Zawody Hipodrom Sopot i okolice.....

widziałam że też jedziesz :P  nareszcie ! 😀
Taaa..... jadę....  🤔wirek:
Wpadnę pofocić :P
Lepiej nie. Przynajmniej nie nas.  😉 Hehe...
Strzyga   Życzliwościowy Przodownik Pracy
28 marca 2011 18:50
Rozpiska godzinowa już jest?
Ogólna konsultacji jest. Nie ma na razie rozpisanych grup treningowych.
A jaki mają związek konsultacje z tymi zawodami?? Wiadomo, że konie biorące w nich udział zawodów nie pójdą, ale przecież tych koni będzie max kilkanaście.

20 marca - ZR Sopot / HPP Wrocław
27 marca - ZR Białogóra / CSI (Torwar)
31 marca - konsultacje FSiO
[s]3 kwietnia - ZR Sopot[/s]
8-10 kwietnie Janów HPP finał
9 kwietnia - ZR Kwidzyn

Może być mało chętnych na konkursy powyżej L.
W innych ośrodkach zaczyna się upowszechniać stawianie parkuru "do poskakania" czy inny rodzaj zawodów o charakterze treningowym. Masz potrzebę - działaj 🙂
Ja potrzeby nie mam, gdzieś napisałam, że mam ?? ?? Nie widzę.  Zastanawiam się nad związkiem przyczynowym tutaj.
Nie widzę związku odbywających się konsultacji z ewentualnymi zawodami, ponieważ idzie dosłownie kilka koni, a powyżej L startuje aktualnie o wiele więcej. Raczej na ilość startujących miałyby wpływ inne zawody rozgrywane w podobnych terminach.
Ktoś   Dum pugnas, victor es...
28 marca 2011 19:19
gęsto ostatnio tych zawodów było,konie tez muszą kiedyś odpocząć przed sezonem otwartym...ale z drugiej strony odwoływać przed pojawieniem się zgłoszeń,trochę dziwne...
Ja potrzeby nie mam, gdzieś napisałam, że mam ?? ?? Nie widzę.  Zastanawiam się nad związkiem przyczynowym tutaj.
Nie widzę związku odbywających się konsultacji z ewentualnymi zawodami, ponieważ idzie dosłownie kilka koni, a powyżej L startuje aktualnie o wiele więcej. Raczej na ilość startujących miałyby wpływ inne zawody rozgrywane w podobnych terminach.

To jest problem, który pojawia się w dużych korporacjach międzynarodowych - tj. że ludzie z różnych kultur posługują się różnymi "kodami" - pewne rzeczy oczywiste dla Hindusa nie są oczywiste dla Polaka i odwrotnie. W komunikacji objawia się to tym, że transmisja międzyosobnicza pomiędzy Polakami może być mniej redundantna niż pomiędzy Polakiem a Hindusem.

Podobnie jest w Trójmieście - tzn. pomiędzy miejscowymi pewne rzeczy są oczywiste - konsultacje to tylko pewien element, który może przechylić szalę decyzyjną w jedną lub drugą stronę - a o reszcie nie ma potrzeby pisać, bo jest, jak to się mówi u jurystów "dorozumiana" 🙂

Oczywiste powinno być sprawdzenie ewentualnego zainteresowania, a dopiero później podejmowanie decyzji co do organizacji zawodów.
Zawody widniały w kalendarzu już od dawna, także niewykluczone, że całkiem sporo osób sobie je zaplanowało. Odwoływanie ich bez zasięgnięcia szerszego info co do zainteresowania potencjalnych startujących jest raczej niepoważne.
domiwa   W poszukiwaniu prawdy, mojej prawdy...
28 marca 2011 19:44
No i po zawodach. A mielismy jechac....
Oczywiste powinno być sprawdzenie ewentualnego zainteresowania, a dopiero później podejmowanie decyzji co do organizacji zawodów.

Ta oczywistość jest oczywistą oczywistością dla sprawdzających, dlatego to zrobili - pytając wprost i bezpośrednio drogą korespondencyjną.
28 marca 2011 19:56
czy ktoś wie kiedy jest planowany jakiś konkurs licencyjny?w kalendarzu imprez takich konkursów nie oznaczają (swoją drogą szkoda 😉 ),a z tego co pamiętam,dawno nie było...
SKJ zbieral opinie na temat organizacji tych zawodow, ich sensu po  konsultacjach. I ja np powiedzialam, ze jak najbardziej dla mnie moga sie nie odbyc, ze zarowno po konsultacji konie nie wezma w nich udzialu, itd.. byla bialogora przeciez tydzien w tydzien sie nie startuje.
domiwa   W poszukiwaniu prawdy, mojej prawdy...
28 marca 2011 20:26
Tylko, ze w Bialogorze tez nie bylo bogato z liczba zawodnikow. Przynajmniej duzo mniej niz sie spodziewano.
Mam wrazenie, ze ost zawody w pom nie maja licznej obsady, wiec wniosek organizatorow, ze robienie ich jeszcze na sile gdzie kilka dni beda konsultacje, zamieszanie, organizacja... nie jest sprawa zycia i smierci, i dla mnie jak najbardziej zrozumiale.
deborah   koń by się uśmiał...
01 kwietnia 2011 18:55
są gdzieś fotki z konsultacji?
01 kwietnia 2011 19:02
na fb u Strzygi i Moon.
01 kwietnia 2011 19:33
Ja żmudnie cały czas obrabiam.
Moon   #kulistyzajebisty
01 kwietnia 2011 20:59
A ja czuję się jak weteran wojenny, bo obrobiłam wszystko z dwóch dni  😎
Z dziś fot nie mam - ten kto wyglądał za okno, wie dlaczego.  😵 :/

Jakby ktoś był zainteresowany:
Dzień pierwszy
Dzień drugi
01 kwietnia 2011 21:38
Koszmarnie się umęczyłam obrabiając. Cholerny perfekcjonizm:
http://s237.photobucket.com/albums/ff209/zawodowo/sopot/konsultacje04/
Super robota, dziewczyny!  :kwiatek:
He, he - klikam sobie i nagle: a cóż to za chłopaczek tak fajnie skacze  🤔? skąd się wzięła taka perełka? A za chwilę "chłopaczka" poznałam i nie mogę się przestać śmiać  🤣 (taki "chłopaczek" w wysokich brązowych czapsach  :hihi🙂
może nie ten wątek, ale chyba tu tylko ludzie ogarniają 3miasto 😉 ogarnia ktoś godziny otwarcia arpavu? i czy taki sklepik jeździecki w Rumi nadal jest?
08 kwietnia 2011 20:44
Bay,
na stronie ARPAV
ZAPRASZAMY CODZIENNIE W GODZINACH :

*
      10.00 - 19.00 ;
    *
      SOBOTY 10.00 - 14.00
dziekuje :kwiatek:, nie moglam znalezc.
08 kwietnia 2011 21:07
nie ma za co 🙂
Bay gdzie sklepik jeździecki w Rumi??
czy ja jestem tylko slepa i nie mogę znaleźć list startowych na jutrzejszą owczarnię?  🙄

kasiek, tak, był / jest. kupowałam tam kiedyś coś na 100%.
też nigdzie nie widze ;;/
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się