Bee- nie wiem, czy tu pisałam. Skonstruowałam coś takiego, a la wypiacz trójkątny i czarna wodza w jednym. Kupiłam taśmę i dwa karabinki , które umieściłam na jej dwóch końcach. na samym środku mam pętelkę - owinęłam taśmą taki kawalątek, przez który przewlekam pasek od nachrapnika i przypinam tym paskiem do kółeczka pasa między nogami. Karabinki do boków i gotowe. Jako czarna wodza zmieniam nieco- karabinki przyczepione do paska od nachrapnika a ten między nogami do popręgu a szlufka wypada mi po środku wodzy, co w niczym nie przeszkadza. Ja kupiłam tej taśmy chyba trzy metry i starcza mi na hucuła ( na coba już nie). Pasek od nachrapnika służy jako regulacja także.
Wstawiam zdjęcie poglądowe, na którym widać niewiele. Moja taśma jest za cienka, ale póki się trzyma to takiej używam ( nie wygodnie się ją trzyma jako czarną wodzę) i tu na zdjeciu mam zmodyfikowany sposób jej przypięcią, nie idzie od razu do kółek na bokach pasa, bo one sa za wysoko jak dla hucuła.
https://picasaweb.google.com/marysia550/WITKA#5589577895821557682 i kolejne fotki , a w załączniku jako czarna