Perlica, siodło trochę leci w tył, ale jest dla ciebie makabrycznie za duże! A gdybyś miała tak krótkie strzemiona jak tego wymaga - pięta ledwo by wystawała za tybinkę. No pogratulować fachowym doradcom 🙇
Dzięki za opinie 😵 Czyli powinnam mieć krótsze tybinki? niestandardowe? bo siedzisko błagam nie mówcie że złe-jest takie wygodne 🙇 zresztą ja prawie nie siadamw siodło bo mam problemy z kręgosłupem wieć zazwyczaj w półsiadzie galopuję 🏇
Nie. Siedzisko też jest za duże. Może wygodne - bo sobie możesz kilka miejsc "wybrać", ale gdybyś trzymała nogę (udo) oparte od góry o klocek - tak jak powinno być - to za tobą zmieściłaby się jeszcze jedna osoba 🙂 Ja trochę rozumiem, też mam sentyment do za dużych siodeł, ale to bez sensu - trzymające siodło, po którym można 10 cm jeździć przód - tył.
o matko 🤔 To ja tak rok jeźdżę i się męczę 😤 wszystko mi lata a tu taka siupa... Powinnam mieć 16? Już nie wiem-chyba będę musiała kupić Kentauara (pani dojeźdża i mierzy konia oraz człowieka), bo nie sądzę żeby z Wawy do Wrocka chciało sie jechać P.Kostrzewie 🤔
Dramka korzystałam z twojego linku oczywiście. Z tego co widzę to powinnam mieć 16 i jeszcze mniejsze tybinki, ale p.Kostrzewa dopasowywał moje siodło tylko do konia po zdjęciach, a ja "sama" sobie orzekłam że potrzebuję 17 🤦
no to nie wiem, za co płacisz swojemu szkoleniowcowi? 🤔wirek:...poza tym jazda w pigotach niczego złego nie determinuje, turfiarze maja doskonałą równowagę, wiec sądzę że zwyczajnie znalazłaś wygodne alibi dla swojego lenistwa, lub braku warsztatu dydaktycznego u swojego instruktora...albo jednego i drugiego za jednym zamachem 😎
bo wrotki oczywiście wszystko wie, jeździł konie wyścigowe i wie jak trudno jest się przesiąść w normalne siodło z siodła wyścigowego 🙄 Ja mam z tym problem jeżdżąc równolegle skoki i konie wyścigowe. I nie tylko ja. 🤔
Niestety ze względu na złe dopasowanie do konia jestem zmuszona wymienić moją skokówkę(Prestgie Sidney) na inną. Od rana przeglądam wątek, szperam po necie i z biegiem czasu zamiast być mądrzejsza staję się coraz głupsza 😁 Czy możecie mi polecić jakieś siodło, które przy małym rozmiarze ma dość długie tybinki?
Frania, siedziałam na lepszej wersji mono Equipa,bo wersji synergy w jednopłacie...fajne,bardzo przyjemne siodełko i nie ma się do czego przyczepić...ale będę monotematyczna,bo Bogdan zrobi Ci tak samo fantastycznego monoflapa właśnie wersję nomen omen "wrotki",za mniej więcej połowę ceny 😉
Bogdana też brałam pod uwagę, tylko problem jest w tym, że trochę się boję brać siodło bez wypróbowania go, a tam miałabym taką możliwość 😉 W moim sidney mi się jeździło bardzo dobrze tylko podciągam w nim strasznie kolano do góry. Nie wiem czy to kwestia siodła czy mojej jazdy. A jest gdzieś możliwość obejrzenia bogdanowych siodeł?
A ja musze sie wam pochwalic... stracilam nadzieje na devocoux , ale znalazlam super zastepczynie- meredith limited edition <3 idealnie dopasowane do konia mam i do siebie. jestem przeszczesliwa 😉 pan, ktory dopasowywal mi siodlo, powiedzial, ze nawet zelu ani nic mam nie zakladac pod siodlo ;d i kolor moj wymarzony- ciemny braz. 😜