Ogłowia

Nalle   Klapiasty & Mała Cholera
21 kwietnia 2011 15:21
Być może zęby są warte sprawdzenia, chociaż obstawiam właśnie kombinatorstwo, które generalnie niczym specjalnie nowym nie jest. Ręka chyba nie będzie przyczyną - testowałam już różne ustawienia i działanie odkąd pojawił się problem, na rzuconej wodzy też kłapie.
A Reszka dzisiaj dostała na próbę hanowera jak tylko koleżanka mi wyśle zdjęcia to wstawię, ale muszę przyznać, że baaardzo mi się w nim podoba🙂 Miałam o wiele mniejsze problemy z dopasowaniem go (co np w meksykańskim było trudniejsze, full, którego mierzyłam był za mały), akurat ten, który miałam do dyspozycji pasował idealnie.

Jeśli chodzi o jazdę to w sumie ciężko mi powiedzieć bo była dzisiaj wybitnie rozkojarzona, co jeszcze potęgował fakt jazdy na łące przy krosie więc w głowie miała tylko okoliczne przeszkody i galop, ale generalnie nie zauważyłam żeby jakoś negatywnie zareagowała na inny nachrapnik i biorąc pod uwagę jej rozkojarzenie to bardzo fajnie się zapieniła i żuła wędzidło, chyba mogę nawet powiedzieć, że lepiej niż z angielskim.

Aha i mam pytanie bo ten nachrapnik to był kieffer i miał wybity rozm 2 więc to jest czego odpowiednik - cob'a? Bo jeśli tak to spora ta rozmiarówka bo  był idealny, ale zapinałam go na pasku policzkowym na 2 dziurkę (licząc od góry)  więc mógłby być nawet krótszy, ale część 'nosowa' bardzo fajnie jej leżała.
Wybite "2" to rozmiar cob. Kieffery są z natury duuże ( przynajmniej te starsze)
no to rzeczywiście duże bo tak jak mówię niektóre fulle było nam ciężko dopiąć a tu ten cob ze sporym zapasem🙂

edit: a 2 to nie jest jednak full? bo jak patrzę na ten model kieffera z hanowerem to jest rozmiar cob i full więc logicznie by było, że cob=1 a full=2 chyba, ze się mylę?

Ok no to mam zdjęcie:

dobrze jest zapięty - tzn. na dobrej wysokości?
A coś ty tu zmontowała???
Hanower zapina się pod wędzidłem - pomyliłaś się, czy zdjęcie aż tak myli?
Nalle   Klapiasty & Mała Cholera
24 kwietnia 2011 06:24
Jest ok - prześledź sobie cień, jaki zostawia pasek. Po prostu sprzączka hanowera zlała się z wędzidłem i rzeczywiście pierwsze wrażenie jest takie, że nachrapnik został źle założony.
sei   . let's grow old together & die at the same time .
24 kwietnia 2011 08:56
jest ok. mnie się wydaje tak po zdjęciu że jest dobrze założony. niżej chyba nie ma co. ale może niech wypowie się ktoś kto ma większe doświadczenie w tego typu nachrapnikach 😉
dObrze by było gdyby Burza się wypowiedziała 😉
halo rzeczywiście to zdjęcie może zmylić, ale założony jest dobrze, tu widać lepiej:

Magdzior, wygląda bardzo OK, do tego lekko opadający naczółek i masz super zestaw 🙂
Magdzior, bardzo dobrze wygląda ten nachrapnik na Reszce 🙂 Wydłuży i uszlachetni jej optycznie pyszczek 🙂
Magdzior, jeszcze jakiś delikatny opadający naczółek i będzie super!

Dzięki dziewczyny🙂 MI też się podoba więc będziemy myśleć jednak doszłam do wniosku (jakże odkrywczego;d), że chcę kupić lepsze ogłowie więc najprawdopodobniej będę dzwonić do p. Marka po świętach 😍

Myślicie, że w takim naczółku jaki ma Piorun byłoby Reszce ładnie? Chodzi mi nie o rurkę a o ten wyprofilowany, opadający, bo ogólnie to jestem zakochana w tym jej hanowerze, ściągłam sobie zdjęcia i gapię się na to ogłowie jak głupia 😜 tylko, że ja bym chciała z normalną miękko podszytą potylicą z zapięciami na paskach policzkowych, bo w zbyt delikatnym głupio by Rechot wyglądała, zastanawiam się tylko czy przy wędzidle haczyki czy normalne zapięcia.
A jaj bym ją właśnie widziała w rurkowym naczółku! Byłoby pięknie! A przy wędzidle i wodzach koniecznie haczyki 🙂
No właśnie zastanaweiam się czy rurkowy nie będzie zbyt delikatny i nie zginie na niej, ale sama nie wiem.
arivle   Rudy to nie kolor, to styl życia!
24 kwietnia 2011 16:30
Madzior, nie zginie, a pięknie będzie wyglądał taki rurkowy opadający!  😜
Już się dopatrzyłam  :kwiatek: u mnie ten pasek ma dokładnie kolor i kształt cienia na oliwce  🙄
Magdzior,  coś Ty w ogóle "temu koniu" zrobiła?  😍 Przecież jej poznać się nie da  😀 Przyznaj się - zamieniłaś konia i ściemniasz? (a w rurkowym n. będzie super)
No to bardzo się cieszę, że się podoba🙂
halo aż tak się zmieniła? 😍

jedyne co to muszę ją podtuczyć i będzie super
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
24 kwietnia 2011 20:59
Magdzior jak nie jestem zwolenniczka haczykow tak uważam, ze przy tak dużej odmianie jaka ma Reszka to im mniej tym lepiej 😉 czyli klasyczny czarny hanower, wodze i paski na haczyki, a naczolek delikatny, opadajacy, ewentualnie z jakimś małym swiecidelkiem. Bedzie cud, miód i maliny!
Hej dziewczyny. 😉 Kupuje teraz nowe siodlo- prestige meredith limited edition kolor brazowy. I... moze wiecie jakie oglowie <dobre, swiecace, tym samym ne skromne 😉 > bedzie mi pasowalo kolorkiem do tego siodla? jakbyscie na cos 'przypadkiem' trafily to wstawiajci tu linki lub cos, bylabym bardzo wdziczna 😉 oczywiscie jak ja cos fajnego znajde to tez bede sie was o zdanie dopytywala 😉
arivle   Rudy to nie kolor, to styl życia!
01 maja 2011 19:56
Natt, w wypadku niestandardowego koloru, chyba najlepiej zamawiać oglowia od Rymarza. Ja uwielbiam p. Marka, i zawsze będę go polecać.

A moja ruda zerwała wczoraj moje ukochane panomarkowe ogłowie  👿 Pojechało dzisiaj rano do naprawy, ale już nie będzie takie piękne  😕
a naczolki tez moge sobie wybrac bardzo swiecace i szalowe? ;>
Ktos ma moze zdjecie prestige e37 na koniu ?  :kwiatek:

vissenna   Turecki niewolnik
01 maja 2011 22:20
Magdzior masz rację co do tego kieffera, wybite "2" to tylko numer modelu, rozmiary Kieffera to full, cob, itp.
Ktos ma moze zdjecie prestige e37 na koniu ?  :kwiatek:

Najlepiej czarny  :kwiatek:
Wrzucam zdjecia w Busse Solibel Glamour które dziś do mnie dotarło 🙂 Bardzo mi się podoba i rozmiar jest trafiony idealnie.

A dla kogkolowiek zainteresowanego to ogołowie munsztukowe DA się rozłożyć do wędziłowego co widac na załaczonych obrazkach. W 2 sklepach mowili co innego....
[s]Czy jest już strona z ogłowiami? Chodzi mi o re-voltową galerie 🙂[/s]

Już mam  😉
Dziewczyny mam takie prośbę/pytanie : macie jakieś propozycje oglowii dla Nas o następujących parametrach:
- nachrapnik angielski ewent szwedzki
- gruby nachrapnik
- może być podszycie białe ale nie musi
- opadajcy naczółek koniecznie
- naczółek może być z małymi brylancikami ale wolałabym nie 😉
- cena do 250 zł jeśli będzie coś powalajacego to rozwaze za 300
interesuje mnie coś w typie Busse Glamour  😍
No to może Busse Glamour  😀 ?

W gnl jest za 289 czyli z przeszyłką akurat 300.
Magdzior masz rację co do tego kieffera, wybite "2" to tylko numer modelu, rozmiary Kieffera to full, cob, itp.

warmblut i volbut  😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się