z tego co zrozumiałam to chyba od 2000roku są euroridingi diamanty z niebieskim znaczkiem. A czy się opłaca...to już zależy od Ciebie. z niebieskimi znaczkami chodzą w cenie ok 2tys zł.
Ja mogę tylko polecić Diamanta skokowego,-))) świetne siodło,najlepsze,które miałam a ciężko je dostać na wtórnym rynku w Polsce,ale to moja opinia,-))))
kkatek, moja koleżanka ma i bardzo sobie chwali. Mówi, że dla kręgosłupa znacznie lepiej i ogółem miękko się siedzi. Miał ktoś może do czynienia z siodłami firmy Nomad ? jeśli tak, to prosiłabym o opinię ;-)
Dziewczyny. Ważne pytanie do posiadaczek siodeł Prestige - czy numeracja siodeł wszechstronnych jest zaniżona w stosunku do polskiej normy ? Jest taka opcja,żeby była "mniejsza" 17 - ka niż u innych siodeł w standardzie? Bardzo proszę o podzielenie się uwagami. Z góry dziekuję. :kwiatek:
Ja jestem dość drobna i jeżdżę w 16-tce. Zastanawiam się nad kupnem Green Stara 17 - ki . Obawiam się,że w nim utonę...aczkolwiek, jeśli numeracja jest zaniżona to jest szansa,że siodło będzie ok. Nie mam porównania - bo teraz pomykamy w syntetyku, a w sumie to od zawsze w pleszewskich siodłach. Co doradzicie - robić siodło na wymiar u polskiego rymarza czy spróbować zaprzyjażnić się z Prestige ?
Mierzyłam dzisiaj ławki terlicy dla porównania : w moim syntetyku 16 cali: 47 cm w GS 17cali : 46cm Długość tybinek w GS : 36 cm w moim 34. I to mnie dość mocno zaskakuje, bo różnicy praktycznie nie ma pomiędzy tym rozmiarami. Dlatego wydaje mi się 17 zaniżona... Mam rację?
akzzi, jakiś stary 500 albo 200 vsd, ale nie jestem w stanie rozpoznać dokładnie. 🙁 A pytałąś sprzedawcy czy gdzieś pod tybinką, niżej/wyżej, nie ma jakichkolwiek numerów seryjnych albo nazwy modelu?