popręg
Burza, No właśnie ujeżdżeniowych jest na prawdę dużo, a skokowych niet 🙁
po pierwsze zdefiniuj tani po drugie z czego ma być zrobiony 😉
Do 150zł? Najlepiej z sympatexu lub neoprenowy bo zdaję sobie sprawę, że cena trochę zawęża możliwości.
Do 150zł? Najlepiej z sympatexu lub neoprenowy bo zdaję sobie sprawę, że cena trochę zawęża możliwości.
niedawno był na allegro za 130 parę zł villa horse skórzany, profilowany, ale był dostępny tylko chyba w 2 rozmiarach.
a z innych to ja się jeszcze nie spotkałam. No oprócz tego Horze co już wstawiłaś
Wypatrzyłam że daw-mag ma chytre sprzączki 😎
Mia, w sprawie skórzanego popręgu villa horse to dobry-koń ściąga w tej cenie z tego co pamiętam 😉
Fotka tych sprytnych sprzączek 😎
mam dopasowane siodło, ale koń dopiero wchodzi do roboty i ma brzuch. siodłam prawidłowo, ale popręg i tak zjeżdża z 'dobrego miejsca' do przodu 'ciagnąc' za sobą siodło 🤔 wiem że xxaga miała podobny problem i wybrała sobie popręg batesa. ale tam chyba dramka pokazała jeszcze taki: [img]
http://img11.allegroimg.pl/photos/oryginal/14/35/96/36/1435963675[/img]
spełniłby swoją 'funkcję' czy szukać innego? do skokówki.
pomóżcie :kwiatek:
Nie wiem czy popreg rozwiąże sprawe siodła lecącego do przodu.
Masz dobrze dopasowane siodło? Może podkładka podnosząca przód?
ale siodło JEST dopasowane. dopasowywane przez p. Sebastiana z xhorse. mam mattesa ale bez korekty bo nie potrzeba i tak, mam łek wieksze dla mattesa.
moim skromnym zdaniem, to przez brzuch. i jeszcze mam slabo wyklebionego konia, co pomaga w zjechaniu. schudniemy, ale potrzeba czasu 😉
Aha. Dobrze dopasowane siodło. To wszystko jasne 😎
Zdradze ci tajemnice..duzo koni odstawionych od pracy w zime ma brzuch
Czy dla konia bardziej komfortowy jest popręg z gumami z obu stron czy w ogóle bez gum? 👀 Mogę prosić o radę?
dramka, ty tak nie ironizuj, bo z tego co pamiętam to x czasu miałaś parę rozmiarów za wąskie siodło. nie wiem jakim specem jesteś, ale na pewno bardziej wierzę panu z xhorse niż Tobie 😉 tak, popręg zjeżdża w stronę przednich nóg 🙂
wracając do tematu, to myślicie, że taki popręg byłby lepszy?
Miałam za wąskie siodło ale doszły w końcu do mnie słowa rozsądku i poszerzyłam.
Jeżeli wierzysz panu z xhorse to jego zapytaj o popreg. Lub wstaw fotke swojego siodła i wtedy każdy będzie miał obraz tego co opisujesz.
Mia Zdecydowanie z gumami po obydwu stron ❗
Dramka, o, dziękuję bardzo 🙂
ale specem nie jestem 😉 jednak wydaje mi sie duzo wygodniejszy dla konia jezeli popreg ma gumy z dwóch stron 😀
Ale ja pytam o popręg z obu stron lub W OGÓLE bez? Ale w sumie to byłoby dosyć logiczne, że lepiej będzie odpuszczał, dopasowywał się? Chyba tak?
Aha. Dobrze dopasowane siodło. To wszystko jasne 😎
Zdradze ci tajemnice..duzo koni odstawionych od pracy w zime ma brzuch
zanim zaczniesz kogoś tak jednoznacznie osadzać poczytaj trochę. Jakis czas temu Caroline wstawiała link do stronki o tym ze popręg też MUSI być dopasowany, sama pisze ze dobrze jest mieć kilka popręgów różnych "kształtów".
Może wiele koni ma brzuch, tylko ile ich właścicieli zwraca uwag że coś zjeżdża do przodu? Ja też mam siodło dopasowane i popręg mi zjeżdżał. Wymieniłam 2 popręgi na profilowane i patrz, cud się zdarzył bo wszystko raptem leży ok.
Ja nie osądzam i czekam na fotke tego dobrze dopasowanego siodła 😉
xxagaxx Dobrze pamiętam link Caroline ponieważ wtedy mnie uświadomił i zakupiłam nowy popreg. 🤣
Dramka, ja Ci nie będę niczego udowadniać ani nawet tu zdjęcia wklejać, bo to nawet nie ten temat. co do popręgu już się dowiedziałam czego chciałam, xxagaxx :kwiatek:
Mi nie musisz niczego udawadniać. Zdjęcie by pomogło określić gdzie rzeczywiście leży problem.
Jeżeli chodzi o jakość i cene według mnie wygrywa Daw-mag. 😅
Skóra dobrej jakości a ceny rozsądne 😎
W sprawie popręgów to widzę, że niemal wszystkie firmy mają takie same wzory różniące się jedynie takimi pierdołami jak kolor gum, rodzaj spinek lub schematem przeszycia (jedni mają trójkąty, inni kwadraty, półkola itp.)
Wobec tego w wyborze popręgu danego rodzaju lepiej nie kierować się firmą ale samemu obejrzeć dostępne produkty i na podstawie własnej oceny jakości skóry, wykonania itp. należy wybrać popręg. Okazuje się, że wielokrotnie za produkty znanych firm się po prostu przepłaca ponieważ w tym temacie wszystko zostało już wymyślone i nikt nie wprowadzi rewolucji.
No chyba, że w jeździectwie chodzi po prostu o snobizm i chwalenie się posiadaniem markowego sprzętu.
victor bardzo ale to bardzo generalizujesz.
Aga, a jaki masz popręg aktualnie? Podlinkujesz? :kwiatek:
Ja mam aktualnie skokowy Batsa, ujeżdżeniowy Ken Taur. Są zdjęcia stronę, 2 wcześniej. Czekam teraz na jeszcze na 2 nowe 😉 z fartuchem i profilowany do skokówki, bo brzuch już zgubiliśmy i możemy zmienić sobie 😀😀
Do mnie dzis przyszly dwa popregi z fartuchem od Bogdana... SA FENOMENALNIE MIEKKIE 🙂
Aga, ten brązowy stronę wcześniej? Bo zdjęcia pamiętam, ale nie wiem gdzie go szukać. Ile dałaś za niego? To nie jest skóra, nie? Mogę pożyczyć twoje foty, żeby napisać do Bogdana? :kwiatek:
spoko bierz zdjęcia,
to jest skóra. a od spodu jakieś tworzywo 😉 Kupiłam w okserze jak był w promocji, ale teraz już ich nie ma. Więc musisz sobie wpisać nazwę w google i zobaczyć czy jest jeszcze gdzieś.
Dzięki Aga, piszę zatem do Bogdana i szukam, bo niestety po przerwie brzuch nam urósł i boje się, że siodło mimo dopasowania będzie jeździć, szczególnie, że Ruda kłębu nie ma praktycznie wcale 😵