No i przyszła... nieoczekiwanie, podstępnie, chociaż ze stoickim spokojem ... praca- która została w bardzo pozytywny sposób przyjęta 🙂 Dzieciak zamienia się w dorosłą babę 🙂
zabeczka17 Wiecej zdjeć 🏇 ! BTW wydaje mi się, że macie za delikatnie zapięte/za duże (?) ochraniacze 😉
Ja się zastrzelę kiedyś. Junior zrezygnował z jedzenia owsa (normalnei zjada "z wiaderkiem"😉 podejrzewam, że to kwestia zębów. Jutro rano dzwonię do wetki. Zawsze coś 👿 😵
Ochraniacze nie przesunely sie ani na mm podczas lonzy 🙂 🙂 chcialam mocniej zapiac ale to kobylisko ma suchą nogę i guzik, materiał na siebie nachodzi. Na nowe poki co mnei nei stać 🙂 Dodam ze mloda nie ma nachrapnika bo.. jest za mały :P Skubana jest nieproporcjonalna do rozmiaru cob.
MoniaaA wy to przynajmniej coś "końskiego" robicie, a mój Siwy dzisiaj przez 15 minut oglądał jakąś wystawę traktorów która była na boisku obok padoku, stał i patrzył (czy on normalny jest?) 😂 dawaj więcej fot!
MoniaaA, jakie słodkie to pierwsze zdjęcie. Nic tylko podusia i spać 😀 mtl, a traktory to niby nie końskie?! A czym obornik koński się wywozi, co? 😉 😉 😁
MoniaaA Moja też tak ostatnio spała, tylko aparatu nie było. 👿 zabeczka17 Nie martw się, moja ma ogłowie cob i nachrapnik full. Tylko, że my nachrapnika nie używamy w ogóle. 😀
Ostatnio noszę się z zamiarem założenia bezwędzidłowego. Ciekawa jestem jej reakcji. 😎
mtl, hehe, u Nas ostatnio konie mogły podziwiać rozwożenie obornika(?) po polu obok, uwierz, zainteresowanie było! 😀 zabeczka17, 'najczystsza' na świecie 😉 Sankaritarina, ano, już mu szyje taka w koniki 😁
mtl, a traktory to niby nie końskie?! A czym obornik koński się wywozi, co? 😉 😉 😁
rok temu kupiłam konia, który na widok traktora zawału dostał prawie 😁 a teraz co? traktor może przejechać pół metra od niego a on nic ale żeby tak stał i oglądał... albo przez boczne okno w boksie stoi i ogląda ludzi na polu golfowym 😂
mtl, hehe, u Nas ostatnio konie mogły podziwiać rozwożenie obornika(?) po polu obok, uwierz, zainteresowanie było!
Euphorycznie dzieki :kwiatek: jej spokoj na lonzy dowodzi tez temu ze babsztyl jest wypoczety, wybiegany, ma pełno ruchu, kopyta w stanie dobrym :P i dobrze odzywiony 🙂 - tutaj ukłon w stronę moni i jej stajenki 🙂 No i te moje naturalne ćwiczenia ktore wiele osob potepia w duzej mierze tez sie temu przyczynily 🙂
oj tam oj tam 🙂 wiem dobrze komu zawdzięczam jej wewnętrzny spokój 🙂 😉 :kwiatek: a to prawie 70% sukcesu , niezbędne minimum aby móc cokolwiek robić z koniem.
Potępienie wynika najczęściej z niezrozumienia. Do zmiany mojej baby też się te same ćwiczenia przyczyniły. Kiedy ją kupiłam uciekała ode mnie na pastwisku, teraz przychodzi. Coś do tych bezusznych jeszcze: