kącik skoków

Ponia   Szefowa forever.
01 kwietnia 2011 07:24
😁

czapsy, czapsami... ale jakie konie  😍 zreszta konie Piotra Sawickiego są równie zajebiste  😀
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
01 kwietnia 2011 07:40
wiesz,czapsy są dla mnie bardziej "osiągalne" niż taaakie konie  😜

widziałaś nową maszynę Olgi Świątkowskiej? 😍

kiedy jedziemy w jakiś terenik ogony wyprostować?
domiwa   W poszukiwaniu prawdy, mojej prawdy...
01 kwietnia 2011 07:51
A sa w ogole gdzies zdjecia z Bialogóry?
01 kwietnia 2011 07:53
chyba nigdzie 🙂 przynajmniej ja nie widziałam,mimo,że szukałam 🙂

gdzie są teraz jakieś skokowe zawody,poza Kwidzynem next week?
01 kwietnia 2011 07:56
Z tego co wiem Kwidzyn i Jaruzyn. A dalej nie widzialam. a wiesz jak z ta majowka? pytalam na poprzedniej stronie 🙂
01 kwietnia 2011 08:00
nie iwem,na razie w kalendarzu wisi samo ZO...trzeba czekac na propozycje - pewnie decyzję podejmą na podstawie ilości zgłoszeń do ZO.
01 kwietnia 2011 08:10
No nic pozostaje czekac. Nigdy nie pamietam jak tam to organizowali. Chociaz w zeszlym roku byly dwa parkury i ZR byly chyba wszystkie klasy albo juz mam skleroze 🤣
01 kwietnia 2011 08:13
były wszystkie parkury,bo zaraz po L na ZR na jednym koniu i biegłam ubierać konia na MR na ZO. 😁

ale teraz chyba też są oprócz ZO,eliminacje do MPMK?czy to na tych następnych...wstyd mi,w końcu to mój klub,a ja nie wiem  😵
kermit   Horses horses everywhere ..
01 kwietnia 2011 08:34
Kurde dziewczyny (ktoś, ponia) wszystko takie wzorowe i modelowe u was, macie czasem złe skoki ?  🤣  😀iabeł:
01 kwietnia 2011 08:48
kermit, zdarza się  🤣 mam gdzieś filmik z rozprężalni  😎
eterowa   dawniej tyskakonik ;)
01 kwietnia 2011 09:36
Ktoś mam te filmiki, niestety tylko dwa, bo reszta nie chce się otworzyć w konwerterze... Generalnie idzie trochę rozwleczony, za daleko ma zad, ale myślę, że to przez to, że to chyba drugie, albo trzecie skoki na dworze, pracujemy cały czas nad tym 🙂 (ujeżdzenie, ujeżdżenie, ujeżdżenia, do znudzenia, wiem wiem... 😉 ). Generalnie Eter ma te 160cm w kłebie jedynie i jest dość krótki, dlaczego potrzebujemy jednak mocniejszego tempa niż te konie po 175 w kłębie, szczególnie przy jechaniu parkuru 😉 Oczywiście dla samych ćwiczeń z wolniejszego tempa też jeździmy, problemu mu to raczej nie sprawia 😉
http://s244.photobucket.com/albums/gg30/tyskakonik/?action=view&current=SDC15093.mp4
http://s244.photobucket.com/albums/gg30/tyskakonik/?action=view&current=SDC15095.mp4
Ja mam znowu za długie wodze o te kilka cm, zapomninam się ;/
Ktoś wg mnie to nie są "strzały" z daleka, jak to nazwałaś, ale oceń sama 😉 I ładny przejazd!
Ponia nic dodać, nic ująć 🙂
01 kwietnia 2011 09:48
tyskakonik filmiki obejrzę z domu,bo we pracy mam zablowowany pb 😎, co do strzałów - napisałam wczesniej,że mogę się mylić 😉 bo generalnie obrazek całości mi się podobał...

a co do cytatu,to "ujeżdżenie,ujeżdzenie,jeszcze raz...nie mylić z dresaż" 🤣
eterowa   dawniej tyskakonik ;)
01 kwietnia 2011 09:50
Ktoś jasne, na dresaż to my się nie nadajemy ani trochę ;D

edit: po przeczytaniu jeszcze raz swojej poprzedniej wiadomoście informacja dla Ciebie "I ładny przejazd!" zabrzmiała jakbym sama siebie chwaliła, a to było do Twojego konkursu N 🙂
01 kwietnia 2011 10:19
skumałam,skumałam - dzięki  :kwiatek:

edit: proszę,rozpręzalnia:
  😁 ten drugi strzał  😵
kermit   Horses horses everywhere ..
01 kwietnia 2011 11:29
Generalnie idzie trochę rozwleczony, za daleko ma zad,
No właśnie tak się da skoczyc raz...Żeby cały parcour pojechac to trzeba sie jednak pozbierac.

Ktoś - zawiodłam się tym filmikiem z rozprężalni  😁 Czekałam na adrenalinę a tu nic  😁
tyskakonik, przecież na yt masz pokazaną większą ilość skoków. "trening skokowy do 135 cm, 28.03.2011" czy się mylę? Jak dla mnie to te 135 jest trochę na wyrost, znając Ciebie, Etera i regularność pracy. Jeżeli trenujesz do Nki to trenuj na tych wysokościach. Ustaw sobie jakąś linie i jedź ją różnymi tempami, ustaw jakiś mini- parkur ( z tego co w Koko było 8 przeszkód chyba da się zbudować, nie?). Zobacz czy temu podołasz. Bo to, że Eter ma potęge skoku udowadniałaś trylion razy.
01 kwietnia 2011 12:00
Generalnie idzie trochę rozwleczony, za daleko ma zad,
No właśnie tak się da skoczyc raz...Żeby cały parcour pojechac to trzeba sie jednak pozbierac.

Ktoś - zawiodłam się tym filmikiem z rozprężalni  😁 Czekałam na adrenalinę a tu nic  😁

ano na rozwleczonych koniach robią się kłopoty w liniach i szeregach. 😉

a co do rozczarowania - uwierz,że miałam na tych zawodach maksymalny poziom adrenaliny  😜
a my po treningu z rudym, ależ ten mój koń atakuje, wybijał się dzisiaj jak piłeczka, kurcze tylko jest jeden problem - ...ja

(muszę dużo ćwiczyć  :hihi🙂
01 kwietnia 2011 12:04
ale atakuje,bo porywa,czy po prostu ma ochotę ale jest pod kontrolą?😉
nie nie wszystko pod kontrolą, mój koń jest cool, a ja muszę jeszcze poćwiczyć oparcie bo czasami dziwne rzeczy robię i trener sie drze  😡 teraz zadanie domowe trzeba wykonać i pracować to będzie dobrze  😀
Ponia   Szefowa forever.
01 kwietnia 2011 20:36
Kurde dziewczyny (ktoś, ponia) wszystko takie wzorowe i modelowe u was, macie czasem złe skoki ?   🤣  😀iabeł:

mamy, przynajmniej ja  😂

nie zawsze jest tak koślawo :P

Powiem tak, choć nie jeździło mi się dzis najlepiej, to cały dzień podsumowuje tak  😍  ale więcej jutro  😎

i dzięki Losi za pomoc! :kwiatek:
kujka   new better life mode: on
01 kwietnia 2011 23:45
przegladam sobie wlasnie galerie z konsultacji i znalazlam takie foto p. Oli Lusiny:
[img]http://i237.photobucket.com/albums/ff209/zawodowo/sopot/konsultacje04/DSC_6013kopia.jpg?t=1301697757[/img]

czy ktos kto byl na konsultacjach moglby opowiedziec czemu reka tu pracuje w ten sposob, na jaki problem takie cwiczenie zostalo zalecone?  :kwiatek: ja amator, wiec wybaczcie jesli zadaje glupie pytania.
nie jestem pewna, ale wyglada mi na to ze chciała zeby wylądowali na prawidłowa nogę  🙄
ale poczekajmy aż ktoś mądrzejszy sie wypowie  😉
02 kwietnia 2011 07:49
Arimona a od kiedy to lądujemy od ręki? 🤔 zawsze mi się wydawało,że troszkę inaczej pilnuje się lądowania na dobrą nogę...
Ola Lusina nie jest przecież zawodniczką,która dopiero walczy o III licencję i wie,że w taki sposób nie walczy się o prawidłowe lądowanie - tym bardziej,że nie jest zrotowana w konkretnym kierunku,oba ramiona są w takiej samej,dziwne,niskiej pozycji,a ręka na wodzach jest otwarta....przeszkoda - patrząc na normalny poziom zawodniczki,jest banalnie nisko - podsumowując - stawiam na jakąś małą awarię wcześniej i całkiem udane ratowanie sytuacji  😀
a moze siwek za bardzo 'splywal" na skoku na prawo, stad ta niska, odwiedziona reka po lewej. To stara szkola uznanych i raczej starszych trenerow, oczywiscie nie kazdy musi sie z tym zgadzac, wiec prosze nie analizowac zbyt gleboko. ;-)
edit, ale to tak wyglada, jakby obie rece byly bardzo nisko , wiec juz nie mam pomyslu  🙄 🤣
sanna moim zdaniem prawa ręka jest w normalnej pozycji 😉
Ktoś, nie nadinterpretuj, nie pisałam nigdzie ze trzeba lądować od reki.
Widziałam jak ktoś tak robil jak wlasnie długo sie nie udaje wylądować na tej nodze co sie chciało, zwłaszcza ze na zdjęciu prawa wodza jest praktycznie na miejscu i tylko lewa idzie w dol.
ps: to byla tylko propozycja - mogę sie mylić, ale dla mnie to tak wyglada na tym zdjęciu, nie ważne kto to siedzi.  😉
Ewus, w takim razie podtrzymuje moja wersje, ze otwiera mu droge na lewo, a dlaczego tak wyraznie, to juz sama zainteresowana wie najlepiej co i dlaczego tak robi :-) My z jednego kadru ze srodka 'akcji" mozemy zgadywac i snuc wesole hipotezy lol
edit. tu podobne ustawienie reki w sytuacji o ktorej pisalam wyzej- przy splywaniu na jedna strone (zdjecie z daleka, ze skanu, wybaczcie jakosc, ale chcialam " podeprzec" swoja teorie ;-) )
kujka   new better life mode: on
02 kwietnia 2011 10:51
Ktoś, nie sadze, by byla to awaria bo taka reka pojawia sie nie tylko na tym zdjeciu. jakies inne pomysly? 🙂
Ponia   Szefowa forever.
02 kwietnia 2011 11:23
Tak, Falbrus miał  tendencje do uciekania na prawo w skoku.

co do konsultacji,  macie jakieś konkretne pytania ?🙂

Ze swojej strony moge wyrazić  tylko wielkie wielkie zadowolenie jak zawsze. W czwartek trener udowodnił,że mam konia z naprawdę wielkim potencjałem tylko muszę mu poprostu nie przeszkadzać, a jak wiadomo nie przeszkadzac to jedna z najtrudniejszych rzeczy w naszym sporcie 😉
W czwartek skakaliśmy dość dużo kombinacji po łukach, i dla mnie naprawde wysoko bo ok 135- 140 a Złocisz radził sobie bez problemu.
tutaj wejście w linię oxer 2 foule oxer i później na 5 do stacjonaty.  było bardzo blisko, ale wyszliśmy bez problemu.

tutaj widac już normalny odskok:

Stacjonata z szeregu na foule, i po łuku na 5   jechało sie w/w oxery w 2 stronę.

po czym skakaliśmy  tą stacjonatkę i na bodajże 9 fouli po łuku spowrotem   niebieskie stacjonatki.

Wiem nad jakimi nowymi rzeczami musze pracować,aby dalej było coraz lepiej 😉 🏇

ale ale w sumie największym zaskoczenie dla wszystkich był zawodnik który odwiedził nas w piątek.
Był to Leopold van Asten, holenderski zawodnik VDL Groep.
http://www.worldofshowjumping.com/exclusives/44-exclusives/367-wosj-exclusive-leopold-van-asten-on-his-horses-and-his-2011-goals

Przejechał parkur  tak pod 140 , w takim stylu,że przez 10 min po jego przejeździe nie mogłam wydusić z siebie słowa. 😍 😜 😜 😜

Zapytałam trenera : dlaczego to wygląda tak prosto?  a trener na to :  Bo to jest proste ;-)

O jeździe Oli Lusiny i p . Piotra Sawickiego  też można powiedzieć  😍
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się