paznokcie, żele, tipsy

Szumka94   This opportunity comes once in a lifetime yo ! ♥
27 marca 2011 17:18
też go mam i jest cuuudny  😍 😍 😍
bianca   At first I'm shy but then comes wine.
27 marca 2011 18:47
to chyba jutro zainwestuje.. ;D
maracuja, w migdałkach bardzo ładnie 🙂 i idealny odcień czerwieni 😍 też zaczęłam piłować na kształt migdała bo zaczeło mnie strasznie irytować jak przy kwadratach łamały mi się te kwadratowe brzegi 😤
dziś rozpoczęłam kurację z Herome.. Ciekawe jaki będzie rezultat, nie mogę się doczekać  😉
dziękuję fruity 🙂

Nasz wątek za bardzo spadł! Nikt nie maluje paznokci? 😀
Dzisiaj byłam na targach kosmetycznych, oczywiście nie mogłam wyjść z pustymi rękoma. Kupiłam 0,5l zmywacza iiiiiii

Mad as a Hatter 😜 + mini RapiDry do wypróbowania. Chciałam jeszcze kupić moje ostatnie lakierowe marzenie, China Glaze - Ruby Pumps. Oczywiście nie było 😵 Czekam na ostatni weekend miesiąca i zamawiam duplikat z Eurofashion, akurat darmowa wysyłka będzie 😁
kupiłam zestaw nail tek, szukam sposobu użycia i wyczytałam, że między mleczną bazę (którą paznokcie maluje się raz na ok 5-7dni) a przezroczystą (którą nakłada się codziennie?) można nałożyć swój lakier. To prawda? nie będzie już za dużo tych warstw?
Notarialna   Wystawowo-koci ciąg. :)
03 kwietnia 2011 12:51
Ja się w końcu wzięłam za siebie, zakupiłam suplementy (skrzyp, witaminy, żelazo i magnez) i zaczęłam bardziej dbać o ręce i o paznokcie. Mam nadzieję, że to coś da, bo co zapuściłam to zawsze mi się któryś złamał...
korsik, pytanie z innej beczki. Niedawno stosowałaś Herome, można go używać 2 razy do roku. Podejrzewam że Nail Tek ma podobną formułę. Nie wiem czy wyjdzie to Twoim paznokciom na dobre, kolejne 2 tyg odżywkowania..
szczerze mówiąc nie wiem czy może być gorzej niż teraz... naprawdę, mam króciutkie paznokcie i rozdzielają się nawet do połowy paznokcia, wyginają się w każdą stronę, ledwo co paznokcieć kapkę odrośnie to znowu się rozdziela
Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
03 kwietnia 2011 14:12
maracuja mi manikurzystka po ściągnięciu tipsów odradzała Herome, ze względu właśnie na cienką płytkę, za to NailTeka nie, powiedziała wręcz, żebym kupowała od razu i stosowała.

korsik a chcesz dać żyć tym paznokciom? To odpuść sobie lakier na 2-3 miesiące 🙄
Ja odkąd ściągnęłam tipsy w połowie stycznia, dopiero niedawno pomalowałam sobie paznokcie lakierem. Jestem zdania, że jeśli chce się widzieć efekty, to trzeba kurację stosować według zaleceń. Zużyj całą fiolkę, a potem będziesz paćkać się lakierami.
Malujesz kremową bazą paznokcie a potem codziennie nakładasz kolejną przezroczystą.
Ja maluję 2x bazą + przezroczysta i po 3 dniach zmywam i od nowa wszystko. Obie odżywki zużywają się równomiernie.
Jeśli koniecznie chcesz malować paznokcie, to ja malowałam 1x bazą i 2x lakierem. No chyba, że masz taki super lakier, żeby pomalować tylko raz, to wtedy bezbarwnym też można. Tak to będzie po paru dniach schodził płatami z nadmiaru warstw.
Ma ktoś już może te nowe zapachowe lakiery Revlona? Na prawdę tak bosko pachną?  😍
pachną fajnie, ale nie wiem gdzie ich szukać. byłam ostatnio w douglasie i jeszcze nie było.
No właśnie, u mnie w mieście też nie mogę jeszcze znaleźć. Ciekawa jestem jak długo utrzymuje się ten zapach ...
Ja kupiłam ostatnio normalny lakier z revlona i powiem wam, ze jestem zawiedziona, długo schnie, robia się babelki powietrza i potrafi odprysnąć nawet na drugi dzień 😀iabeł:
Revlon jest w SuperPharmie, tam są bardzo często w promocji 🙂
Kupilam dzisiaj herome i wlasnie sie popackalam, bo juz mi sie nie chcialo czekac, az wroce do domu 🙂
Strasznie jestem ciekawa, czy bedzie efekt...
Wczesniej stosowalam Alessandro Nail Hardener i rezczywiscie, poki malowalam bylo super, po dwoch miesiacach mega mocne paznokcie. Odstawilam i po dwoch tygodniach sie posypaly... 😵
ash   Sukces jest koloru blond....
08 kwietnia 2011 13:18
Znowu używam Nail Tek zestaw! Tamtem mi się skończył i nie miałam czasu kupić( skleroza bardziej).
Tym razem przemęczyłam się z 3 dniowym wysypem czegoś na twarzy po skrzypovicie i teraz jest super!
Paznokcie mam znowu mocne!
Pursat   Абсолют чистой крови
13 kwietnia 2011 14:29
Dziewczyny, mogłybyście sprawdzić czy w waszych H&M jest jeszcze taki lakier (kolor "flirty"😉? Strasznie mi na nim zależy, w Krakowie byłam w dwóch sklepach i nie ma... 🙁

Strucelka   Nigdy nie przestawaj kochać...
15 kwietnia 2011 21:01
ash myślę, że będziesz zadowolona 😉

A ja wczoraj pomalowałam pazury Tickle My France-y, wszystko fajnie tylko już mi odprysnął 👿
mam to samo  🙄
eterowa   dawniej tyskakonik ;)
15 kwietnia 2011 21:11
Ja tam ograniczam się do bezbarwnego ochronnego lakieru 😉 No i paznokcie krótkie, koniecznie równo przypiłowane, bo mam obsesję na tym punkcie 😀 Mały problem mam z skórkami, choć aktualnie mam ich bardzo niewiele z czego bardzo się cieszę 🙂
smarcik   dni są piękne i niczyje, kiedy jesteś włóczykijem.
18 kwietnia 2011 14:27
edit: jak byłam w NYC to w Sephorze mama z ciekawości pomalowała sobie paznokcia szarym Diorem i... oszalałyśmy obie 😜 miałyśmy kupić go

mam szary lakier z drogerii Natura, kosztował jakieś 5zł, na paznokciach wygląda identycznie.

Mam pytanie: czy ktokolwiek spotkał się z lakierem w kolorze zgniłozielonym/oliwkowym? Szukam, szukam i nic  🙁 😉
a ja od roku szukam świątecznej, choinkowej zieleni. nie ma!  👿
Trzeba było szybciej tutaj uderzyć 😁

Oliwki
Artdeco #120

Colour Alike - Dżi Aj Dżejn

Świąteczne zielenie (nie sprecyzowałaś jakie wykończenie mają mieć, więc w większości znalazłam shimmery/glittery, najbardziej świąteczne mi się wydają 😉 )

Catrice - Run Forest Run

Color Club - Object of envy

China Glaze - Jolly Holly

China Glaze - Mistletoe Kisses

China Glaze - Emerald Sparkle

Orly - Meet me under the Mistletoe

Zoya - Ivanka
smarcik   dni są piękne i niczyje, kiedy jesteś włóczykijem.
18 kwietnia 2011 18:08
maracuja dzięki  :kwiatek: poszukam ich na allegro 😉
maracuja, dzięki  :kwiatek:  chodziło mi o wykończenie matowe (bo tylko takie lakiery lubię), ale ten pierwszy z połyskiem nie jest zły. chociaż to i tak nie jest ten odcień, którego szukam 😉
no cóż, na przyszłą gwiazdkę może w końcu da mi się zrobić zielono-złotego frencha...  🙂
Gillian   four letter word
19 kwietnia 2011 12:55
Run Forest Run  😜 jaki cudny kolor  😜

melduję, że obżarłam radośnie wszystkie paznokcie z prawej dłoni - oprócz piątego, który nie wiem jakim cudem się uratował. Super to teraz wygląda, na lewej mam długie paznokcie a na prawej pokrwawione kikutki. Nic tylko się w łeb walnąć czymś ciężkim  :emot4:
ash   Sukces jest koloru blond....
19 kwietnia 2011 13:07
Gillian,  🤬 🤬 🤬
Gillian   four letter word
19 kwietnia 2011 13:34
zaczytałam się w książce, zanim skończyłam czytać to było już po wszystkim. Totalnie bez świadomości!  :bum:
Horciakowa   "Jesteś lekiem na całe zło..."
19 kwietnia 2011 13:47
smarcik - to pewnie kupiłaś ten sam co maracuja i ja - Essence colour&go - Movie Star
A jesli chodzi o zgniłą zieleń to kiedyś miałam taki kolorek z Inglota, chyba to ten

chociaż wydaje mi się, że mój był trochę ciemniejszy  👀
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się