Zdjęcia Naszych Koni cz.IV (sezon 2011)

ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
18 kwietnia 2011 08:44
Moja kobyła - zdjęcie prawie zootechniczne 😉

na malownicznym tle chmur burzowych i burzy piaskowej

wątek zamknięty
Sankaritarina- No długi się zrobi, szybko rośnie mu grzywa.
Nie zapuszczamy, tylko jakoś nie ma kiedy skrócić 😉
wątek zamknięty
k.o.n.i.a.r.a., nie masz nic nowego Repayowatego? Na pewno masz, wstawiaj 🙂
Nigna, świetny pomysł na tort 😉 Pozwól, że skopiuję pomysł i zrobię taki mojemu w środę  :kwiatek:
wątek zamknięty
Rtk Twój koń mnie urzekł ! Jest piękny i taaki kaary  😜 Mogę prosić więcej ?  😁
wątek zamknięty
Lisa, od niedawna moja  😀

wątek zamknięty
😲 chudzielec z niej okropny! ale wybaczam skoro masz ją tak krótko...
a ile ma lat kobyła?
wątek zamknięty
Pursat   Абсолют чистой крови
18 kwietnia 2011 14:58
[quote author=Pursat link=topic=41894.msg979194#msg979194 date=1302987643]
Jak pół roku temu zajeżdżona, to czemu takie nieprzyjemne ustawienie? Nie za wysoko jak na konia, który dopiero zaczyna?

Nie ma to jak oceniać kogoś przez net na podstawie czterech zdjęc  🙄 Nic nie wiesz o tym koniu, wiec nie wiem na jakiej podstawie oceniasz naszą prace. Uwierz że nie każdy koń musi chodzic z głową między nogami, szczególnie taki który ma prawie 7 lat. Koń był w zeszłe lato zajeżdzony i skakały na nim małe dziewczynki, teraz zaczął jakaś konkretną prace. Tyle komentarza, dyskusja zamknięta jak dla mnie.
[/quote]
Wstawiając zdjęcia do internetu musisz liczyć się z różnymi komentarzami!

Nie oceniam - zadałam grzeczne pytania.

Nic nie wiem - zgadza się, więc pytam na podstawie tego, co pokazałaś. Przecież to nie jest zabronione!

Zajeżdzona poł roku temu, więc zaczeliśmy zupełnie od zera.

Odniosłam się do tej treści.

Nie wiem czy zauważyłaś, ale po prostu zapytałam, bez najazdu, bez rzucania się. Może rzeczywiście coś nie jest w porządku w pracy z tym koniem, że tak na mnie naskoczyłaś... Dobre wychowanie się kłania. 😎

pogrubienie moje
wątek zamknięty
ktosia kobyłka ma 8 lat, odkupiłam ją z niezbyt dobrych warunków. Teraz zaczyna nabierać ciałka  😀
wątek zamknięty
Forkate mam nowe w galerii. Jak chcesz to zobacz, bo są za duże na forum.  🙁
wątek zamknięty
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
18 kwietnia 2011 15:58
k.o.n.i.a.r.a.,  dlaczego jeździsz w ocieplaczach stajennych? Jak on ma biedak nogi zginać?
wątek zamknięty
mtl   I M Equestrian
18 kwietnia 2011 16:04
może miały to być owijki z podkładkami... na trening?
wątek zamknięty
Forkate mam nowe w galerii. Jak chcesz to zobacz, bo są za duże na forum.  🙁

Nie są za duże. Galeria automatycznie zmniejsza zdjęcia tak, aby były bezpieczne do wstawiania na forum, nawet jeśli są w jakimś nietypowym kadrze. Tak więc z galerii wrzucanie jest zawsze rozmiarowo bezkarne 😉
wątek zamknięty
Strzyga- ja tam nie widzę ocieplaczy stajennych, tylko zwykłe podkładki treningowe + owijki.
wątek zamknięty
ale zawinięte tak że aż oczy bolą jak się patrzy. Najpierw trzeba się nauczyć zawijać bo naprawdę można zwierzakowi krzywdę zrobić. Nie lepiej jak się nie umie używać ochraniaczy??
wątek zamknięty
18 kwietnia 2011 16:34
madzia, takie, które zakrywają stawy, żeby je unieruchomić? Weź sobie tak kostkę i kolano opatul i spróbuj pobiegać...

Może ja stara jestem, przyznaję, nie zajmuję się obecnie końmi, ale dla mnie to są ocieplacze stajenne:
http://www.sklep-jezdziecki.eu/?83,ocieplacze-stajenne-lamicell
http://www.e-sprzet-jezdziecki.pl/ocieplacze-stajenne/214-ochraniacze-pro-lamicell-4szt.html
http://animalia.pl/produkt,19666,527,Horze_Ocieplacze_stajenne_Back_on_Track.html

A to podkładki pod owijki:
http://www.gnl.pl/podkladki-owijki-busse-bandamull-p-4279.html
zawinięte poprawnie:

wątek zamknięty
Takie krótkie podkładki to sobie tak zawiniesz. A dłuższe to muszą wystawać.  😤
wątek zamknięty
to są wystające- http://szmatoholicy.konskieforum.pl/zobacz/72/734#i
Kwestia wizualna mniej ważna, ale solidnie to też nie wygląda
wątek zamknięty
mtl   I M Equestrian
18 kwietnia 2011 16:58
a może tak?
wątek zamknięty
18 kwietnia 2011 17:02
k.o.n.i.a.r.a., jak są za długie, kup mniejsze. Albo climatexy.
Kto Ci powiedział, że podkładki muszą tak wystawać? Zastanowiłaś się czy zwierzakowi jest w nich wygodnie?
wątek zamknięty
dużo lepiej to wygląda na linku niż tu:

podkładki nie powinny chyba nachodzić na stawy w ten sposób ? Czy się mylę  :kwiatek: ?
wątek zamknięty
Te akurat są tak miękkie i długie, że MUSZĄ nachodzić. Piszcie co chcecie, ale siwemu od nich nic nie jest.  😎
wątek zamknięty
Te akurat są tak miękkie i długie, że MUSZĄ nachodzić. Piszcie co chcecie, ale siwemu od nich nic nie jest.  😎

a nie przeszło ci przez myśl, że skoro są TAK "miękkie i długie" to nie są podkładki do jazdy?
może mu nic nie jest i może nie będzie, ale skoro wozisz na nim swój tyłek to masz psi obowiązek zapewnić mu wygode  😎
wątek zamknięty
Piszcie co chcecie, ale siwemu od nich nic nie jest.  😎

bardzo profesjonalne i ambitne podejście
wątek zamknięty
equi.dream dlatego niektórym dzieciakom powinno się zakazać jeździć konno samemu. Z trenerem, czy ogarniętym jeździecko rodzicem już tak... A tak tylko ręce opadają  😵
wątek zamknięty
mtl   I M Equestrian
18 kwietnia 2011 17:20
ale tam trener jest, nawet kilku, ujeżdżeniowych!
wątek zamknięty
juliadna   siwek czarnogrzywek <3
18 kwietnia 2011 17:20
mtl łoł i nikt nie zwróci na to uwagi ?  😵
wątek zamknięty
18 kwietnia 2011 17:22
Dobrze przynajmniej, że obszernego ruchu nie ma, jakby sobie przydepnął i fiknął orła, już by coś się stało...
wątek zamknięty
mtl   I M Equestrian
18 kwietnia 2011 17:24
mtl łoł i nikt nie zwróci na to uwagi ?  😵

nie wiem...
wątek zamknięty
aga AMEN !
Strzyga żeby fiknąć orła nie jest potrzebny zakres ruchu totillasa, mam nadzieję, że szanowna koniara, która najwidoczniej wie lepiej przewyższając nas wszystkich o kilka poziomów nie przekona się na tym na skórze Replaya, szkoda konia. Strasznie wkurza mnie arogancja dzieciaków
wątek zamknięty
taggi   łajza się ujeżdża w końcu
18 kwietnia 2011 17:27
Z tego co pamiętam jak jeszcze Replay był jeżdżony przez amazonkę* to obszerny ruch on akurat miał... 🙄
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.