Zdjęcia Naszych Koni cz.IV (sezon 2011)

nooo jabłucha są fajne u mnie jest izabelek jabłkowity przez cały rok  👍 a tak to tylko sezonowo niektóre mają

wątek zamknięty
No to mamy w pełni wiosnę, prawie lato !

wątek zamknięty
Fatamorgana, to pierwsze jest po prostu przecudne, nie mogę przestać patrzeć  😍
wątek zamknięty
Fatamorgana, zdjęcia śliczne... przy pierwszym to się rozpłynęłam...  😍
wątek zamknięty
eterowa   dawniej tyskakonik ;)
28 kwietnia 2011 17:51
Fatamorgana, rety, rety, cudne zdjęcia!! 🙂
wątek zamknięty
Tak rzadko ujawniamy się ze zdjęciami, więc natchniona pogodą tym razem coś wkleję  🤣
Fotograf w końcu dopisał... Cariotka
wątek zamknięty
Burza
:kwiatek: Wrzuć więcej Piorka 😉

Fatamorgana
Przefantatsyczne zdjęcia, pierwsze naj! Macie obłędne tereny  😜
wątek zamknięty
To ja się pochwale moimi młodymi ogierami. Oba w trakcie zajeżdżania 🙂

Totem (Le Duc x Insider) ur. 2008

Tristan (Pegasus HB x Lord Alexander) ur. 2008
wątek zamknięty
Totem super  😍
wątek zamknięty
No, Totem boski ^^ 😜
wątek zamknięty
Będę inna i powiem: Tristan 😍 Gniady bez odmian, mniam.
wątek zamknięty
Tristan ma świetny galop, jest duży i ma ogromny potencjał skokowy. Ale Totem jest jak cukiereczek - przepiękny koń  (czego niestety nie widac na tym zdjęciu 🙁 )
wątek zamknięty
Tristan ma świetny galop, jest duży i ma ogromny potencjał skokowy. Ale Totem jest jak cukiereczek - przepiękny koń  (czego niestety nie widac na tym zdjęciu 🙁 )

Widać, widać  😜 Na tego drugiego nawet bym nei spojrzała, a Totem cud miód!
wątek zamknięty
faraa ale on chyba taki nie za duży nie?? 😀:
wątek zamknięty
Tak, on jest mały. Na razie ma 160, ale jest mocno przebudowany, więc jeszcze urośnie pewnie ze 3-4 cm.
wątek zamknięty
faraa - o boże. Zakochałam się !  😍 Więcejjjj  😅

Pozdr. od Pinki  😉
wątek zamknięty
Jukii. w pierwszym momencie myslałam, że to mój koń😉
wątek zamknięty
Alice
ja tez w 1 chwili myslałam ze to Chonsu 😀
wątek zamknięty
Alice - klony?  👀  😁
wątek zamknięty
Klony to może za dużo powiedziane, ale przez ta kolorystykę w pierwszym momencie jest takie wrażenie😉
wątek zamknięty
Nalle   Klapiasty & Mała Cholera
29 kwietnia 2011 08:06
Cobrinha, razi mnie ten "wypasisty" sprzęt w kontekście braku ochraniaczy.
wątek zamknięty
Cariotka   płomienna pasja
29 kwietnia 2011 08:44
Nalle nie rozumiem zupełnie Twojego komentarza🙂 Wypasisty? czarna wodza nie gryzie kiedy jest potrzebna i używana z głową🙂 A o potrzebie ochraniaczy bym dyskutowała ale nie w Tym wątku🙂 mogę jedynie stwierdzić że w Tym przypadku nie są potrzebne🙂 chociaż Cobrinha ma ich chyba najwięcej z całej stajni 😁
wątek zamknięty
kujka   new better life mode: on
29 kwietnia 2011 09:23
Cariotka, rozumiem co Nalle miala na mysli (z reszta sie z nia zgadzam). jest padzioszek, oglowie az sie swieci, jest mattes zeby bylo profi ale ochraniaczy dla konia to juz niet...

na prostej drodze kon sie moze potknac, moze sie sploszyc... ochraniacze nie sa potrzebne tylko wtedy gdy jedziesz w teren lub skaczesz...

ale ode mnie EOT, bo o nie watek do tego.
wątek zamknięty
Tym torem rozumowania, każdy koń wychodzący z boksu nawet na padok powinien mieć ochraniacze... nie dajmy się zwariować - jazda też jakoś bardzo wymagająca dla konia nie była w dodatku nie każdy koń wymaga stałego zakładania ochraniaczy - nie róbmy z konia kaleki a zakładanie owijek polarowych IMO jest bardziej dla lansu niż ochrony hehe Jak czuje, że jest potrzeba zakładania, to zakładam - tu takiej nie było.
Czapraków nie używam bo po prostu nie pasują mi pod siodło dla drugiego konia, podkładkę używam zawsze... nie widzę tu lansu - tak jeżdżę zawsze czy to w teren czy na ujeżdżalni.
A tak na marginesie, to obecnie koń ma smarowane nogi tłustym preparatem bo walczymy z grudą a nie chcę żeby ten syf się ani roznosił dalej na drugiego konia a i tłuszcz z neoprenu ciężko usunąć.
...i co ma czarna do ochraniaczy - mało to zdjęć koni na rv bez ochraniaczy?  🙄
wątek zamknięty
29 kwietnia 2011 13:00
To i my, korzystając z ciepłego dnia 🙂 Eter w dwóch odsłonach- aniołka i diabła 😁

wątek zamknięty
tyskakonik, wszystkim radość z przyjścia wiosny się udziela  😉
wątek zamknięty
Pursat   Абсолют чистой крови
29 kwietnia 2011 13:13
Bez przesady z tymi ochraniaczami, widziałam masę koni, które w życiu ochraniacza nie widziały, nogi zdrowe, zero kontuzji, na karku co najmniej 'naście' lat... Koń może żyć i ruszać się bez ochraniaczy, nie róbcie z nich takich delikacików, co jak czubek kopyta wystawią zza próg stajni, to od razu kontuzja.

Sama jestem zwolennikiem zakładania ochraniaczy, swojemu zakładałam zawsze, ale on tego potrzebował.

tyskakonik, szaloooony! 😀 Piękny koń. 🙂
wątek zamknięty
slojma   I was born with a silver spoon!
29 kwietnia 2011 13:22
tyskakonik- Eter to koń o takiej maści o jakiej marzę 🙂
A co do ochraniaczy to nie przesadzajmy już z tymi kontuzjami. Są konie, które faktycznie ich potrzebują, są czynności które wykonuje się z koniem i wtedy są zalecane i często niezbędne. Konie żyły i żyć będą także bez ochraniaczy.
wątek zamknięty
29 kwietnia 2011 13:51
Dziewczyny dziękuję 🙂
Patrzcie jaki był ponad 3 lata temu, zaraz jak go przywiozłam. Teraz ma 6 lat, tam miał niecałe 3.  W zasadzie nie wyjaśniał aż tak. Ma dużo więcej plamek no i pyszczek zdecydowanie jaśniejszy 🙂
wątek zamknięty
W zasadzie to mu jabłuszka zaczynają się zarysowywać 🙂
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.