Haflingery

no no no
ładnie skacze 🙂
Są z jazdy 🙂
Dziewczyny fajne fotki 😀
Pozwolicie, że ja Was zasypie teraz zdjęciami z dzisiaj 😉

W galopie trochę niewyraźne, ale podoba mi się

sakura   Najważniejsze to nie przyzwyczajać się....
17 kwietnia 2011 19:23
Alborek zazdroszczę jak Twój koniuch chodzi...

Mój niestety ma kryzys :p

😅
kortina masz siodło na łopatkach za bardzo

i masz super czaprak, fajnie wam pasuje  😀
Kolejna porcja fotek  😁

Zabawy podczas rozstępowania

Sesja

elegance1, aaa! Oszalałam 😍 Zdjęcia są mega, urocze! 😜
elegance1 dodaj więcej 😀
Jak ja dawano nie wchodziłam do wątku haflingerowatych  🙂 ehh, a mam tyle zdjęć kucola hafka  💘 byliśmy na zawodach na początku kwietnia i 10 kwietnia też , i mam fotyy  🤣 Wasze koniska są super, Sakura od kiedy ostatnio widziałam Speedego to wyglądał inaczej, zmienił się, na lepsze.  🙂
Może dzisiaj dodam jeszcze fotyy z zawodów , jak wejdę na komputer gdzie są.
19 kwietnia 2011 20:12
Na lepsze 🤔?😀 o Dzięki...ja w ogóle nie widze zmiany,  😡 ale może dlatego,że prawie codziennie go widuję :P

czekamy na zdjęcia 🙂
Sakura , dziwisz się że widzę zmianę skoro ostatnio na ŻYWO widziałam blisko pół roku temu [!] .  🙄
Z 1 zawodów wyjazdowych na obecną chwilę zdjęć nie mam.  🙁 Ale obiecuje, że jak tylko je dostanę to wstawię, dzisiaj wrzucę zdjęcia z zawodów z 10 kwietnia i jakieś jeszcze może wygrzebię aktualne.  😀

<-- Tak, tak, patrzę pod konia, ale tylko tu. PRZEPRASZAM  😡
Dekoracja.  😅

Na razie tylko tyle, ale będzie więcej, bo niestety nie mam dostępu do reszty zdjęć z zawodów, treningów... Muszę zgrać na komputer :> Jak tylko zgram pokaże.  :kwiatek:
19 kwietnia 2011 21:33
A gdzie stoicie z Nabim?
Sakura , tam gdzie zdawałaś odznakę
20 kwietnia 2011 07:44
ok. Skleroza ;p  I nie planujecie się gdzieś przenieść? :P
Nie, bo tam jest nam dobrze i możemy coś osiągnąć, po za tym to jest BARDZO blisko mojego omu  🙂
a elegance1 to halfi nie?  🤣
"Nasza" haflingerka i jej maleństwo 🙂
Tuffy - o nieee  😍  poproszę więcej  😍
21 kwietnia 2011 23:14
Małe hafi ;D czasem żałuje,że nie mam kobyły co by ją rozmnożyć i mieć małą hodowle hafkóf :P może kiedyś :P szkoda tylko ,że moje pierwsze haflingerzysko by się nie doczekało potomka.... 😁
Tuffy zdradzisz jakim ogierem kryłaś i skąd, może masz jakieś zdjęcia tatusia?
Mały przecudny!!!
Mahira, klacz niestety nie jest moja, źrebak zresztą też 🙁 http://bbranch.pl/aktualnosci.html <- stronka właścicieli
Mały to mieszanka haflingerki i ogiera AQH. Taki mały wyjątek zrobiliśmy bo generalnie to właściciele są zwolennikami czystości rasy, a nie dziwnych mieszanek. Ale Mały jest tak cudowny, że kto wie czy nie będzie kolejnego haha
W Niemczech mixy haflingerów i AQH są bardzo popularne, z tego co widziałam na stronach z ogłoszeniami.

i tatuś:
Przyznam szczerze, że  miło mi to słyszeć, bo marzyło mi się pokrycie mojej haflingerki ogierem QH.
Niestety większość właścicieli ogierów QH tak jak wspomniałaś pilnuje czystości rasy i zaznaczają, że kryją tylko klacze QH lub paint.
Tak więc daję sobie szansę, że może coś z tego fajnego wyjść.
A widziałaś już takie dorosłe krzyżówki?
Tuffy pierwsza fotka z ostatniego postu - młody już robi sliding stopy 😉
Piękna mama, piękny tatuś, nie dziwota, że taki piękny mały szkrab wyszedł. 😉
Tuffy, a to nowina! Ale fajny mały! Nie wiedziałam, że ktoś gdzieś wpadł na to, żeby skrzyżować te dwie rasy.
22 kwietnia 2011 10:11
A ja nie lubie kundlenia....W Niemczech z tego co wiem nie chcą Haflingerów uszlachetniać np Arabami....no nic może coś się zmieniło.

Ale mały śmieszny :P
Mahira, w PL to akurat większość kryje wszystko i wszystkim.. dużo jest mieszanek młp x AQH, których ja osobiście nie lubię. Tak jak pisałam u nas w stajni nigdy nie robiliśmy mieszanek bo po co.. jest kobyła młp ale nigdy nie była zaźrebiona ogierem AQH. Jedynym koniem, który kusił to właśnie haflingerka.. w sumie to ze 2-3 lata minęło zanim się nasz trener przekonał do tego eksperymentu😉 Ale maleństwo jest urocze i owszem.. stopy już robi jak widać na zdjęciu haha 🙂

Osobiście nigdy na żywo nie widziałam dorosłej mieszanki tych 2 ras. Jedynie zdjęcia i filmiki w necie. Pożyjemy, zobaczymy co wyrośnie. Póki co awansował na największego pieszczocha ze wszystkich tegorocznych źrebaków.
Pursat   Абсолют чистой крови
22 kwietnia 2011 20:59
Tuffy, zarąbisty mix, uwielbiam takie nietypowe mieszanki, o ile wychodzi coś fajnego. Mały fajny, ale tatuś - poezja! 😍
25 kwietnia 2011 20:59
A my dziś 1 raz pojechaliśmy LL :} nie było idealnie ale jestem dumna z kucynia xD

💘
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się