PSY

slojma   I was born with a silver spoon!
05 kwietnia 2011 20:35
polonez 😍 😍 😍 cudowny
JARA - jaka słodka mordeczka
Ja mam suczkę po sterylizacji i nie zauważyłabym by bardziej przytyła o popuszczaniu moczu też nie ma mowy.
cieciorka   kocioł bałkański
05 kwietnia 2011 21:11
JARA, gapa popuszcza i ale jest stara i podejrzewamy, że sterylka nie została wykonana prawidłowo.
tyciem się nie przejmuj, jeśli o psa zadbasz, to będzie w formie.
JARA   Dumny posiadacz Nietzschego
05 kwietnia 2011 21:35
http://www.joemonster.org/art/16725/Urocza_maskotka_Uniwersytetu_Butler

O tycie się nie boje tylko o to popuszczanie moczu. Pogadam za tydzień przy okazji z wetem.
ja mam 2 suczki tej samej rasy. Jedna jest po sterylizacji, druga zas na zastrzykach hormonalnych (narazie ze wzgleów zdrowotnych operacja zakazana) i.... ta po steryzliacji ma mega tendencje do tycia. Obie jedzą tyle samo, tyle samo mają zapewnionego ruchu a jednak....Larka mi tyje i nie potrafię sobie z tym poradzic.
Na szczęscie nie popuszcza moczu.
co powiecie na taką smycz?  😁
co powiecie na taką smycz?  😁

😍 😅 😁 😁 😁
Haha, ale boska smycz 😀 Nie wiecie gdzie można taką kupić? Serio pytam 🙂

A tu nasz klateczkowe poczynania. Na razie chętnie w niej śpi, nie będę go zamykać przez jakiś czas w ogóle.

A tu już z kamuflażem 🙂
Mam dwie suki po sterylce.
Starsza (15 lat) nigdy nie miała problemów z nadmiarem wagi (raczej wręcz przeciwnie, jak była młodsza potrafiła dwa dni nic nie jeść). Za to kilka lat temu zaczęła popuszczać w nocy. Wet po badaniach przepisał nam Propalin Syrop. Pomogło chociaż ostatnio trzeba było zacząc podawać większe ilości.

Młodsza zero problemów z popuszczaniem. Pojawiły się za to problemy z wagą. Ale one raczej związane były z moim pójściem do bardziej regularnej pracy (koniec z codziennymi min. godzinnymi spacerami) i podkarmainiem jej przez ojca 👿. Całe szczęście dało mu sie przetłumaczyć, że źle robi i teraz nie dość, że nie dokarmia to sam chodzi z panienkami na spacer
Zaczynamy spuszczanie ze smyczy połączone z nauką przywoływania. Idzie nieźle ale jest jeden problem: tarzanie się w kupach. Mamy tu szeroki asortyment, od ludzkich przez psie do odchodów dzików i łosi.
Mam więc pytanie o czyszczenie wyperfumowanej sierści. Czy są szampony "na sucho", które pozwolą mi uniknąć codziennych kąpieli? Na razie wsadzam psa pod czystą wodę i spłukuję bez używania środków myjących. Pies ma dość długą sierść, bardzo gładką i błyszczącą + gęsty podszerstek.
sok pomidorowy fajnie neutralizuje smrod.

Ale ja mimo wszystko zawsze po kupie daje tez szampon, bo mam zbyt bujna wyobraznie i sie brzydze.
09 kwietnia 2011 13:59
Ziva i jej najlepszy kumpel, a raczej miłość jej życia "najszybszy pudel w miescie" - Shaggy 😀

Jaki fajowy pudliszek 🙂

JARA, mam wrażenie, czy Ziva troszkę dba o linię? Zawsze taki pączuś a na tych zdjęciach jakas taka bardziej 🙂

Dzionka, dobry początek! Potem będzie z górki jak już przekona się że fajowo w tej klatce.

Sienka jak tam dzikol? Buziaczki w Truflowy nochal od ciotki🙂

polonez, ogurek więcej waszych niuniów!!! Uwielbiam je!! hessa, dawaj jeszcze swojego!

A my sezon pływacki rozpoczęłyśmy. W tym roku hitem skoki na bombę 😉

10 kwietnia 2011 08:34
JARA, mam wrażenie, czy Ziva troszkę dba o linię? Zawsze taki pączuś a na tych zdjęciach jakas taka bardziej

Do zdjęcia brzuch wciąga  🤣
Po operacji  kilka dni nie jadła nic,  a potem 2 tygodnie bezwartościowe papki. Z mięśni spadła, bo tłuszczu prawie w ogóle nie ma, ale nadrabia ;D
Stanie już chyba na 23kg.
słuchajcie mam psa, który jest mieszanką niestety nie wiem jakich psów ; ( Wygląda troszeczke jak rottwailer ale ma tez więcej z wilczurka ; ( Ale jak już wszystko zaczynało pasować to wtedy jego ogon, ani biały krawacik nie pasuje do żadnego z tych psów,. Kiedyś wstawie fotty ..
Czekoladowaa nie zawsze dojdziesz do tego jakiej rasy byli rodzice danego psa, bo oni również mogli być mieszańcami, a podobieństwo szczeniaka do np. owczarka niemieckiego z maści, może być tylko przypadkowe. Moja mała suczka, która jest wielkości jamnika, też jest podpalana, ale nie mogę powiedzieć, że po owczarku.  😉
Wygląda troszeczke jak rottwailer ale ma tez więcej z wilczurka ; (

nie ma takiej rasy jak wilczur 😀iabeł:

a my mamy prawdopodobnie grzybice, super 😵
sienka, nie mogę go kąpać codziennie 😉 A jak do tej pory każde spuszczenie ze smyczy kończy się w ten sposób. Okolicę mam dosłownie zaminowaną, nie ma szans spacerować "gdzie indziej" 😉
abre, a linka?
abre, jakbyś go codziennie kąpała, to tym bardziej poleci pozbyć się przyjemnego wg Ciebie zapaszku, błędne koło... Kiepska sprawa z takim zapaleńcem, tak jak k_cian pisze, pozostaje linka.

k_cian, mówisz masz. To starawe, jak na chwile zima do nas wróciła. A tak w ogóle co tam u Was, bo cicho ostatnio?

Mój też już dziś kąpiel zaliczył, choć wie, że ma zakaz. Wystarczyła sekunda i fajna górka, z której jeszcze większego rozpędu nabrał i chlup.

kto był dzisiaj w Nowym Dworze na wystawie? 😉
Ja zaliczyłam dziś bycie na wystawie po raz pierwszy w życiu, zrobiłam mnóstwo fot i dostałam konkretnego oczopląsu 😉)
robi się - całuśny Bloom z dzisiaj

fot. ja

Z linką przy minach mały problem - też może zgarnąć trochę. Nawet więcej niż pies 😉

A my dzisiaj znowu daliśmy buzi żubrowi i przeżyliśmy fascynację pawiem :P

polonez, hessa   😍 more!!!

anaa, my myśleliśmy o tym, ale suma sumarum nie wyszło. Z powodu łapy m.innymi. Ale w ten weekend jesteśmy w Częstochowie. Ćwiczyliśmy nawet trochę ostatnio. 🙂

wątróbka.. wątróbka.. wątróbka...  😲
😁

zresztą nie tylko to 😉

fajna laseczka się z niej zrobiła   k_cianku mniam  💘

Dziewczyny, może wy się orientujecie: znacie jakieś godne polecenia, rzetelne informacyjnie forum dot. alaskanów i syberianów? Szukam dzięki uprzejmości wujka google i dostaje już oczopląsu, pomijam, że na żadnym forum poza voltopirami - mam wrażenie - że już nie umiem się odnaleźć.  😡
Sierra, a to: http://syberian.fora.pl/ ?
Widziałam je, stosunkowo niewielka liczba użytkowników, bardzo dużo tematów, gro "martwych" lub z jednym lub dwoma postami. Może jestem rozpuszczona re-voltą, ale szukam czegoś... większego? Żywszego? Żeby - jak u nas - było co poczytać, zanim się zacznę udzielać 😉
Polonez, jaki on....pluszowy 😁

Sierra, moze dogomania?Tak jest poddział rasy ale i(moim zdaniem więcej wart) dział sportów zaprzęgowych, może czegoś się dowiesz o rasach, o użytkowości na pewno.
Blow
noo masakrycznie, miałam go dzisiaj golić, ale nie chce mi się  🤣
Sierra, wpadaj tutaj: http://forum.stake-out.org/
Mówią, że szczęścia nie można kupić, ale w naszym przypadku ta zasada nie obowiązuje. Dzisiejsza porcja kulistego szczęścia dla psa kosztowała mnie 19,50, ale ta uśmiechnięta mordka kudłatego - bezcenna.  😁

Piłki chyba nigdy mu się nie znudzą... wziął chyba przykład z mojego szmatoholizmu i stworzył sobie piłkoholizm.  😎
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się