestety" -bo Daho była koniem dla początkujących i jazda na niej polegała głównie na staniu pośrodku ujeżdżalni i podziwianiu, jak inni jeżdżą. Taka lekcja poglądowa z grzbietu konia. Więc nikt jej nie chciał. I zawsze dostawałam ją ja, bo jakoś sobie radziłam -tzn umiałam ją zmusić do pójścia do stajni po skończonej jeździe 😁
o jaaaaa to ja tez moge sie wpisac.

jezdzilam na Czarnolasie, nie mialam spadochronu ani pasow. zyje i jestem tu z wami hahahah  😁
pzdr Crazy  😂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się