Pensjonaty, ośrodki jeździeckie- Kraków / Małopolska
no tak, a ja siedzę i myślę co ma moje ob czy też mocz do jazdy konnej 🤔
To, że jak masz jakąś bakterię/chorobę, to nie możesz dostać papierka. Mogłoby ci się coś stać. 😉 Jak dla mnie logiczne.
Pacia, 🤔 lubię Grażynkę i absolutnie nie ujmuję jej umiejętności, to po pierwsze - jest niepełnoletnia, po drugie - sama musi się jeszcze sporo nauczyć.
Solina zależy czego się po takiej jeździe oczekuje 😎
żaczkowa a moim zdaniem te badania to zawracanie głowy - są zbyt ogólne, żeby wyszło w nich jakieś konkretne schorzenie. A podwyższone ob można mieć przy głupim katarze.
no właśnie to idiotyczne, co niby miałoby mi się stać, skoro nie stało się do tej pory??
te badania to jakiś relikt służący li i jedynie nabijaniu lekarskiej kasy
ob, morfologia mocz ok 25 zl
laryngolog 70, okulista 90
ekg wysiłkowe 100
lekarz za łaskawą pieczątkę 80-100 zł
no ludzie 😵
najtaniej komplet znalazłam za 270 zł, a te badania to chyba już tylko w Polsce się robi
kurde rozumiem, ze jakbym jechała na olimpiadę za państwową kasę czy sponsora to jeszcze to zrozumiałe, bo jeszcze mnie ta bakteria zje albo co i tyle kasy zmarnowane..ale jak człek sam za wszystko płaci :emot4:
zdecydowanie wolałabym aby troskliwość o moje zdrowie była okazywana w inny sposób 🙄
zapraszam do stolnicy. Za jedyne 50 zeta od ręki bez żadnym morfologii, srologii ci przystawi pieczęć.
poważnie? bo to mają byc wielcze szportowe badania, takie nie na towarzyskie 🙁 chlip chlip
Ja robiłam badania 1 raz na 2 lata. 😉
jakby co to dowiedziałam się ze dr Gabryś już nie wystawia badań 🙁
No jak to?! a miałam do niego się wybierać 🤔 ech.. no to mam problemik... 👀
Ja jak juz pytałam chodze na wisłe - do 21roku zycia 35zl, potem chyba 70 ale badania trzeba miec...
Orzeszkowa ale w koncu pacia nie odpowiedziala na moje pytanie czy bedzie z grazyna trenowac jako z trenerem czy z jako współkursantką..
Skaranie boskie z tymi badaniami. Jak sobie myślę, że mam to wszystko załatwiać, latać i jeszcze tyle zapłacić - to mi się odechciewa, szczególnie, że wyjeżdżam na zawody max 2 razy w roku i to jeszcze towarzyskie czy amatorskie 🙄
To skoro wyjeżdżasz na amatorskie/towarzyskie to po co Ci sportowe badania?
Kto się wybiera jutro na spotkanie naturalsów w KKJK?
Ja do tej pory jeździłam tylko ZT i ZA, po badania tuptałam do mojego ukochanego lekarza rodzinnego, który i tak mówił, że nie powinien mi wystawić zdolności do startów. 😀 Z resztą na towarzyskich mi tylko raz patrzyli na lekarskie świstki, na ubezpieczenie czasem, a na paszport zawsze.
korastar My z ekipą z Krakuszowic 😎
Zorilla bo..trzeba miec? 😲 No, chyba, ze ja o czyms nie wiem i badania dziela sie na sportowe i nie-sportowe 😎
Mi zawsze wszystko sprawdzali.
edit: sprawdzilam, na towarzyskie to chyba tylko zaswiadczenie, moj blad 😉
no właśnie 😉 Na towarzyskie wystarczy zwykłe zaświadczenie od rodzinnego, więc Ty nie marudź 😉
minęłyśmy sie Doma dzis w klubie, szłam w okularach i złotawej kurtce, Ty wychodziłaś a ja szłam do p Zosi załatwić składki 😀
Strucelka Teraz już na wyłączność 😉
Zrobiłam mały rekonesans, niestety Rzeszotary obstawione.
Zobaczymy, zobaczymy... Chociaż chciałabym baaaardzo zostać w Zab.
Odnośnie badań - ja miałam komplet badań robiony przy okazji jakieś tam choroby kilka mies wcześniej, zaniosłam wszystko do przychodni Sanato przy ul.Berka Joselewicza, 130zł -> w cenie jest ekg wysiłkowe 🙂
żaczkowa ok , jutro ją pozdrowię , bo dzisiaj się z nią widziałam jak młody dawał czady urywając się z ląży bo mu przeszkadzała 🙄 rozwalał stojaki , jakie piękne barany strzelał , jak mnie unikał , żeby go złapać ...
Z Grażyną to raczej będę jeździć ale jak będzie wałach i tak sobie żeby było raźniej
Hm, ja kiedyś na towarzyskie chciałam od lekarza rodzinnego i niestety mnie odesłał, stwierdzając, że nie może nic takiego wypisać...
Pacia bo ja tu przerażona siedze ze ona ma Cie trenować 😀iabeł:
Zorilla, no dokładnie, kamień z serca 😉
Jak się uda młodego uspokoić to będzie mowa o wsiadaniu ...
Bo wczoraj z 20 minut lonżę wyrywał i targał za sobą po ujeżdżalni , a ja dobrze konia nie znając musiałam zwiewać , bo on nie tknie tam marchewki , a chleba nie miałam już 🙄 🤣
Jak się uda młodego uspokoić to będzie mowa o wsiadaniu ...
Bo wczoraj z 20 minut lonżę wyrywał i targał za sobą po ujeżdżalni , a ja dobrze konia nie znając musiałam zwiewać , bo on nie tknie tam marchewki , a chleba nie miałam już 🙄 🤣
Nie wiem czy to jest jakiś powód do chwalenia się 🤔
Nie macie lożownika? Lonżowanie na hali nie jest super bezpieczne, szczególnie kiedy ktoś ma wtedy jazdę 😤
A konik to 'super spokojny i milusi' nie? 😀iabeł:
w boksie , na jeździe , na oprowadzaniu milusi , na ląży nie koniecznie 😉
jest ale nie ogrodzone miejsce do lążowania , a jednej strony ruchliwa ulica , z drugiej rzeka ...
muszę czekać raczej na siodło i teraz go tylko wypuszczać , bo szkoda mi jego nóg 🙄
w boksie , na jeździe , na oprowadzaniu milusi , na lonży nie koniecznie 😉
jest ale nie ogrodzone miejsce do lonżowania , a jednej strony ruchliwa ulica , z drugiej rzeka ...
muszę czekać raczej na siodło i teraz go tylko wypuszczać , bo szkoda mi jego nóg 🙄
Wiesz jaki masz problem? Nie masz dalej świadomości 🤔
Zobaczysz dopiero co potrafi ten koń jak sobie dobrze zje, uspokoi się i poczuję się 'jak w domu' 😀iabeł:
Pacia 😂 normalnie padłam 😵 Po pierwsze dziwie się że jakakolwiek trenerka wzięła konia na lonże w takim stanie jak on wygląda, po drugie umiejętność chodzenia na lonży konia to podstawa, jeżeli Tego nie potrafi to znaczy że nie jest ,,zrobiony'', a po trzecie powinnaś sobie kupić chomika a nie konia i to jeszcze z temperamentem, może pomyśl o jakimś profesorze 17 letnim co Cię czegoś nauczy?
poważnie? bo to mają byc wielcze szportowe badania, takie nie na towarzyskie 🙁 chlip chlip
jak najbardziewj poważny lek med sport ze wszystimi możliwymi pieczęciami
A tak z innej beczki - widziałyście dzisiejszą ofertę na Grouponie? 🙂
ewabe, poka poka 👀
Pacia, no to wesoło masz. A jeszcze weselej będzie, jak sobie koń trochę postoi - chyba że będziesz przyjeżdżać wcześniej, żeby wypuszczać go na ujeżdżalnię, bo na pastucha nad rzeką raczej nie polecam 😁
Daruj sobie Elizkę, poproś pana B. o pomoc, wykup u niego lekcję lonżowania, czy coś...