Interpretacja zdjęć- koń+jeździec :)

tajna- który bok konia oszczędzasz?
sakura   Najważniejsze to nie przyzwyczajać się....
17 maja 2011 21:20
Przeglądałam zdjęcia i na szczęście nie na wszystkich gapie się pod konia.  😉
tajna- który bok konia oszczędzasz?

prawą, w miejscu przyłożenia łydki jest ranka po sarkoidzie, muszę przykładać ją nieco dalej, koń nie wygina się jakbym chciała. Muszę poczekać niestety. Jeszcze kawałek korzenia odrasta, maść już poleciała. Nie zamierzam jednak znów jeździć na oklep.
Sakura, co ty oceniać? to jedno zdjęcie?w dodatku mało wyraźne? gdzie nie widać kompletnie nic.
17 maja 2011 21:36
No przykro mi niestety nie mam lepszej jakości ale ,że nic nie widać to przesada.......  🤔
Ja mimo, iż jestem dalekowidzem nic nie widzę na fotce sakury.
Nie no dziewczyny nie przesadzajcie widac bardzo dobrze prawa lape zaciagnieta i brak kasku  🤣 
i owije pod kolor golfu 🙂
17 maja 2011 21:59
i owije pod kolor golfu 🙂

zwłąszcza,że nie mam golfu xD
Widać też nadal źle dopasowany nachrapnik, za duże siodło i latającą w strzemieniu stopę (czasem zdjęcia na długim czasie się jednak przydają - widać co "lata"😉. A uwagi do tajneej - hmm... może sakura skorzysta, bo jej naprawdę się by przydały (że tajnaa skorzysta - nie wątpię, ja też 😁 - dzięki)
Fascynujące jest to, że sakura wstawiła tu JEDNO zdjęcie [co dla mnie jest bezsensem], a w innym wątku - trzy z tej samej jazdy. No nic.
18 maja 2011 09:49
Halo ależ Ty masz świetny wzrok bo ponoć an tym zdjęciu NIC nie widać!

Nachrapnik źle?ciekawe bo już nie jest nisko a na normalnym miejscu ale widocznie jak się do czegoś przyczepisz to nawet jak człowiek to poprawi to ty i tak swoje.

ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
18 maja 2011 10:04
Sakura: żarty jakieś sobie stroisz czy jak. Wklej zdjęcia wyraźne i co najmniej kilka - opisując je co mają przedstwiać (np galop roboczy, wolta 20 m w galopie, kłus itp)
Ja tam widzę- ktoś wisi nad koniem i się wiezie. Mętny taki.
18 maja 2011 10:19
No właśnie jakbym miała WYRAŹNE zdjecia byłoby fajnie nie będę zaśmiecać forum 😉 nie wiem czmemu ale zdjęcia są wszystkie takiej jakości.

Może jak będą lepszej jakosci przy najblizszej okazji to wstawie.
sakura A ja się wyłamię z tłumu 😉 i napiszę co widzę a czego nie widzę.
Otóż: 😉 Nie widzę nachrapnika i nie widzę czy jest poprawnie zapięty czy nie - nie widzę nawet jaki jest to nachrapnik. To tyle w kwestii niewidzenia. Widzę natomiast że jeździec sprawia wrażenie rozluźnionego  z nie napiętą obręczą barkową co wydaje się skutkować luźną ręką. Prawa wodza sprawia wrażenie nie napiętej, co jak najbardziej jest pożądane, bo na zdjęciu prawa wodza jest wodzą wewnętrzną. Niewątpiliwie obie ręce sa za wysoko, szczególnie prawa. Wodze obie za długie. Koń sprawia wrażenie rozluźnionego, co piszę na podstawie prawej przedniej nogi która wydaje się kroczyć swobodnie z łopatki. Szkoda że konik jest przodem nieco schowany. Życzyłabym sobie zobaczyć troszkę więcej zaangazowania i obniżenia zadu, ale rozumiem że nie od razu Kraków zbudowano. 😉 Podkreślam jednak, że widziałam tylko to jedno zdjęcie, nienajlepszej jakości. Przy większej ilości zdjęć mogłaby moja opinia wypaść zupełnie inaczej, o czym uczciwie uprzedzam.  :kwiatek: Poza tym, to jest zdaje się Haflinger nowego typu, nie wiem czy nie jest troszkę za gruby. Także siodło sprawia wrażenie nieco zbyt dużego (podkreślam: nieco!)

Tania
Wydaje mi się że się nie wiezie, tylko anglezuje, na zdjęciu akurat siada w siodło.
18 maja 2011 10:30
LETS-Go dziękuję 🙂 a jaki to jest nowy typ haflingera??
Bo wiem ,że jest tyrolski-ten stary,gruby,mocno zbudowany bardziej pod Skina mi pochodzi i arabski-lekkii i drobny-on na pewno nim nie jest :P
sakura Wyszukane "na szybko": w jednym artykule: zdjęcia po prawej, haflinger w starym typie, zdjęcie po lewej (uj.) w nowym, sportowym typie.
http://www.haflinger-online.de/haflingerturniere/
18 maja 2011 10:53
NO tak to Skin na bank nie jest ten uj. 🙂 ale dziękuję za stronkę. Przyda mi się :P
Tajna skoro jesteś dalekowidzem to może odejdź od komputera na 20 metrów i może wtedy coś zobaczysz 😁 trochę bez sensu to co napisałaś.
dzewczyna wrzuciła zdjęcie z jazdy, może jest mało wyraźne ale chyba najważniejsze rzeczy na nim widać. Międzi innymi to, że brak kasku 🤬 nachrapanik jak dla mnie wygląda na prawidłowo zapięty. A całość sprawia miłe wrażenie.
kujka   new better life mode: on
18 maja 2011 12:18
jedno zdjecie z serii z calej jazdy, nawet jesli bylaby ona najgorsza - moze wyjsc z takie ze wygladac to bedzie fajnie... (sama wiem bo mam takie zdjecia) tylko co z tego. nie rozumiem po co wrzucac jedno zdjecie. albo czasem inni wrzucaja wiecej, ale za to ze stepa na luznej wodzy, albo jakims tylobokiem sa na fotkach ustawieni... a kolezanka w innym watku (i na blogu) pokazala wiecej zdjec z tej jazdy wiec nie rozumiem czemu tutaj sie pochwalila tylko jednym. znaczy rozumiem, wiem czemu, ale dziwie sie.
Tajna skoro jesteś dalekowidzem to może odejdź od komputera na 20 metrów i może wtedy coś zobaczysz 😁 trochę bez sensu to co napisałaś.

Pewnie masz racje, za blisko ekranu siedzę, ale nie wypada mi w pracy co chwilę wstawać i oddalać się 20 m od komputera poza tym ciężko by było, bo tuż za mną jest okno  😎 😎 😎
Zu   You`ll ride my rainbow in the sky
18 maja 2011 12:29
żeby usłyszeć och i ach  😀
niestety nie zgodzę się z lets-go bo dla mnie ręka w żadnym stopniu nie jest luźna, a zaciągnięta  🙁
a wg mnie nawet nie powinna być luźna (nie powinna też być zaciągnięta,ale tego akurat nie widzę)
żeby usłyszeć och i ach  😀
niestety nie zgodzę się z lets-go bo dla mnie ręka w żadnym stopniu nie jest luźna, a zaciągnięta  🙁

Rozluźniona obręcz barkowa, skutkuje elastyczną ręką,  powinna skutkować także luźnym nadgarstkiem (luźna/elastyczna/komunikatywna).
Wcale nie musisz się ze mna zgadzać. 😉
Masz Sakura więcej materiału zdjęciowego? Popatrzyłabym chętnie, bo na pierwszy rzut oka wygląda ciekawie, ale to zdjęcie ze wzgl. na jakość nadaje się raczej jako plansza do interpretowania plam na seansie u terapeuty  😉
18 maja 2011 19:10
mam ale nie dam

Hm, to ciekawe. Nie podejmuję się interpretacji takiej postawy.
poszedł foch.
CzarownicaSa   Prosiak statysta, który właściwie nie jest ważny.
18 maja 2011 20:02
Sakura, tak z ciekawości- Ty masz naście czy 8 lat? Bo zachowujesz się trochę dziecinnie. Jeśli chcesz czyjejś opinii, to przynajmniej zastanów się trochę nad tym, co Ci mówią ludzie zamiast od razu się denerwować. Czasami naprawdę nie mają nić złego.bardzo złego na myśli.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się