Ogłowia
Dziewczyny ja juz sama nie wiem czego chce, może wy pomożecie mi coś wybrać? 😵 chciałam rurkowe ale w sumie stwierdziłam ze będzie tadzik wyglądał jak owinięty kablem. i jak teraz patrzę na to busse
zorilli.... 😍 pasowało by nie? 😀
ryjek dla przypomnienia
escada super będzie wyglądał w rurce! 😍
No to może Busse Glamour 😀 ?
W gnl jest za 289 czyli z przeszyłką akurat 300.
w sumie to nie pomyślałam 🤔wirek: . Widziałam w innym sklepie za 320 i nie chciałam aż tyle dać a do GNL nie zajrzalam .. Chyba się zdecyduje 😀. Tylko rozmiar ;/. Aktualnie mam oglowie nie moje i to jest raczej cob. Mamy na ostatnie dziurki najciasniej. Wiec nie wiem czy brać cob czy pony, jak wypada rozmiarowka w busse?
Ja wziełam Cob i najpierw się przeraziłam ze za małe ale jak sie dopasowało i rozprostowały paski to jest idealne na niego, ale ciezko mi powiedziec czy to maly cob czy duzy (duzy raczej nie) - nie mam pojecia o rozmiarowkach. Tam są też te 2 rozmiary na W :P i nie ma pony, jest odpowiednik Coba i Fulla.
Tylko ta skóra jakas dosć twarda taka, ale przed chwila skonczylam olejowanie i jest juz lepsze 🙂
A ja jak szukałam to w GNL znalazlam najtaniej, za ponad 300 zwykle wedzilowe bylo w Equiwersum (najdrożej) i w 2 moze sklepach innych.
Escada mi jakos rurka niespecjalnie by pasowała. A jaka, masz juz upatrzone coś konkretnego? Co do Glamour dla niego to mysle że ładnie, ale nachrapnik jest szeroki co mogloby mu troche ująć urody (ale ja mam munsztukowy, mozliwe ze do wedzilowego jest jednak cienszy)
Zorilla chcialam zrobic na zamowienie taka ze szwedem i regulacja na potylicy, ale wyszly za to astronomiczne kwoty... Poza tym chyba rozmyslilam sie z rurki, szukam czegos z haczykami i cienkkimi paskami, nachrapnik wlasnie chcialam dosc szeroki ale nie taki grubasny jak w artemisie. No i fajny jest ten munsztukowy bo nie ma skosnika a obecnie jezdze bez. Jak skora, warta tej ceny? No i ze wzgledu na odmiane odpadaja mi podszycia i blyskotki, ale lakierki czemu nie 😀
btw, tadzik to dziewczynka ;-)
A wiesz, zawsze bezpieczniej napisać w formie KOŃ :P
Czy skóra jest warta to nie moge się zdecydować:P Zdziwło mnie że jest dość sztywna, ale po wysmarowaniu Kujawskim jest już lepsza, napewno cała konstrukcja i estetyka wykonania jest super, skóra nie taka jak w HKMach ale Passier to też nie jest. Okaże się za jakiś czas 🙂
zrobiłam przeróbki, słabe bo słabe, mam tylko painta ( 😁 ) Ale może się przydadzą. Wg mnie z białym podszyciem będzie szał 😜 💘
ooo dzięki :kwiatek: ja jednak chyba jestem za czarnym, z białym jakoś tak za dużo na tej głowie... no nic, jeszcze się zastanowię, i tak kupno ogłowia musi poczekać bo teraz trzeba naprawić auto 👿
Czy ktoś nabył już ogłowie Paris Schockemohle ?
kolega w stajni ma. Bardzo ladnie wyglada, naczolek na praktycznie kazdym koniu super lezy. Ja stronie od Schockemöhle, ale ta transelka trzyma sie dobrze.
chce kupić ogłowie schockemohla i nie wiem czy full czy coba, bo mój Rudy to takie nie wiadomo co i ma łeb duży cob mały full
ktoś ma i może doradzić?
Ja już kupiłam wczoraj 😉. Jak rozmiar nie będzie pasował to zawsze mogę zwrócić.
ja mam full schockemohla, koń nosi normalny duży full i zostaje jeszcze sporo dziurek na regulację (zyli razej wypadają duże = nie zaniżone 😉 )
Anka a które ogłowia twoim zdaniem są godne polecenia ?
czy ktoś ogarnia ceny hooksowych artemisów w przeliczeniu na złotówki? byłabym wdzięczna za inf :kwiatek:
Jak patrzylam na kurs to wychodziło coś 60gr 1 korona? Myśle że GOOGLE doskonale znają kurs, ale pamietaj o doliczeniu przesyłki i załatwianiu tego przez kogoś 😉
google nie gryzie 😉
www.google.pl --> kursy walut NBP --> wybrać z listy tabela średnich kursów walut--> znaleźć w tabelce "korona szwedzka" --> pomnożyć przez tą liczbę cenę ze strony hooksa.
artemis kosztuje 749 Kr, a korona szwedzka ma teraz 0,4362~0,44 zł. czyli wychodzi 329,56 pln.
z chęcią uzyskałabym odpowiedź od osób, które już kupowały bo kurs się zmienia, koszty przesyłki również w zależności od liczby osób składających jedno zamówienie (w zbiorowych) bo nie wiem czy jest sens szukania w ogłoszeniach, czy kupowania ze strony, niemniej dziękuję za wskazówkę 😉
ed. Bay dziękuję bardzo :kwiatek:
tak kurs się zmienia, dlatego każdego dnia wchodzi się na stronę NBP gdzie są AKTUALNE kursy walut. Koszt wysyłki zalezy od tego ile osób zamawia, jaka jest waga paczki, i przede wszystkim dokąd. Ja zamawiam do Szwecji, więc przy zamówieniu za 2 tyś koron mam wysyłkę gratis.
ok, dziękuję bardzo :kwiatek:
rudazaraza wez cob bo szokmole duze wypadaja...
kurs należy liczyć nie według średniego kursu tylko kursu kupna i to w banku z jakiego będzie robiony przelew 😉
Dzisiaj przyszło ogłowie.... aż bałam się otwierać paczkę bo tyle pochlebnych jak i negatywnych opinii tu przeczytałam.
Jeszcze go nie przymierzyłam ale ... ogłowie boskie 😜
skóra mięciutka !!!
a mnie się udało sprzedać moje hooksowe ogłowie i teraz rozważam dwie opcje: zamówić ogłowie u pana marka + naczółki + nachrapnik dodatkowy CZY kupić ukochanego stubbena i do niego zamówić naczółek i drugi nachrapnik?
powiem szczerze że mimo wszystko skłaniam się do tej pierwszej opcji 😜 tylko muszę jeszcze dozbierać pieniążków bo to będzie 'wymagające' zamówienie jak już 😁
stubben to stubben i nic go nie przebije 😉 To ogłowia nie o zdarcia. Szkoda tylko że jakoś żaden model mi do gustu nie przypadł.
Znajomy ma brązowe od ok 6 lat. Jedynie ciut pociemniało ale wciąż jest brązowe, ogłowie to wcale nie jest konserwowane a myte bardzo często w wiadrze z wodą - żadne inne tego by nie przeżyło a to ........ ma się wyśmienicie.
ja znalazłam tylko jeden model który mi się podoba. reszta jest dla mnie za 'ciężka' albo ma nie takie nachrapniki...
a mam kupioną daaawno temu używkę i trzyma się do tej pory. także ta jakość nie do zdarcia mnie właśnie ciągnie 🙄
777, przypomnij jakie to ogłowie do ciebie przyszło? 🙂
Schockemohle Paris 🙂
Kiedyś można było kupić bardzo dobre ogłowie za niewygórowaną cenę a teraz .....
Moja siostra np ma ogłowia może jeszcze sprzed .... 8-lat i powiem że nic im nie dolega i nikt ich nie konserwuje częściej jak raz czy dwa razy do roku. Oczywiście widać ze maja już swoje lata jednak ani nigdzie skóra nie pękła ani się nie rozciągnęła.
stubben to stubben i nic go nie przebije 😉 To ogłowia nie o zdarcia. Szkoda tylko że jakoś żaden model mi do gustu nie przypadł.
Znajomy ma brązowe od ok 6 lat. Jedynie ciut pociemniało ale wciąż jest brązowe, ogłowie to wcale nie jest konserwowane a myte bardzo często w wiadrze z wodą - żadne inne tego by nie przeżyło a to ........ ma się wyśmienicie.
Według mnie stubbeny mają lepsza skóra nawet od passiera. Szybciej sie nudza niz niszczą 😵 Są proste ponieważ stawiają na jakość. Nie przepadam za modelem który ma każdy pasek osobno jak ten moj:
777, zapowiada się fajnie. teraz czekam na zdjęcia na koniu 😉
dramka, zastanawiałam się nad nim, ale też nie przekonały mnie te wszystkie paski 'luzem' i jednak szukałam czegoś delikatniejszego. u mnie w grę wchodzi w zasadzie tylko tipperary 🙂 mógłby być jeszcze shannon ale jest droższy i w podstawowej wersji nie ma do wyboru meksykanca.
tak w ogóle meksykańskie stubbeny są podszyte skórką czy tym okropnym futrem? 😀