Młode Konie

bostonka 3  dziennie

laga nie ciągnij znowu tematu
Lov   all my life is changin' every day.
13 kwietnia 2011 19:28
laga, a żebyś wiedziała. Dobry pomysł nam podsunęłaś.
laga tak off topowo pięknie siodłany koń na łopatkach
Pacia No właśnie chce go skończyć. ! Jeździłam tam skąd go masz i wiem jaki on jest..
mtl   I M Equestrian
13 kwietnia 2011 19:29
mtl tak i to niedawno , tam był po prostu nie ruszany - mięśnie zniknęły

mój chodził po 20 minut dziennie, 2-3 x w tygodniu a przyjechał do mnie w bardzo dobrej kondycji (może nie umięśniony, ale odpasiony), potem mi bardzo spadł z masy - pewnie zmiana jedzenia, stajni, dorastanie i tak dalej, teraz znowu wygląda dobrze, spróbuj sianokiszonki, na mojego podziałało  😁
mtl a on 2 razy na pół roku
horka   black horse <3
13 kwietnia 2011 19:29
Cobrinha  koń mojej koleżanki w sezonie jest w formie, ma mięsnie,nie wystają żadne kości tylko te żebra 😵 próbowała różnych suplementów i nic..
Megane to dzowń do Toizu!

A co na mnie naskakujesz? Zabolało Cię to, że zapytalam o stajnie?
zabeczka17   Lead with Ur Heart and Ur Horse will follow
13 kwietnia 2011 19:31
Megan nie osłabiaj mnie . Mój koń ma świetne warunki i to PO NIM WIDAĆ. Nie mam zamiaru się tobie z tego spowiadać.
dobra zaśmiecamy wątek - koniec wszystkich tego typu tematów
horka, wiesz, że nie o tym mowa...
Koń z lekko zarysowanymi żebrami i masą to koń raczej w dobrej formie, nie utuczony... tu mamy "ciut" inny przypadek
Może załóżcie osobny wątek " Pacia i jej koń "    😵  🤔wirek:

jestem za ...
zabeczka, a Ty nie chcesz załozyć wlasnego wątku? Bo psujesz mi mój ulubiony  😁
mtl   I M Equestrian
13 kwietnia 2011 19:36
dobra zaśmiecamy wątek - koniec wszystkich tego typu tematów

proponuję Ci odczekać kilka tygodni, odpaść konia i dopiero wrócić, wtedy unikniesz tych wszystkich komentarzy  😉
mtl odczekam , i wrócę ze zdjęciami  🤔 Pokażę wam jak tam wyglądał a jak teraz i w tej chwili ewakułuję się z rv na kilka tygodni
Pacia, a siano/sianokiszonka? Pasza? Próbujesz utuczyć konia prawie samym owsem - konia, który jest tak chudy, że najpierw powonien mieć labę i dobrze żreć, żeby nabrać tłuszczu i mieć z czego wyrabiać mięśnie, a dopiero potem chodzić pod siodłem lub na lonży.

Proszę, wątek: "Co zrobić, żeby koń przytył/schudł":
http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,727.0.html

I nie dziw się, że ludzie na ciebie najeżdżają. Ja się staram spokojnie i merytorycznie, ale mam anielską cierpliwość - innym gula skacze, bo mimo dobrych rad dalej wierzysz idiotom, którzy twierdzą, że koń jest chudy "bo tak ma" i porównują budowę konia do łani  😵 Cobrinha dobrze pisze, czasami warto się przyznać do błędu i słuchać mądrzejszych, bo na razie nieświadomie robisz koniowi krzywdę.
Pacia, w innym wątku Dea napisała, że STĘP jest... Bogiem (jakoś tak). Odżywiaj konia i stępuj go! jeśli miał drastyczne przerwy w ruchu. W ręku, na lonży, nawet ze 2x w tygodniu krótko pod siodłem + pastwisko (wkrótce będzie trawa  :hurra🙂 do oporu. To co zbudujesz - będzie bazą! fundamentem! dla wszystkiego co dalej, rozumiesz to?
13 kwietnia 2011 19:39
Megane  And Who Cares? 🙄
Pacia nie obiecuj czegoś czego nie możesz spełnić.
Nikogo 😉
Chyba znów Ci dam ignora ... będziesz miała ich 32... choć czasem roznosi mnie, aby zobaczyc nad czym znów sie rozczulasz jak nastolatka ...
a urok wysokiej, widnej i dobrze wentylowanej stajni docenisz z czasem... to wszystko, co chcialam powiedzieć na temat Twojej stajni, zanim na mnie najechalaś...
horka   black horse <3
13 kwietnia 2011 19:43
halo ale z lonży się przecież wyrywa 🙄 a stajnia pastwisk nie ma..
13 kwietnia 2011 19:45
Megane   wzruszyłam się...
slojma   I was born with a silver spoon!
13 kwietnia 2011 19:46
zabeczka17- tak dla rozładowania atmosfery bardzo cieszę się, że młoda już lepiej poklep ją ode mnie
13 kwietnia 2011 19:48
slojma dziękujemu za trzymanie kciuków... jest mega poprawa. Dzisiaj już dawała czadu na padoku 🙂 🏇 Nie ten sam koń 🙂 Myślę że za miesiąc  na spokojnie wrócimy  do treningów.
slojma   I was born with a silver spoon!
13 kwietnia 2011 19:59
To super bardzo się cieszę. U mojej młodej na razie znajomy smaruje mazidłem podobno się nie powiększa, ponoć maleje gulka. Zobaczę w niedzielę jak faktycznie wygląda i zrobię zdjęcie i wyślę do mojego weta.
13 kwietnia 2011 20:00
slojma super 🙂 oby wyszło ze to nic groźnego 🙂
halo ale z lonży się przecież wyrywa 🙄 a stajnia pastwisk nie ma..

AUA 🙁
biedna halo 🤣 dzis rv mnie zadziwia.
Sanndy   „Czy dajesz siłę koniowi…”
13 kwietnia 2011 20:20
co do pierwszych stron watku, to moj kon ma 5 lat - a zaczynamy od zera.
kupilam go... hm, w lutym?
cwiczymy na lonzy, na poczatku uczylam go reakcji na lydke i zzatrzymywania dosiadem na oklep, bez oglowia, z pomoca kogos obok.
No i na pierwszej jezdzie bylo widac efekt.
Siodlo i jezdzca przyjal swietnie, zadnych ceregieli. no moze na poczatku przed czaprakiem uciekal, ale jak juz polozylam czaprak to siodlo i popreg juz nie wzbudzily w nim zadnych negatywnych emocji 🙂
mamy jednak jeden, calkiem spory problem. w lewo idzie calkiem fajnie, nawet w klusie.
natomiast w prawo.. masakra.
najlepiej isc w prawo z wygieta szyja w lewo... zrezygnowalam narazie z dalszej jazdy w siodle, lonzuje go tylko na prawo.
wie ktos moze co moze w tej sytuacji nam pomoc?
🙂
i zalaczam zdjecie mojego dziecioka 😉
Megane masz coś do mojej stajni ,może masz większe doświadczenie od inspekcji weterynaryjnej ,bo o dziwo od paru lat prowadzę punkt krycia i nikt się do mnie nie czepia .Moja stajnia spełnia wszelkie wymogi  😉 
Nagle ty wyskakujesz że moja stajnia jest ciemna ,no super jeszcze co masz mi do zarzucenia .
monia, nie znam Twoje stajni ... widze tylko dwa zdjęcia zabeczki17 ...i na ich podstawie zadałam Jej pytanie ...  nie uzyskalam odpowiedzi, ale spoko 😉
a to, że masz punkt, to o niczym nie świadczy niestety ... znam przypadek, że ogier stoi w ciemnym chlewiku z kratą w drzwiach ...i punkt kopulacyjny tam mają od lat, ale ja swoich koni bym tam nie wstawiła ... ot i wszystko...
13 kwietnia 2011 20:32
zabeczka, a czemu nie wolno wstawiać zdjęć? Dziewczyna ma konia od 2-ch tygodni, a odpasienie potrwa z pół roku, czy przez pół roku ma fot nie wstawiać?
Czemu wstyd? Jak mamy się czepiać, to czy Twoja klacz stoi w takiej  niskiej i ciemnej stajence? (to obora? )
Ma tam jakies okno na świat?

Nie zadałas pytania tylko CZEPIŁAŚ się byle g*** które nie miało powiązania z tematem  który się rozwinął. Nazywaj rzeczy po imieniu ok?
I może ta stajenka nie jest full mega wypas- rodem z katalogu, ale raz że jest tam świetna wentylacja jak już tak bardzo chcesz wiedzieć, oświetlenie dobre,  a dwa konie  czują się w niej super, bo opieka jest wzorowa. A tak na boku niska  zabudowa jest PO-niemiecka....i to do budowniczych z przed wojny  mozesz miec swojej obiekcje. Czy coś jeszcze cie interesuje?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się