DIY, czyli sprzęt wykonywany samodzielnie

grando_ Dzięki  :kwiatek: :kwiatek:
Sierra tylko ivett stworzy Ci co sobie zapragniesz🙂
No więc stworzyłyśmy z mamą nowe czapraki 🙂 Tutaj wersja trukusowa, do kompletu sa owijki polarowe i derka treningowa polarowa 😀
Więcej zdjęc całości poślę jak dorwę zdjęcia od mojego męża 😀
A póki co jestem w nich zakochana 😀
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
03 kwietnia 2011 18:39
Hypnotize, Tak z ciekawości spytam: szyjecie dla siebie samych czy prowadzicie jakąś działalność? 🙂
Notarialna
Hmm ja ogolnie mam sklep jeździecki i coś tam przemycam, a z tych co teraz zostały zrobione, mam serie limitowaną, która pewqnie pójdzie w świat, zreszta juz spora cześc poszła i ledwo wyszarpałam do zdjęć ten turkus 😉

Raczej nie mam zamiaru szyc na wielką skalę bo to już nie bedzie handmade. a tak to nawet emblematy sa robione recznie 🙂

edytuj posty  😤
Hypnotize, bez obrazy ale wzory czaszek na końskim sprzęcie są trochę odrzucające, a szkoda bo np owije super wykończone.
Burza
Mnie sie czaszki podobają 😉 Z bliska sa bardzo sympatyczne 🙂 swoja droga ani jeden komplet nie ma naszytych tych czaszek, bedą jesli ktoś będzie chciał. Jak nie to nie 🙂
Ema_6   Liberty *22.1.2011* <3
03 kwietnia 2011 20:04
Hypnotize Czaprak cudo  😍 Po ile takie czapraki z owijkami chodzoa ? + derka i by bylo super  😀 Nie no ja musze to miec 🙂 W norwegi zyskasz slawe  🤣

ostrzegam przed zadawaniem takich pytan i odpowiadaniem na nie na forum.
Rozumiem, po prostu jakoś trupio/emo klimaty do jeździectwa mi nie podchodzą, bo szmatki szyjecie fajne przecież 🙂
deborah   koń by się uśmiał...
03 kwietnia 2011 20:05
do mnie też czaszki nie przemawiają.. ale jedni lubią koniki niciakowe inni czaszki 😉
Burza
Wiesz każdy rózne rzeczy lubi. Dlatego pozostawiłam wybór 🙂 . Improwizowałam, chciałam cos innego mieć niż wszyscy i mam czaszki. Koleżanka chciała gwiazdki zamiast czaszek i ma gwiazdki 🙂 

Ema_6
Tu jest derka treningowa 🙂

Coś nie moge edytować poprzedniego postu, więc wrzucam w nowym.
Róż bez emblematu

nie wiem, czemu niby nie mozesz edytowac, bo wszystko dziala, a to juz drugi raz na tej stronie.
asds   Life goes on...
04 kwietnia 2011 16:16
hypnotize

kiedy kolekcja bedzie w sprzedaży?
to i ja się pochwalę swoim dziełem 😉

any - ale super 😍
wlasnei cos takiego chcialam sobie wyprodukowac , jakich materiałów użylas? i co jest w srodku?
asds z tego co hypnotize napisala to nie bedzie zadnej kolekcji i ze robi dla znajomych itp

any Fajnie wyglada z tej zielonej strony 🙂 , szkoda ze nei zaokraglilas rogu w przedniej czesci.
Zorilla
Kolekcja jest. Tym razem zrobiłam więcej sztuk i wystawiłam na sprzedaż żeby coś mieć dla siebie też, a nie odsprzedawać jeczącym ludziom że też chca takie ( co było notryczne przy poprzednich handmadach i w efekcie zostalam z prototypami czapraków jakie chciałam mieć )😉
Ale to nie ten wątek więc o tym napisałam do asds na PW 😉
Hypnotize a po ile chodzą u Ciebie takie cudeńka ? (Jeżeli gdzieś wcześniej pisałaś to przepraszam)   :kwiatek:

ostrzegam przed zadawaniem takich pytań i odpowiadaniem na nie na forum.
a mi sie wlasnie podoba taki niezaokrąglony przód... taki "inny" 😉 ...i ta czerwona krateczka ...ale moj gniadoszek by w takim slicznie wygladal, tak szkocko hihi ;D
chyba się przerzucę na kratki :P
Sio   nowe wcielenie marchewki
05 kwietnia 2011 18:19
Ja jak zwykle wrzucam nietypowy sprzęt-raczej to gadżet jeździecki-ubranko na butelkę czegoś mocniejszego-koń. Zawsze możesz powiedzieć,że wypiłaś z koniem całe wiadro  😉
No i ogłaszam plebiscyt na imię dla tegoż konia 🏇 🏇

ElaPe   Radosne Galopy Sp. z o.o.
06 kwietnia 2011 08:18
ten czapradk  i derka z czaszką to wygląda jakby koń z karawanu pogrzebowego sie urwał.
ElaPe
Dobre 😀 I w sumie mogło by tak byc bo Pinio w tym dniu mial humor pogrzebowy :P
maleństwo   I'll love you till the end of time...
06 kwietnia 2011 09:10
E tam z karawanu, mnie się skojarzyło tak... piracko 🙂
I bardzo mi się podobają te owijki
[quote author=horse_art link=topic=88.msg964866#msg964866 date=1302015138]
any - ale super 😍
wlasnei cos takiego chcialam sobie wyprodukowac , jakich materiałów użylas? i co jest w srodku?
[/quote]

w środek dałam gąbkę 2 cm jeśli się nie mylę /dostałam arkusz można powiedzieć 'z odzysku'/
materiał w kratkę to wełna + nie pamiętam co /znalezione gdzieś w czeluściach starej szafy :P/
a zielony kurcze nie pamiętam ale się nim trochę załatwiłam bo rozciągliwy był i ciężko było pikować tak by wyglądało jakoś znośnie...

any Fajnie wyglada z tej zielonej strony 🙂 , szkoda ze nei zaokraglilas rogu w przedniej czesci.

chciałam aby był 'dwustronny' ale wykonanie pozostawia wiele do życzenia - przynajmniej od zielonej strony: widać krzywe przepikowanie i w kilku miejscach materiał lekko się zawinął, ale zdjęcie zrobiłam tak dla formalności 😉
co do zaokrąglenia z przodu - może następnym razem się pobawię i spróbuję /i tak przez nieuwagę 3 igły w maszynie na nim złamałam xP/

może dojdę do wprawy i następne pady będą ładniejsze 😉
no tak, ale zaookraglenia nie wykluczaja dwustronnosci 😉

zdjecie mojego padu zrobionego hoho ale dopiero teraz dorobiłam się foty w akcji 😉
no tak, ale zaookraglenia nie wykluczaja dwustronnosci 😉

zdjecie mojego padu zrobionego hoho ale dopiero teraz dorobiłam się foty w akcji 😉

nie twierdze przecież że jedno drugie wyklucza - podałam inny powód dla którego rogów nie zaokrągliłam /nie chciałam sobie komplikować roboty i ryzykować że pad nie wyjdzie - w końcu to mój pierwszy własnoręcznie uszyty/
ależ spokojnie - jest bardzo fajny 😀
any, a te poziome pikowania to jest szycie przez gabke? czy pokroilas ja na pasy i szycie jest tylko przez materiały a gabka w kawalkach w tych "segmentach"
(o krajscie, nie wiem jak sie wysłowić w tym temacie, mam nadzieje ze zrozumialas :P )

a i takie pytanko jeszcze - jesli sie grzbiet zrobi profilowany (anatomicznie w kszt. grzbietu), to tez moze byc taki pad dwustronny? wychodzi to w praktyce?
horse_art ja zrozumialam w czym rzecz, wszyscy pikujemy przez gąbke i wydaje mi sie że tu też tak jest (z tego co widze, a widze nie wiele).
Co do dwustronnosci z profilowaniem- jezeli materialy nie beda bardzo sztywne to wydaje mi sie ze wyjdzie. Pomijajac ze czapraki dwustronne to nie moj ulubiony rodziaj ze tak powiem.
any super ❗ ❗ ❗
Pomijajac ze czapraki dwustronne to nie moj ulubiony rodziaj ze tak powiem.

no fakt, bo dwustronny czaprak to czaprak brudny i obsiersciony z dwóch stron  😁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się