Interpretacja zdjęć- koń+jeździec :)

sakura   Najważniejsze to nie przyzwyczajać się....
18 maja 2011 20:03
większość osób chyba jednak nie ma nic do powiedzenia więc gada byle co... bez sensu.
CzarownicaSa   Prosiak statysta, który właściwie nie jest ważny.
18 maja 2011 20:05
Skoro masz takie podejście to może po prostu przestań udzielać się w tym wątku i oczekiwać odzewu.
sakura   Najważniejsze to nie przyzwyczajać się....
18 maja 2011 20:15
myślę,że tak będzie najlepiej bo to bez sensu.
to żegnamy 🙂 bo jak widać każdy Ci tłumaczy jakie foty masz dodawać, a Ty dalej uparcie swoje jak małe dziecko. I dodaj foty za kilka miesięcy czy jest poprawa, a nie po jednej dwócj jazdach wybierasz jedno najlepsze foto  😁
CzarownicaSa   Prosiak statysta, który właściwie nie jest ważny.
18 maja 2011 20:20
sakura i miejmy nadzieję, że będziesz się tego trzymać(nie tak, jak za każdym poprzednim razem...)  🙇

Moneta  🏇
Nic dodać, nic ująć  👍
ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
19 maja 2011 08:00
mam ale nie dam

ta, no to gratulacje za taką postawę. 🤔wirek:
ja się wczoraj wyprostowałam i łeb podniosłam.
Generalnie wczorajsza jazda to porażka. Mój koń miał humor i przewiózł mnie przez dwie ujeżdżalnie strzelając kapriole  😎 przez co zdarłam jej strupa z ranki i znów się zaczęło od początku. Teraz na tydzień mam jazdę z głowy.
19 maja 2011 08:30
Tajna; nooo i od raz lepiej to wygląda 🙂
Cieszę się 🙂
Tajnaa, baardzo ładne zdjęcie moim zdaniem, ja ten obraz kupuję. Może nawet wspomóc sprzedaż sąsiedniego gruntu  😉
[quote author=wł. Felix-Huston, forever felicis! link=topic=107.msg1014994#msg1014994 date=1305812952]
Tajnaa, baardzo ładne zdjęcie moim zdaniem, ja ten obraz kupuję. Może nawet wspomóc sprzedaż sąsiedniego gruntu  😉
[/quote]

Nie kupuj pospiesznie - spójrz uważnie na partię "przód" - koń jest "przerzucony" w potylicy, pozornie prosta szyja "przerzuca" się za piatym kręgiem.  🤔
No tak, no tak. Takich rzeczy to nie umiem widzieć  🙁
Widzę tylko ogólne spięcie u obydwu, ale za to przy ogólnej harmonii i aktywnej jeździe.
Pozytywnie na tle całości wątku.
Pozytywnie, szczególnie pozytywne jest (na wszystkich widzianych przeze mnie zdjęciach) zaangażowanie zadu. Ale najprawdopodobniej musi ta para popracować nad tym, żeby koń doszedł do ręki, a wrażenie że koń jest na pomocach nie było tylko pozorne.  🙂
19 maja 2011 15:45
[quote author=lets-go link=topic=107.msg1015020#msg1015020 date=1305814725]
Ale najprawdopodobniej musi ta para popracować nad tym, żeby koń doszedł do ręki, a wrażenie że koń jest na pomocach nie było tylko pozorne.  🙂
[/quote]

też odnoszę takie wrażenie
Grunt, że nie jest źle, w kłusie przynajmniej. W galopie dramat  🙁
tajnaa, Czemu dramat? Na zdjęciach z galopu, o ile dobrze pamiętam, dramatu nie widać 🙂
tajnaa- a ja pytałam o to który bok oszczędzasz, bo na zdjęciu w galopie na stronie 148 robisz jakiś myk, ale z nogą lewą. A robię tak samo i ciekawi mnie jaka jest tego przyczyna ( odstawione palce)
Nie mam pojęcia  🤔
[s] A to fotka zrobiona przez forumową xxmalinęxx 🙂
Ja osobiście bardzo ją lubię 🙂
Co o niej sądzicie ? 🙂[/s]
Ok przenoszę 🙂🙂
noen   A story of a fighter of our human race
19 maja 2011 20:10
angie560, sądzę, że zapomniałaś wstawić zdjęcia 😀 🙂
Poprawiłam xD
19 maja 2011 20:13
angie560, zdjęcie śliczne, ale to nie ten wątek. Tutaj interpretuje się zdjęcia z jazd, poprawia błędy itd.

tu masz odpowiedni wątek 🙂
http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,41894.msg1014453/topicseen.html#new
noen Dzięki za ukierunkowanie 🙂
Nie wiem jak to zrobiłam , że nie zauważyłam tamtego wątku xD
tajnaa- a ja pytałam o to który bok oszczędzasz, bo na zdjęciu w galopie na stronie 148 robisz jakiś myk, ale z nogą lewą. A robię tak samo i ciekawi mnie jaka jest tego przyczyna ( odstawione palce)

Proponuję sprawdzić, czy masz równe strzemiona, a nawet jeśli tak, to czy nie wisisz na jedną stronę, obciążając bardziej jedną nogę (tę nie robiącą 'myku' 😉)
Na razie mam jeździecką depresję i nie wsiadam na konia. Nie umiem jeździć to po co zwierzę męczyć.  🙁
20 maja 2011 09:37
tajnaa, nie przesadzaj 😉 spójrz na zdjęcia i odpowiedz dobie sama na to pytanie, czy umiesz jeździć 😉
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
20 maja 2011 09:40
tajnaa, ale czym ty się przejmujesz?ja rzucam jeździectwo średnio 2 razy w miesiącu,a raz na jakiś czas zachodze w ciąże i oddaję konia wrotkowi 🙂
Pauzuje, bo mnie wkurza moja ułomność jeździecka  😵
Taa. Ludzie z poświęceniem uprawiają parajeździectwo, a taka tu marudzić będzie.  🤔wirek:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się